Per plauką nuo sensacijos: „Pieno žvaigždės“ metė rimtą iššūkį „Juventus“

  • Teksto dydis:

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (11-17) buvo labai arti to, jog per keturias dienas iškovotų dvi sensacingas pergales prieš pirmojo LKL ketverto komandas.

Gedimino Petrausko kariauna, trečiadienį nutraukusi įspūdingą Vilniaus „Ryto“ laimėjimų seriją, Utenoje tik po dramatiškos kovos 83:85 (28:22, 18:19, 20:20, 17:24) nusileido vietos „Juventus“ (18-10).

Pakiliomis nuotaikomis į Uteną po įspūdingo triumfo Vilniuje atvykę pasvaliečiai rungtynes pradėjo puikiai – dar pirmajame kėlinyje pirmavo 9 taškais, o ketvirtį galiausiai laimėjo 28:22.

Antrojo kėlinuko pradžioje komandas skyrė jau 12 taškų (34:22), tačiau pylos nuo Žydrūno Urbono gavę uteniškiai greitai sukruto, spurtavo 9:0 ir priartėjo per vieną metimą (31:34).

Beveik viso susitikimo metu besivejančios ekipos vaidmenyje buvęs „Juventus“ po pertraukos pagaliau išsiveržė į priekį (56:55), bet pirmavo labai trumpai – netrukus iniciatyvą į savo rankas ir vėl perėmė „Pieno žvaigždės“, kurios ketvirtajame kėlinyje susikrovė rekordinę 13 taškų persvarą (77:64) ir buvo labai arti dar vienos fantastiškos pergalės LKL pirmenybėse.

Tačiau savo žodį šiame mače tarti dar spėjo ir aikštės šeimininkai, pagaliau pademonstravę geležinę gynybą. Likus kiek daugiau nei 1 min. Vaidas Kariniauskas pelnė du taškus su pražanga, Martynas Gecevičius pataikė tritaškį, o Ignas Vaitkus ne tik blokavo varžovo metimą, bet ir nurūkęs į priekį dar pridėjo dvitaškį. Žaibišku greičiu Utena išsiveržė į priekį 85:80.

Visgi pasvaliečius išgelbėti dar bandė Vilniaus „Rytą“ baudos metimu nuskandinęs Jahennsas Mannigat. Gynėjas pataikė tritaškį ir paskutinės atakos metu dar vienu tolimu metimu galėjo pražudyti šeimininkus, tačiau jo tritaškis skriejo pro šalį.

Utenos „Juventus“: Mindaugas Kupšas 26 (10 atk. kam., 37 naud. bal.), Vaidas Kariniauskas ir Martynas Gecevičius po 14.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“: Paulius Petrilevičius 14, Stevenas Haney 13.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių