Po auksinio šokio – ir džiaugsmas, ir nusivylimas

"Per 26-erius LKL metus tai buvo pirmas toks neįdomus finalas. Keista, bet būtent taip ir buvo. Iš Kauno ir Vilniaus akistatos tikėjausi kur kas daugiau", – pabrėžė Algirdas Brazys. Šį žinomą žalgirietį nudžiugino jo ekipos triumfas LKL finale, tačiau visiškai nuvylė Vilniaus "Ryto" beviltiškas pasirodymas.

Kosminis krepšinis

Trys smūgiai, du gilūs nokdaunai, o galiausiai – triuškinantis nokautas. Taip baigėsi 26-as Lietuvos krepšinio lygos čempionato finalas. Kauno "Žalgirio" krepšininkai šeštadienį be skrupulų 92:54 sutrypė varžovus iš Vilniaus ir laimėjo seriją 3:0. Kauniečiams tai buvo 9-as iš eilės triumfas LKL pirmenybėse ir 21-as istorijoje.

"Džiugu dėl šitos finalo serijos, kad žaidimą kontroliavome nuo pat pradžių, – triumfavo "Žalgirio" treneris Šarūnas Jasikevičius. – Džiugu, kad parodėme savo tikrąjį veidą. Komanda žaidė kosminį krepšinį."

"Matėte finalo seriją, kurioje viena komanda pradėjo vienu tempu ir žaidė vienu tempu, kita – kur mažėjo jėgos ir viskas ėjo žemyn, – po rungtynių savikritiškai pripažino "Ryto" vairininkas Dainius Adomaitis. – Visas mūsų sezonas buvo kaip kelionė per kalnus. Lipome sunkiai dirbami, užlipame ant kalnelio ir koks vėjas, audra nubloškia atgal."

Rekordininkas nepavejamas

Paskutinių serijos rungtynių naudingiausiu žaidėju tapęs Edgaras Ulanovas pelnė 15 taškų (5/7 dvitaškių) ir surinko 24 naudingumo balus, o jam būnant aikštėje "Žalgiris" pelnė net 37 taškais daugiau nei varžovai. 27 metų 199 cm ūgio puolėjas – realiausias pretendentas atsiimti naudingiausio finalo serijos žaidėjo prizą rytoj Vilniuje vyksiančiame LKL uždarymo renginyje.

"Su "Žalgiriu" turiu sutartį kitam sezonui. Kol esu čia, noriu laimėti kuo daugiau titulų. Pauliaus Jankūno pavyti, žinoma, nepavyks. Norėtųsi kažkada pavyti, bet nežinau, ar įmanoma, nes jis taip pat nesustoja. Jeigu aš laimiu, tai laimi ir jis", – juokėsi E.Ulanovas.

5-ą kartą tapęs LKL čempionu, puolėjas perdavė linkėjimus finale dėl traumos nežaidusiam "Žalgirio" kapitonui P.Jankūnui, kuris savo taupyklėje turės jau 13-ą LKL čempiono žiedą. Arčiausiai rekordininko esančio Artūro Milaknio sąskaitoje – 8 žiedai.

"Žalgirio" gretose šį sezoną aukso žiedus iškovojo: Edgaras Ulanovas, Brandonas Daviesas, Aaronas White’as, Deonas Thompsonas, Marius Grigonis, Nate’as Woltersas, Thomasas Walkupas, Leo Westermannas, Artūras Milaknis, Antanas Kavaliauskas, Paulius Jankūnas, Rokas Jokubaitis, Erikas Venskus, Lukas Uleckas, Laurynas Birutis.

Lyderis – į Barseloną

Pasibaigus paskutiniam sezono mačui LKL čempionai iškart sugužėjo į arenos prieigose įsikūrusią sirgalių zoną, kurioje atšventė savo pergalę drauge su gerbėjais. Ypač šiltai jie išlydėjo amerikiečius B.Daviesą ir A.White’ą. Vidurio puolėjas po dvejų metų Kaune persikels į "Barcelona" klubą, o į šoklųjį krašto puolėją dairosi ir Eurolygos, ir NBA klubai.

Nemažai aplodismentų teko ir trečiam amerikiečiui – N.Woltersui, neoficialiomis žiniomis, jau sukirtusiam rankomis su Tel Avivo "Maccabi".

"Keisis keturi ar penkimūsų žaidėjai", – skaičiavo Š.Jasikevičius.

"Per vasarą "Žalgirio" vadovams ir vėl teks komplektuoti komandą, pakeisti išeinančius lyderius. Tačiau panašiai buvo ir pernai, kai ekipą paliko Kevinas Pangosas, Vasilje Micičius ir kiti svarbūs žaidėjai. Bet nieko baisaus neatsitiko. Juos pakeitę krepšininkai atsiskleidė ne mažiau sėkmingai. Tad nėra abejonių, kad ir kitam sezonui žalgiriečiai surinks konkurencingą sudėtį", – įsitikinęs A.Brazys.

LKL bronzos medaliai atiteko Klaipėdos "Neptūno" ekipai, mažojo finalo serijoje be vargo 3:0 pranokusiai Panevėžio "Lietkabelį".

"Atvirai sakant, tai šioks toks netikėtumas. Sezono metu panevėžiečiai atrodė netgi geriau nei klaipėdiečiai, tad laikiau juos bronzinės serijos favoritais, bet "Neptūnas" visiškai paneigė prognozes", – pripažino A.Brazys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių