Pereiti į pagrindinį turinį

Po pralaimėjimo – trenerio klausimai auklėtiniams ir teisėjams

2016-02-27 22:13
Andrejus Urlepas
Andrejus Urlepas / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

„Neįtikėtinas neatsakingumas“, - griežė dantimis Andrejus Urlepas. Jo auklėtiniai Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkai ką tik išleido iš rankų gyvybiškai svarbią pergalę. Alytiškiai savo aikštėje šeštadienį  77:79 nusileido Prienų-Birštono „Vytautui“.

„Dzūkijos“ krepšininkai, Alytaus sporto rūmuose audringai palaikomi savo publikos, jau buvo patikėję pergale, kai sėkmė nuo jų nusisuko. Lemiamus metimus svečiams pelnė du Kauno „Žalgirio“ klubo auklėtiniai. Gynėjas Šarūnas Vasiliauskas dviem baudų metimais rezultatą išlygino.

Šeimininkai metėsi į paskutinę ataką, tačiau užuot atakavę paskutinę mačo sekundę, jie prarado kamuolį, o Vilniaus „Lietuvos rytui“ priklausantis puolėjas Julius Jucikas likus 2 sek. sukirto per rankas puolėjui Taurui Jogėlai. Šis krepšininkas, praeityje ne vienerius metus atstovavęs „Žalgirio“ dubleriams, vos penktadienį papildė „Vytauto“ ekipą. Naujoko ranka nesudrebėjo, o alytiškiai prarado puikią progą priartėti prie Kėdainių „Nevėžio“. „Dzūkijai“ reikia likviduoti dviejų laimėjimų prarają, norint pabėgti iš paskutinės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato vietos ir bilieto į žemesnį divizioną.

Išsprūdęs 7-asis laimėjimas slovėnui A.Urlepui tapo skaudžiu dūriu. O ypač jam užkliuvo J.Juciko neprotinga pražanga.

„Buvo likusios pora sekundžių. Mes turėjome pratęsimą savo kišenėje. Varžovai nebūtų spėję surengti atakos per visą aikštelę. Tokioje situacijoje viskas, ką reikėjo daryti, tiesiog neliesti priešininko. Tačiau J.Jucikas sukirto per rankas J.Jogėlai ir padovanojo jiems pergalę. Tai – neįtikėtinas neatsakingumas“, - piktinosi A.Urlepas.

„Dzūkijos“ treneriui užkliuvo ir teisėjų ankstesnis sprendimas paskutinę minutę  suteikti progą Š.Vasiliauskui mesti tris baudas, kuriomis jis rezultatą išlygino.

„Reiktų pažiūrėti įrašą, ar tai buvo pražanga metimo metu, ar anksčiau. Manau, kad metimų turėjo nebūti“, - svarstė slovėnas.

Tuo tarpu „Vytauto“ vairininkas Virginijus Šeškus švytėjo iš laimės.

„Sėkmė, žinoma, pabaigoje mums šypsojosi sėkmė. J.Jucikas neįmetė dviejų baudų, paskui subaudavo Š.Vasiliauską. Po to vis tiek turėjo rankose mažiausiai pratęsimą, bet neįmetė ir vėl prasižengė. Jei taip pralaimėčiau rungynes, man būtų labai sunku“, - pripažino V.Šeškus.

Treneris džiaugėsi sėkmingu T.Jogėlos, perėjusio iš Rumunijos klubo, debiutu. Juolab, kad dėl traumų nerungtyniaujant aukštaūgiui Vilmantui Diliui ir puolėjui Gyčiui Sirutavičiui, po prieniškių krepšiu atsivėrė skylės. Traumuotas žaidė ir vienintelis „centras“ Vaidas Čepukaitis.

„T.Jogėlos atėjimas mums leidžia kaitalioti aukštesnius žaidėjus. Nežinodamas derinių jis visai neblogai įsiliejo į komandą, tik dar reikės jį pamokyti to prienietiško krepšinio: jei esi laisvas – mesk“, - aiškino V.Šeškus.

T.Jogėla Alytuje pelnė 12, Š.Vasiliauskas 22 taškus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų