Pereiti į pagrindinį turinį

„Pistons“ stratego atsakas D. Motiejūnui: jis turi teisę reaguoti, kaip tik nori

2016-03-02 13:29
Stanas Van Gundy
Stanas Van Gundy / Scanpix nuotr.

Detroito „Pistons“ klubo treneris Stanas Van Gundy sureagavo į Donato Motiejūno išsakytą nuomonę apie anuliuotus mainus.

56-erių metų specialistas suskubo paneigti tai, ką lietuvis pasakė tinklalapiui „BasketNews.lt“. Atšauktus mainus su Hjustono „Rockets“ komanda treneris įvardijo kaip per daug rizikingus.

„Mes atlikome labai išsamų procesą ir priėmėme tokį sprendimą dėl kelių priežasčių. Manėme, jog tai yra per daug rizikinga. Aš taip pat jaučiuosi blogai dėl to ir suprantu D. Motiejūno pateiktą nuomonę dėl jo vertės ir kitų dalykų, tačiau mes priėmėme tokį sprendimą, kokį turėjome priimti.

Būti profesionaliu krepšininku yra išties sunki profesija. Kiti žmonės pernelyg susikoncentruoja ties pinigais, kuriuos krepšininkai uždirba, aišku, tai – puiku, tačiau kiek iš jų turi tokį darbą, kuris priverstų per 48 valandas persikelti kažkur bei po to gauti visiškai neigiamą atsakymą?

Krepšininkai turi reaguoti į tokias situacijas neigiamai ir jiems reikia suteikti tam laisvę. D. Motiejūnas turi teisę reaguoti į tai kaip tik nori. Aš nesu pasipiktinęs dėl to ir nieko nepriimu asmeniškai. Donatas buvo sunkioje padėtyje“, – lietuvio išsakytas mintis komentavo S. Van Gundy.

Vasario 18 dieną D. Motiejūnas kartu su komandos draugu Marcusu Thorntonu buvo išsiųsti į Detroitą, tačiau jau po kiek daugiau nei dviejų parų jie sugrįžo į Hjustoną. 

Šio įvykusio chaoso priežastis, pasak „Pistons“ klubo, buvo tai, jog kaunietis nepraėjo medicininio patikrinimo ir Detroito klubas nusprendė mainus anuliuoti.

Pats D. Motiejūnas po šių įvykių virtinės liko nesupratęs, kodėl neįtiko „Pistons“ komandai, kadangi dar prieš išvykstant jo nugaros būklė buvo ištirta kelissyk ir aukštaūgis buvo pasirengęs rungtyniauti. 

„Medicininė apžiūra yra juokingas dalykas. Paprasčiausiai komandos daktaras pasako, ar tu praėjai, ar ne, nors iš tikrųjų jis gali tavęs ir netikrinti. Tos 48 valandos realiai leidžia komandai apsispręsti, ar ji nori žaidėjo, ar ne.

„Pistons“ paskelbė, jog nepraėjau medicininės apžiūros, nors iš tikrųjų aš tą pažiūrą praėjau ir dar prieš ją jau rungtyniavau. Mane tiesiog „išdūrė“. Trauma buvo pretekstas atsisakyti mainų. Jie apsigalvojo“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė į Hjustoną sugrįžęs D. Motiejūnas.

D. Motiejūno interviu:

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų