Po atviru dangumi krepšininkai sportuos trumpiau

„Esame nusiteikę ne vien žaisti, bet ir kažko pasiekti“, – pabrėžė treneris Kazys Maksvytis. Jo vadovaujama Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradėjo ruoštis pasaulio taurės atrankos antram etapui ir Europos čempionato finalo turnyrui.

Trijulė vėluos

Stratego sąraše – šešiolika kandidatų į pagrindinę sudėtį. Pirmieji į darbus treniruočių stovykloje Palangoje kibo trylika žaidėjų.

Vėliau prisijungs legionieriai iš Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) – Jonas Valančiūnas, Domantas Sabonis ir iš Orlando „Magic“ klubo į Kauno „Žalgirį“ persikėlęs Ignas Brazdeikis.

„Anksčiau daugiau pratybų laiko praleisdavome lauke, bet metodikos keičiasi. Greičiausiai jau po kelių dienų eisime į salę, ten gerinsime fizinį parengtumą, įvertinsime žaidėjų būklę, – kalbėjo K.Maksvytis. – Jonas ir Domantas taip pat jau sportuoja ir į mūsų gretas įsilies rugpjūčio 6-ąją. Igno lauksime anksčiau – rugpjūčio 1-ąją.“

Treneris pridūrė, kad, esant būtinybei, padėti komandai bus pasirengęs Donatas Motiejūnas, nors jis prašė norįs dėl asmeninių priežasčių praleisti Europos čempionato finalo turnyrą.

Probleminė pozicija

K.Maksvyčio teigimu, galima probleminė pozicija – ketvirtoji, sunkiojo krašto puolėjo.

„Kažkiek laiko kartu žais J.Valančiūnas ir D.Sabonis arba jie vienas kitą keis. Kai nežais Jonas ar Domantas, galės pakonkuruoti Gytis Masiulis ar Eigirdas Žukauskas su Mindaugu Kuzminsku pasidalys laiką. Kažkaip išsiversime, bet faktas, kad labiau norėtųsi turėti gerai pataikantį ir mobilų ketvirtos pozicijos krepšininką“, – svarstė treneris.

Šeima: L.Lekavičių lydėjo žmona Melina ir dukrelė Darija. / T. Biliūno / BNS nuotr.

32-ejų M.Kuzminskas – vyriausias rinktinės žaidėjas.

„Nežaidžiau nuo vasario, nebus lengva įsivažiuoti“, – pripažino puolėjas, vis dar neturįs naujos darbo sutarties.

„Laukiu. Pasiūlymų yra, bet tokių, kad galėčiau iškart pasirašyti – ne“, – konkretizavo M.Kuzminskas.

Kitą savaitę – du mačai

Pirmas išbandymas aikštėje po treniruočių – dvejos draugiškos rungtynės su estais: rugpjūčio 4-ąją – Klaipėdoje ir 7 d. – Alytuje.

Estijos krepšininkai pasaulio taurės antro etapo J grupėje išmėgins jėgas su slovėnais, suomiais ir švedais.

Sporto istorijos ir statistikos žinovo Algimanto Bertašiaus duomenimis, lietuvių ir estų nacionalinės ekipos jau buvo susitikusios 46 kartus, mūsiškiai šventė 35 pergales.

Kolegos: G.Masiulis (kairėje) iš Ispanijos klubo persikėlė į Vilniaus „Rytą“, o R.Jokubaitis tęs karjerą „Barcelonoje“. / T. Biliūno / BNS nuotr.

2020-ųjų liepą dvikovą Taline laimėjo Estijos atstovai – 92:85. Tąkart nugalėtojams 26 taškus pelnė Kerras Kriisa (pataikė 8/12 tritaškių), Lietuvos ekipoje pasižymėjo 14 tšk. surinkęs Marius Grigonis (0/4 dvitaškių, 1/5 tritaškių, 11/12 baudų metimų).


Rinktinė

Gynėjai, įžaidėjai: Kristupas Žemaitis (Vilniaus „Wolves“), Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“), Marius Grigonis (Atėnų „Panathinaikos“), Rokas Jokubaitis („Barcelona“), Tomas Dimša (Trevizo „NutriBullet“).

Puolėjai: Arnas Butkevičius ir Ignas Brazdeikis (abu – „Žalgiris“), Domantas Sabonis (Sakramento „Kings“), Eigirdas Žukauskas („Wolves“), Donatas Tarolis (Podgoricos „Buducnost“), Gytis Masiulis (Vilniaus „Rytas"), Rokas Giedraitis (Vitorijos „Baskonia“), Mindaugas Kuzminskas.

Vidurio puolėjai: Jonas Valančiūnas (Naujojo Orleano „Pelicans“), Laurynas Birutis („Žalgiris“), Martynas Echodas („Rytas“).

Varžybos

Rugpjūčio 4 d. Lietuva–Estija (draugiškos, Klaipėdoje), 7 d. Lietuva–Estija (draugiškos, Alytuje), 10 d. Lietuva–Suomija (draugiškos, Kaune), 11 d. Lietuva–Suomija (draugiškos, Vilniuje), 16 d. Ispanija–Lietuva (draugiškos, Gran Kanarijoje), 18 d. Lietuva–Ispanija (draugiškos, Vilniuje), 19 d. Lietuva–Nyderlandai (draugiškos, Vilniuje), 24 d. Vengrija–Lietuva (pasaulio taurės atrankos antras etapas, Sombatėjuje), 27 d. Lietuva–Juodkalnija (pasaulio taurės atrankos antras etapas, Kaunas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių