Pereiti į pagrindinį turinį

Prieš mūšį Klaipėdoje – vaikų linkėjimai "Žalgiriui"

2014-06-03 07:01
Evaldo Virkečio nuotr.

Prieš šįvakar Klaipėdoje vyksiančias penktąsias ir galbūt jau paskutines Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynes Kauno "Žalgiris" sulaukė neįprasto palaikymo – krepšininkus aplankė vaikai ir paaugliai, dalyvaujantys probacijos programoje.

Dvikovai su "Neptūnu" besiruošiantys kauniečiai vakar surengė kiek kitokią treniruotę nei įprastai. Prieš pratybų pradžią visa komanda bendravo su jaunaisiais gerbėjais.
Tai nebuvo įprastiniai "Žalgirio" aistruoliai. Krepšininkams klausimus pateikė moksleiviai, turėję sunkumų dėl savo elgesio ir patekę į teisėsaugos akiratį. Jie nėra nuteisti ar įkalinti, tačiau turi reguliariai bendrauti su policijos pareigūnais, atlikti jiems skirtus nurodymus ir užduotis.

Dauguma jaunuolių "Žalgirio" arenoje lankėsi pirmą sykį ir niekada iki šiol nebuvo gyvai regėję savo herojų. Matydami šalia sėdinčias krepšinio žvaigždes, jie pastebimai jaudinosi, tačiau pamažu bendravimas užsimezgė.

Vaikus domino daug kas – pradedant automobiliais, kuriuos vairuoja žalgiriečiai, baigiant jų galbūt nelabai maloniais nuotykiais vaikystėje.
Paklaustas, koks buvo paauglystėje, "Žalgirio" įžaidėjas Šarūnas Jasikevičius nuoširdžiai pripažino ne kartą sulaukęs pastabų dėl elgesio.

"Visada buvau emocingo būdo, tad būdavo ir muštynių, ir blogų pažymių. Bet, laimei, turiu griežtą tėvą, kuris rado būdų, kaip mane išauklėti. Iš tiesų, dauguma žmonių paauglystėje yra ko nors prikrėtę, tačiau svarbiausia – atsakyti už savo poelgius ir mokytis iš klaidų", – vaikams aiškino Š.Jasikevičius.

Kauno probacijos skyriaus viršininkės Violetos Lukavičienės teigimu, idėja susitikti su žalgiriečiais kilo pareigūnams. Jų nuostabai krepšininkai pasiūlymą iškart priėmė.

"Pamanėme, kad vaikams tai būtų didelė motyvacinė priemonė. Tikimės, kad garsūs sportininkai jiems taps puikiu pavyzdžiu – ką galima pasiekti nuoširdžiai einant užsibrėžto tikslo link ir daug darbant", – sakė V.Lukavičienė.

Ji vylėsi, kad kartą paslydę paaugliai padarys tinkamas išvadas ir gyvenime pasieks savų aukštumų.

Kartu nusifotografavę ir padaliję autografų, žalgiriečiai svečiams pažadėjo apginti LKL čempionų titulą ir kibo į darbą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų