Po LKL sezono atidarymo – komplimentai „Žalgiriui“

„Žalgirio“ pasikeitimas – labiau fizinis: jie tapo greitesni, atletiškesni. Mums tai buvo nepriimtina“, – aiškino Mindaugas Brazys. Klaipėdos „Neptūno“ treneris pripažino, kad LKL sezono atidarymui jo komandai į varžovus tekę kauniečiai atrodo gerokai sustiprėję.

Klaipėdoje – lyg namuose

Vakar Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezoną pradėjo paskutinis pirmenybių dalyvis – „Gargždų“ klubas. Lygos naujokai Pasvalyje kibo į atlapus vietos „Pieno žvaigždėms“. Pirmadienį turnyre startavo Kauno „Žalgiris“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Per 3 tūkst. į Klaipėdos „Švyturio“ areną susirinkusių aistruolių išvydo intriguojančias akistatas ne tik aikštėje, bet ir ant trenerių tiltelio. Prie „Žalgirio“ vairo stovi buvęs ilgametis „Neptūno“ vairininkas Kazys Maksvytis, uostamiestyje dirbęs net penkis sezonus, o klaipėdiečius treniruoja „Žalgirio“ krepšinio mokyklos auklėtinis, vienas įdomiausių jaunųjų LKL trenerių Mindaugas Brazys.

Nors žalgiriečiai į uostamiestį atvyko būdami aiškūs favoritai, jie sulaukė aršaus šeimininkų pasipriešinimo. Svečiai tvirtai kontroliavo mačo eigą iki paskutinių minučių, tačiau įdomybės užvirė ketvirtajame kėlinyje. Dviženkle persvara pirmavę kauniečiai suklydo puldami, prie savo krepšinio nesportinę pražangą gavo Ignas Brazdeikis ir „Neptūnui“ įsižiebė viltis (69:75). Liko mažiau nei 2 minutės, kai Matas Jogėla pridėjo dvitaškį (71:75). Vis dėlto naujasis „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas ir vidurio puolėjas Kevarrius Hayesas atstatė saugesnį atstumą – 79:71.

Turėjo ir priekaištų

Amerikietis, iš viso pelnęs 14 taškų ir atkovojęs 8 kamuolius, tapo naudingiausiu susitikimo žaidėju. Ignas Brazdeikis pridūrė 13 taškų ir 9 atkovotus kamuolius, kitas „Žalgirio“ naujokas Keenanas Evansas – 12 taškų ir 6 rezultatyvius perdavimus. Kauniečių senbuvis Tyleris Cavanaugh – 11 taškų, Edgaras Ulanovas 9.

Netenkina, kad antrą rungtynių pusę „Neptūnas“ laimėjo.

„Neptūnui“ daugiausia taškų pelnė: Rokas Gustys 14 (8 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas (2/7 trit.) ir Matas Jogėla (4 rez. perd.) – po 13, Žygimantas Janavičius 9, Oskaras Pleikys 7.

Svečiai ypač dominavo grumtynėse po lenta. Jie kovą dėl kamuolių laimėjo triuškinamai – 45 ir 27. Tiesa, žalgiriečiai itin prastai pataikė iš toli – vos 17 proc. tritaškių (4 iš 24).

„Buvo keletas momentų, kai galėjome baigti mačą lengviau. Netenkina, kad antrą rungtynių pusę „Neptūnas“ laimėjo. Mūsų gynyba buvo geresnė už puolimą, nors ir ten nebuvo kažko blogo, tik strigome prieš zoninę gynybą. Nepataikėme tritaškių, neišnaudojome antrų šansų – tai neleido atsiplėšti“, – teigė K.Maksvytis.

Daugiau raumenų

„Daug kas galvoja, kad gerai pakovojome, bet rezultatas toks pats – pralaimėjome. Mums buvo nepriimtinas „Žalgirio“ fiziškumas, ypač pirmoje dalyje, kai gavome daug taškų iš po krepšio. Antroje pusėje kažkiek išderinome juos aikštės gynyba ir net galėjome persverti rungtynes į savo pusę“, – sakė M.Brazys.

39-erių klaipėdiečių strategas pastebėjo, kad po praėjusio prasto sezono „Žalgirio“ vadovai padarė išvadas ir šiemetė jų komandos komplektacija buvo kitokia nei pernai.

„Jie daugiau orientuojasi į gynybinius ir atletiškesnius žaidėjus. Visiems varžovams Lietuvoje prieš juos bus sunku. Jie tikrai visas rungtynes agresyviai spaus. Pavyzdžiui, mums prieš tokią gynybą nebuvo taip paprasta įeiti į derinius. Kitoms komandoms irgi bus sudėtinga“, – neabejojo M.Brazys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Maskvytis uzsispyręs žemaitis, liepia žaisti pagal tq pačią schemą, kada padarys išvadas! Eurolygoj vėl 4 kėliniuose prakišinėsim?

Antanas

Antanas portretas
Maskvyčio braižas - ne pataikyti tritaškiai ir tragiškos pabaigos tiek rinktinėje tiek Ž.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių