Prieš „Barcelonos“ galybę – tūkstantinė sirgalių armija

„Gaila, kad į Kauną grįžome tuščiomis, bet viena pergalė viską pakeistų“, – žalgiriečius ragino Kazys Maksvytis. Jo auklėtiniai šiandien mėgins įminti pergalių kodą per Eurolygos ketvirtfinalio trečią akistatą su „Barcelona“.

Žada nenuvilti

Vakar į gimtąjį Kauną atskridęs Šarūnas Jasikevičius ir jo kariauna svetingo priėmimo nesitiki.

„Barcelonos“ treneris ir buvęs žalgirietis Rokas Jokubaitis nuskins aplodismentų per komandų pristatymą, bet aikštėje jų laukia bekompromisė kova.

Į ją žalgiriečius išlydės sausakimšos tribūnos. Sirgaliai iš anksto išgraibstė rekordiškai brangiai kainavusius bilietus. Pigiausių, apie 70 eurų kainavusių, bilietų ne itin patogiose vietose trečiame aukšte neliko dar prieš kelias savaites. Brangiausių vietų prie pat parketo kaina viršijo 300 eurų.

Rungtynių išvakarėse dar buvo galima pačiupti bilietą už 170 eurų į gana patogias pozicijas šoninėse tribūnose.

K. Maksvytis žada sirgalių nenuvilti ir padaryti išvadas po pralaimėtų dviejų pirmųjų mūšių.

„Antrosiose rungtynėse nedaug trūko iki pergalės. Padidinome savo fiziškumą ir pagerinę puolimą laikėmės kovoje, – dėstė „Žalgirio“ vairininkas. – Dar turime didžiulį gynybos rezervą. Jeigu puolimas buvo netoli maksimumo, tai gynyboje nepavyko padaryti to, ką darėme visą sezoną. Vis dar sukame galvas, kaip sumažinti varžovų pelnomų taškų skaičių. Jie įmeta per daug.“

Sieks pergalės

– Po pirmųjų serijos rungtynių minėjote, kad vaizdas buvo blogesnis, nei tikėjotės. Koks vaizdas buvo po antro mačo?

– Neblogas. Nors kartais žaidėme ne pagal planą, bet susirinkome taškų, buvome agresyvūs, dalijomės kamuoliu. Gindamiesi buvome fiziški, bet darėme taktinių klaidų. Gynyboje turime rezervų, kuriuos dar tikrai turime pagerinti, jei norime laimėti prieš „Barcą“.

– Ar antroje dvikovoje išvydote kažką naujo katalonų žaidime?

– Jie per daug nieko nekeitė. Šioje serijoje mes turime daugiau žiūrėti, ką pakeisti savo žaidime. Jų planas ir taip veikia – jie iškovoja pergales.

– Antrajame serijos mače daugiausia problemų jūsų komandai kėlė Janas Vesely ir Nikola Mirotičius. Kodėl nepavyko sutramdyti šių aukštaūgių?

Varžovai: „Barcelonos“ žaidėjai – geros nuotaikos (nuotr.  N. Mirotičius). (fcbarcelona.com)

– Stengėmės atimti taškus iš jų mažiukų, bet puikiai sužaidė jų aukštaūgiai. J. Vesely pataikė gana sudėtingus vidutinio nuotolio metimus. Tokius, kuriuos varžovų treneriai dažnai tyčia atiduoda. Jis gali mesti tokius metimus, bet pataikė labai geru procentu. Be abejo, kažką iš „Barcelonos“ atėmėme, bet kažkas ir gavo papildomų galimybių.

– Nicolas Laprovittola per praėjusią akistatą net 11 rezultatyvių perdavimų. Ar įmanoma jį izoliuoti?

– Įmanoma ir reikia, jeigu norime laimėti. Varžovai dalijo daug perdavimų ir pataikė per daug gerų ir laisvų tritaškių. Rengiame planą, kaip tai sumažinti.

– Antrame mače sutramdėte Sertačą Šanlį, kuris pridarė daug žalos pirmame susitikime. Dabar problema tapo J. Vesely. Kaip ketinate jį stabdyti?

– Plano neatskleisiu. Jis jautėsi gerai, nepaisant to, ką mes jam pasiūlėme. Uždarius J. Vesely ar N. Laprovittolą, atsidaro keliai kitiems. „Barcelona“ – tokia komanda, turbūt būtų buvusi didelė staigmena, jeigu būtume grįžę 1:1. Jie yra favoritai laimėti ne tik šią seriją, bet ir Eurolygą. Tačiau mes esame „Žalgiris“ ir nepasiduodame.

– Kokį iki šiol įspūdį jums palieka Roko Jokubaičio žaidimas?

– Rokas žaidžia labai gerai, kaip ir visa komanda. Pažiūrėkite, kokiu procentu jie meta tritaškius. Iš vienos pusės, jų ritmas labai geras, iš kitos pusės, mums reikėtų sumažinti jų tritaškių pataikymo procentą.

– Šioje serijoje sunkiai atrodo Rolandas Šmitas. Ar tai susiję su tuo, kad tai yra jo buvusi komanda?

– Prieš antrąsias rungtynes jis šiek tiek negalavo. Aišku, kažkiek veikia ir tas faktorius, kad žaidžia prieš buvusią komandą. Reguliariojo sezono mače Kaune jis žaidė gerai. Tikiuosi, kad ir dabar Kaune jis vėl gerai sužais.

– Ar visi jūsiškiai sveiki ir pasiruošę rungtynėms? Ar jų psichologiškai neslegia tai, kad serijoje iki trijų pergalių nebegalite klysti?

– Esame visi sveiki ir pasiruošę. Norėjome, kad būtų pusiausvyra 1:1 ar dar daugiau, bet nereikia žiūrėti į didelį paveikslą, reikia vertinti kiekvienas rungtynes atskirai. Žaisime Kaune, prie sausakimšų tribūnų, savo žiūrovų. Turime susikoncentruoti į artimiausią tikslą ir iškovoti pergalę, kuri vėl viską pakeistų.

Žvelgia į ateitį

Eurolygos klubai, likę už atkrintamųjų varžybų borto, jau dėlioja kito sezono planus.

Graikijos žiniasklaida ir Atėnų „Panathinaikos“ savininkas Dimitris Giannakopoulos paskelbė, kad komandos vairą perims buvęs Stambulo „Anadolu Efes“ strategas turkas Erginas Atamanas.

Šiemet vasarį „Panathinaikos“ atsisveikino su Dejanu Radonjičiumi, ekipai laikinai vadovauja treneris Christos Serelis.

E. Atamanas, nuo 2017-ųjų treniravęs „Anadolu Efes“, pastaruosius du sezonus triumfavo Eurolygoje, tačiau šiemet Stambulo komanda užėmė tik 17 vietą.

„Žinoma, kad aš liksiu. Tęsime darbus. Iki šiol padarėme gerų dalykų, tikiu, kad pavyks ir ateityje“, – patvirtino Milano „EA7 Emporio Armani“ vyriausiasis treneris Ettore Messina.

Eurolygos reguliarųjį sezoną milaniečiai užbaigė užėmę 12 vietą.

Buvęs Madrido „Real“ strategas ispanas Pablo Laso ketina pasirašyti trejų metų sutartį su Miuncheno „Bayern“.

Ispanijos dienraščio „Marca“ duomenimis, Miuncheno klubas su P. Lasso sieja ambicingus užmojus – susigrąžinti Vokietijos čempiono titulą ir būti tarp aštuonių pajėgiausių Eurolygoje.

„Pokyčiai – neišvengiami, nepaisant, kaip sezoną su „Bayern“ užbaigs Andrea Trinchieri“, – teigė „Marca“.

Italo A. Trinchieri treniruojami Miuncheno krepšininkai Eurolygoje liko penkiolikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius  portretas
O kur Giedraitis, taip gerai atrodė praeitose rungtynėse?

sodinkit

sodinkit  portretas
juodukus jie nesipleso ,kam jiems tai ?

teiloras

teiloras portretas
yra nulis,kam jis aiksteje,jis mergaite bijo susizeisti ar susidurti .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių