Paplušėti turėję Ispanijos krepšininkai žengė į pusfinalį

  • Teksto dydis:

Antradienį Kinijoje vykstančiame FIBA pasaulio krepšinio čempionate prasidėjo lemiamos atkrintamųjų kovos. Deja, Lietuvos rinktinė šiemet liko už stipriausiųjų aštuoneto. Antrajame ketvirtfinalyje Šanchajuje ispanai po gana atkaklios kovos sugebėjo palaužti puikiai šiame čempionate žaidusius lenkus – 90:78 (22:18, 24:23, 21:17, 23:20).

Ispanai Kinijoje laimėjo visus šešis mačus. Pasaulio čempionate nepralaimėjusių ekipų, be jų, liko keturios – JAV, Australija ir Argentina.

Lenkai be jokios įtampos pradėjo dvikovą ir pirmomis minutėmis savo kur kas tituluotesniems priešininkams davė rimtą kovą. Visgi stabdyti ispanų superžvaigždę Ricky Rubio sekėsi sunkiai.

Per pirmas tris minutes gynėjas surinko šešis taškus, o ispanai pirmavo 8:6. Kėlinio viduryje ispanai truktelėjo 7 taškais į priekį, bet lenkai vėl labai greitai sugrįžo, o po Damiano Kuligo tritaškio rezultatas tapo lygus – 18:18. Visgi kėlinio pabaigą geriau sužaidė ispanai – 22:18.

Visgi po pertraukėlės ispanai gerokai padidino tempą, paleido keletą staigių tritaškių ir įpusėjus ketvirčiui pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą – 38:28.

Mike'as Tayloras iš karto paėmė minutės pertraukėlę ir po jos lenkai grįžo gerokai suaktyvėję. Deficitas vėl aptirpo iki 2 taškų, bet tuomet iniciatyvos ėmėsi veteranai Rudy Fernandezas ir Marcas Gasolis (45:37). Po dviejų kėlinių ispanų persvara 46:41.

Po ilgosios pertraukos ispanai pradėjo kur kas agresyviau gintis ir vėl greitai truktelėjo į priekį. Po penkto F.Fernandezo tritaškio iš tiek pat galimų Sergio Scariolos komanda grėsmingai nutolo – 56:44.

Kėlinio viduryje ispanai turėjo negi 14 taškų pranašumą, bet antroje jo pusėje sustojo ir lenkai deficitą nukirpo per pusę. Visgi po trijų kėlinių ispanai turėjo apčiuopiamą persvarą – 67:58.

Ketvirtajame kėlinyje ispanai buvo padidinę atotrūkį iki 11 taškų, bet varžovai atsakė atkarpa 7:0 ir pradėjo kvėpuoti į nugaras (74:70). Visgi tuomet Willy Hernangomezas įmetė su pražanga, du tritaškius iš eilės pataikė R.Rubio ir intriga nepakvipo.

R.Rubio nugalėtojams pelnė 19 taškų, W.Hernangomezas – 18, R.Fernandezas – 16.

Lenkų gretose išsiskyrė A.J.SLaughteris (18 taškų) ir Adamas Wazcynskis (15).

Pusfinalyje ispanai susitiks su Čekijos arba Australijos rinktine, o lenkai toliau kovos dėl 5-8 vietų.

Pirmajame ketvirtfinalyje antradienį Argentina 97:87 sensacingai nukovė Serbiją. Pusfinalyje Pietų Amerikos atstovai žais su JAV arba Prancūzija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

  portretas
vien naturalizuoto Slaughterio pastangu Lenkijos rinktinei neuzteko… O lietuviams net lietuvis is Kanados - ne lietuvis...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių