LKL finalą nesėkme pradėjusio „Ryto“ strategas: buvome per naivūs

„Buvome per naivūs. Įsiklampinome į palankų varžovams krepšinį“, - atsiduso Giedrius Žibėnas. Vilniaus „Ryto“ krepšininkai „Betsafe-LKL“ čempionato finalą pradėjo kiek netikėtu pralaimėjimu 68:77 namuose Panevėžio „Lietkabeliui“ bei prarado aikštės pranašumą.

„Pirmos rungtynės pralaimėtos, turime jas greitai pamiršti", - skundėsi G. Žibėnas.

Istoriniu tapsiantį finalą, kuriame pirmą sykį nėra Kauno "Žalgirio", sėkmingiau pradėjo vilniečiai, spurtavę 9:0. Svečiai atsitokėjo tik įpusėjus kėliniui, kai jų puolėjas iš Graikijos Panagiotis Kalaitzakis pelnė pirmuosius taškus. Vis dėlto "Rytas" išlaikė pranašumą 26:17. Panašiai prasidėjo ir antrasis ketvirtis, kuriame šeimininkų persvara pasiekė dviženklę - 33:23. Tačiau tuomet panevėžiečiai šovė į priekį: pataikė Gabrielius Maldūnas, Vytenis Lipkevičius, P.Kalaitzakis ir Dž.Gagičius. Prieš pat ilgąją pertrauką N.Radičevičius atstatė pusiausvyrą (36:36).

Trečiajame kėlinyje iniciatyvą perėmė "Lietkabelis", po Kristupo Žemaičio tritaškio ir G.Maldūno metimo iš po krepšio atsiplėšęs 63:53. Likus pusketvirtos minutės svarbų metimą pridėjo graikas (71:62), o vilniečių šansai su laiku tirpo. P.Kalaitzakis baudomis persvarą vertė dviženkle ir „Lietkabelis“ artėjo prie pergalės – 75:64.

„Rytui“ daugiausia taškų pelnė: Margiris Normantas 11, Kennethas Smithas 10 (3/8 trit.), Ivanas Buva 9, Arnas Butkevičius ir Gytis Radzevičius (11 atk. kam.) – po 7.

„Lietkabeliui“: Panagiotis Kalaitzakis 16, Džordže Gagičius 15 (5/5 dvit., 5 atk. kam.), Vytenis Lipkevičius 11, Kristupas Žemaitis ir Gabrielius Maldūnas (7 atk. kam.) – po 10.

"Rungtynes pradėjome sutrikę, bet esu patenkintas dėl komandos pademonstruoto charakterio. Kai turėjome 15 taškų deficitą, nepraskydome, atlikome spurtą, pradėjome gintis kiečiau ir grįžome į kovą", - dėstė "Lietkabelio" treneris Nenadas Čanakas.

"Pirmos rungtynės pralaimėtos, bet turime jas greitai pamiršti. Per laisvesnes dienas reikia pasidaryti išvadas ir žaisti paprasčiau. O metimai, kurių nepataikėme, dar įkris", - buvo įsitikinęs G. Žibėnas.

Serija iki keturių pergalių tęsis sekmadienį Panevėžyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Teisingai - esat silpnesni.

Anonimas

Anonimas portretas
Lietkabelis padarė šventę, puiku, toliau taip!

H

H portretas
Buvot silpnesni vien tik tritaškiais nelaimėsi
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių