Pereiti į pagrindinį turinį

„Pistons“ treneris apie D. Motiejūną: jis – per geras, kad tokį žaidėją praleistume

2016-02-19 12:43
Stanas Van Gundy
Stanas Van Gundy / Scanpix nuotr.

Detroito „Pistons“ ir jos treneris Stanas Van Gundy ilgą laiką žavėjosi Donato Motiejūno žaidimu, todėl kai atsirado proga jį gauti per mainus, Mičigano valstijos klubas nedvejojo.

Ketvirtadienį prieš pat mainų pabaigą D. Motiejūnas kartu su Marcusu Thorntonu persikėlė iš Hjustono „Rockets“ į „Pistons“, o pastarasis klubas už tai paaukojo Joelį Anthony ir pirmojo rato šaukimą.

Mainus oficialiai „Pistons“ svetainei komentavęs S. Van Gundy daug ir išsamiai kalbėjo apie Motiejūną, leisdamas suprasti, kad būtent lietuvis buvo centrinė šių mainų dalis.

„Gavome galimybę pridėti dar vieną ypatingai talentingą žaidėją, kuris yra aukštas ir universalus. D. Motiejūnas yra 213 cm ūgio žaidėjas, kuris baudos aikštelėje gali atakuoti abiem rankomis, kuris gali mesti tritaškį, kuris gali perduoti kamuolį, geriau nei vidutiniškai ginasi, ypatingai geras komandinės gynybos žaidėjas. Be to, jis mums pridės dar daugiau universalumo. Jis – per geras, kad tokį žaidėją praleistume“, – sakė S. Van Gundy.

– Ar jūsų nejaudina D. Motiejūno trauma, kurią jis patyrė pernai ir dėl kurios šį sezoną kol kas sužaidė vos 14 rungtynių?

– Mūsų žiniomis jis yra sveikas ir galintis žaisti jau dabar. Be abejo, nugara visada jaudina. Jo fizinę būklę, vos tik jis atvyks, patikrinsime labai labai gerai. Tačiau tai – pamatuota rizika. Galbūt kiek didesnė rizika nei su kitais mūsų mainais, tačiau šiuo atveju mūsų galimas laimėjimas yra labai didelis. Juk kalbame apie žaidėją, kuris pernai vidutiniškai pelnydavo po 12 taškų, atkovodavo po 6 kamuolius, tritaškius metė 37 proc. taiklumu, o apskritai – virš 50 proc. taiklumu. Visa tai – komandoje, kuri pasiekė Vakarų konferencijos finalą. Tai – labai talentingas aukštaūgis, kuris pernai du trečdalius viso laiko žaidė su Dwightu Howardu.

Taigi jis galės žaisti ir kartu su Andre Drummondu, ir keisti jį vidurio puolėjo pozicijoje. Apie tai mes kalbėjome visą sezoną – norėjome iš toli galinčio mesti „penkto numerio“, ne tik ketvirto. Manome, kad į komandą pridėjus Donatą, mes galime žaisti prieš bet kokį varžovų penketą. Galime žaisti žemu penketu su Marcusu Morrisu ir Tobiasu Harrisu arba galime žaisti aukštu su Donatu. Taigi jaučiamės puikiai pasiruošę ateičiai. Be to, jam 25 metai. Kai pasižiūri į mūsų komandos branduolį, manau, kad mes ką tik pridėjome didžiulį talentą.

– Kaip ilgai domėjotės D. Motiejūnu? Buvo kalbų apie galimus mainus dar praėjusių metų birželį.

– Jis žaidėjas, kuris ilgą laiką buvo labai labai vertinamas mūsų skautų. Tiek jis, tiek Tobiasas buvo labai labai aukštai mūsų sąraše. Su Tobiasu taip nutiko, kad vasarą nepavyko jo prisivilioti dėl to, kad jis buvo apribotas laisvasis agentas, o Donatas tuo metu dar gydėsi traumą.

Taigi tuo metu nežinojome, kaip viskas klostysis, bet šiuos du vaikinus mūsų skautai mėgo labai ilgą laiką. Ne tik dėl to, kad jie labai talentingi, bet ir dėl jų charakterių, didelio kovingumo. Todėl jeigu prieš porą savaičių kas nors būtų pasakęs, kad turėsime galimybę gauti abu šiuos vaikinus, atvirai pasakius, būtume juokęsi. Tiesiog nematėme kelio, kaip galėtume juos gauti.

D. Motiejūnas liepą taip pat taps laisvuoju apribotu agentu.

– D. Motiejūnas pas mus atvyksta iš komandos, kuri nebuvo tikra, ar vasarą turėtų resursų išlaikyti tokį krepšininką. Mes ilgai ir atidžiai į tai žiūrėjome. Vėlgi, tai yra apskaičiuota rizika. Nemanau, kad kas nors NBA žino, kaip šią vasarą atrodys rinka. Bandai tai apskaičiuoti geriausiai, kaip sugebi. Tačiau mes įvertinome savo situaciją ir jaučiame, kad turime labai labai geras galimybes pratęsti su juo sutartį.

Tai, kad jis bus apribotas, reiškia, kad negalės mūsų palikti prieš tai su mumis nepasikalbėjęs. Nesiruošėme atiduoti šaukimo ir žaidėjų už neapribotą laisvąjį agentą, todėl dėl šių mainų jaučiamės gerai.

JAV žiniasklaidoje pabrėžiama, kad vienintelis nerimą D. Motiejūno mainuose keliantis dalykas yra jo nugara, tačiau ESPN apžvalgininkas pastebėjo, kad „Pistons“ turi vieną geriausių medikų komandų visoje NBA, todėl lietuvis atsidūrė gerose rankose.

„Didelė priežastis, kodėl Detroitas nebijo rizikuoti su D. Motiejūnu ir jo nugara, yra ta, kad paskutinius 10 metų šios komandos medikų komanda yra viena geriausių lygoje“, – teigė Tomas Haberstroh.

„Pistons“ šį savaitgalį žais dvejas rungtynes – naktį iš penktadienio į šeštadienį Vašingtone, o sekmadienio vakarą (22.30 val. Lietuvos laiku) namie priims Naujojo Orleano „Pelicans“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų