Pasiaukojama krepšininkų kova nukalė skambią pergalę

„Būsiu dar geresnis treneris, kai blogą žaidėjų nusiteikimą rungtynėms pradėsiu paversti į gerą“, – kalbėjo Kazys Maksvytis. Jo auklėtiniai užvakar nutraukė trijų pralaimėjimų iš eilės seriją, savo tvirtovėje 81:72 patiesdami vieną Eurolygos  favoritų Madrido „Real“.

Dantis išsaugojo

Kovingumo pavyzdį parodęs Kauno „Žalgiris“ išlygino savo pergalių ir pralaimėjimų pusiausvyrą Eurolygoje. Septintąjį laimėjimą žalgiriečiai išpešė nagais ir dantimis, kurių vienoje dvikovų vos neprarado Rolandas Šmitas. Laimei, po Walterio Tavareso smūgio alkūne latvis atsipirko prakirstu paakiu.

„Rolandas sugėrė tą smūgį ir išprovokavo nesportinę pražangą. Tai buvo kertinis epizodas, mums lėmęs 4 taškus ir pakeitęs rungtynių eigą“, – R.Šmito pasiaukojimą gyrė kitas „Žalgirio“ puolėjas Tyleris Cavanaugh.

Šis amerikietis sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių, surinkdamas 15 taškų ir 15 naudingumo balų.

Mačą lėtokai pradėję žalgiriečiai atsiliko 18:21, bet po R. Šmito dvitaškio ir Arno Butkevičiaus tritaškio antrojo kėlinio pabaigoje atitrūko 37:32. Tačiau po ilgosios pertraukos „Real“ perėmė iniciatyvą – 55:53, o vėliau žengė koja kojon su žalgiriečiais. Vis dėlto šeimininkai nesudrebėjo – keturis taškus surinko Keenanas Evansas, R. Šmitas pelnė du taškus ir išprovokavo nesportinę W. Tavareso pražangą, kurią dviem taikliais baudų metimais pavertė T. Cavanaugh – 74:66. Nuo to laiko kauniečiai persvaros nebepaleido.

Pražangų lyderis

„Rolandas galėjo atsitraukti ir W. Tavaresas galėjo įmesti du taškus, bet jis nepabijojo atsukti veido ir prisiėmė smūgį. W. Tavaresas gavo pražangą. Tokie pavyzdžiai įkvepia komandą ir stumia į priekį, – sakė K. Maksvytis.

Vairininkas pastebėjo, kad pirmoje mačo pusėje žalgiriečiai buvo išgąsdinti W. Tavareso autoriteto ir nedarė to, ką buvo susitarę prieš rungtynes.

Braliukas: R.Šmitas aikštę paliko sukruvintu veidu, bet padėjo laimėti vieną kertinių susitikimo epizodų./ E. Ovčarenko / BNS nuotr.

„Leidome žaisti jam palankų žaidimą, bet antroje mačo pusėje jį išstūmėme iš komforto būsenos. Mano asistentai vis ragino prašyti pertraukėlės. Tačiau jaučiau, kad mes turime šiek tiek daugiau jėgų, nors ir patys buvome pavargę, žaidėme mažesne rotacija. Kai žaidi su dvigubai didesne energija nei varžovas, gali laimėti“, – dėstė strategas.

Žalgiriečių vairininkas mače su „Real“ už ginčus su teisėjais buvo nubaustas jau penktąja technine pražanga. Tiek šį sezoną nėra surinkęs nė vienas Eurolygos strategas.

Kazys Maksvytis./ E. Ovčarenko / BNS nuotr. 

„Turėčiau būti ramesnis. Atėjo naujas jaunas treneris, bando įrodyti savo teisybę, kartais per karštai.

„Turėčiau būti ramesnis. Atėjo naujas jaunas treneris, bando įrodyti savo teisybę, kartais per karštai“, – atsiduso jis.

Susigrąžino pozicijas

Madrido „Real“ vedlys Chusas Mateo taip pat pripažino žalgiriečių pranašumą.

„Lemiamais momentais jie buvo energingesni, laimėjo visas mikrodvikovas, kuriose šansai buvo vienodi. Be to, varžovai atsikovojo papildomų kamuolių puolime, ypač Arnas Butkevičius. Tai mums daug kainavo, nes virto jų taškais“, – dėstė Ch. Mateo.

Pasak ispano, kauniečiai po krepšiu protingai susispausdavo apie W. Tavaresą ir neleisdavo jam atakų baigti įprastiniais dėjimais iš viršaus.

„Real“ ekipa su devyniais laimėjimais ir penkiomis nesėkmėmis rikiuojasi penkta. „Žalgiris“ su septyniomis pergalėmis ir tiek pat pralaimėjimų priartėjo prie lyderių aštuntuko. Kauniečiai iki Kalėdų turės šansą pakilti dar aukščiau. Gruodžio 23-iąją jie namuose priims vieną Eurolygos autsaiderių Miuncheno „Bayern“. Pastaroji komanda pasiekė ketvirtą sezono pergalę 97:92 prieš „Valencia“ ir pabėgo iš turnyro dugno.

Planas: net varžovų treneris pagyrė žalgiriečių gudrų planą stabdant 221 cm ūgio W. Tavaresą. / E. Ovčarenko / BNS nuotr. 


Rungtynių statistika

„Žalgiris“–Madrido „Real“ (Ispanija) 81:72 (18:21, 19:14, 19:20, 25:17).

„Žalgirio“ arena, 14 646 žiūrovai.

„Žalgiriui“ taškų pelnė: K. Evansas 20 (5 atk. kam., 25 naud. balai), E. Ulanovas 19 (3/10 dvitaškių, 3/6 tritaškių), T. Cavanaugh 15 (5 atk. kam.), A. Butkevičius 10 (7 atk. kam., 19 naudingumo balų), R. Šmitas 7 (5 atk. kam.), L. Birutis 4 (7 atk. kam.), T.Dimša 3, D. Giedraitis 2, K. Hayesas 1 (5 atk. kam., 3 per. kam., 2 blk.), K. Lukošiūnas ir M. Krivas taškų nepelnė.

Real“ daugiausia taškų įmetė: D. Musa 22, M. Hezonja 17, W. Tavaresas 8 (7 atk. kam.).

Taiklumas. Dvitaškių 15/41 (37 proc.) ir 19/35 (54), tritaškių 11/27 (41) ir 8/28 (28), baudos metimų 18/21 (86) ir 10/15 (67). Atkovota kamuolių 41 ir 38, perimta 5 ir 3, klaidos 5 ir 11. Rezultatyvūs perdavimai 12 ir 18.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
Biruti ruošti treniruotėse prieš havaresa,kas fizinio pasirengimo jo treneris,kodėl neužsiima juo ūgis ira viskas ira treniruotės neparuošta kad galetu stoneti ginyboi prieš tokius kaip havaresa heizas per žemas matė Birutis meparuostas treniruotės neatitdirnbtos laikų minutes nepaimtos kas pristabdyti puolimą jų bėgimą,treneris paleido varžybas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių