Prieš mūšį su „Žalgiriu“ – ryžtingas M. Mažeikos nusiteikimas: važiuojame kovoti dėl pergalės

  • Teksto dydis:

„Betsafe-LKL“ pirmenybėse prieš savaitgalio turą vėl įvyko tvarkaraščio pakeitimai, tačiau čempionatas vyksta toliau – per dvi dienas bus sužaistos trejos turnyro rungtynės.

Centrinis mačas vyks sekmadienį Kaune, kur šalies čempionas „Žalgiris“ priims Klaipėdos „Neptūną“.

Įdomu tai, kad išankstiniame tvarkaraštyje numatytos nebuvo – kauniečiai savo arenoje turėjo priimti Alytaus „Dzūkiją“, o uostamiesčio klubas turėjo keliauti į sostinę ir ten susitikti su Vilniaus „Rytu“.

Tačiau abiejose komandose praktiškai rungtynių išvakarėse buvo nustatyti pirmieji koronaviruso atvejai, tad krepšininkai ir personalo nariai buvo pasiųsti į izoliaciją, o jų numatytos rungtynės nukeltos.

„Situacija įdomi, bet visi turime suprasti, kad dabar yra toks laikotarpis, kai bet kokiu momentu gali pasikeisti varžovai ar rungtynių data. Pliusas tas, kad turėjome dar vieną dieną pasiruošti „Žalgiriui“, – susiklosčiusią padėtį pakomentavo „Neptūno“ veteranas Martynas Mažeika.

Visgi, net ir pasikeitus tvarkaraščiui, LKL sirgaliai ir žiūrovai nuo to tikrai nenukentės.

Žalgiriečiai į savaitgalio rungtynes atvyks po itin sunkios savaitės – jie per septynias dienas bus sužaidę tris mačus ir dvikovą su „Neptūnu“ pasitiks po dvigubos savaitės Eurolygoje.

„Kaip ir visos kauniečių rungtynės iki šiol rodė, jie energijos turi labai daug, yra gerai pasiruošę fiziškai. Suprantu, kad dar yra ir kelionės, ir psichologinis nusiteikimas, bet mes važiuojame žaisti ir kovoti dėl pergalės, kaip ir visada“, – energingumo faktoriaus pernelyg nesureikšmino Mažeika.

Dvikovą Klaipėdos krepšininkai turėtų pasitikti smagiomis nuotaikomis – po sunkios ir koronaviruso išprovokuotos pertraukos jie praėjusią savaitę pagaliau sugrįžo į pergalių kelią, kai savo arenoje 80:74 nugalėjo iki tol gerą formą demonstravusias Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

„Buvo daug neigiamų dalykų, nors ir laimėjome. Kaip treneris sakė, negalime atsipalaiduoti ir sakyti, kad jau atradome žaidimą. Banaliai pasakysiu, bet lipam iš duobės, – dabartinę komandos sportinę formą apibūdino ekipos senbuvis. – Turime būti susikaupę, per kiekvieną treniruotę reikia daug dirbti. Prieš Pasvalį viskas neatrodė taip gerai, kaip norėtųsi. Tai, kaip atrodėme pasiruošime ar sezono pradžioje, buvo geriau nei dabar.“

Taip „Neptūno“ ekipa nutraukė penkių iš eilės pralaimėjimų seriją ir sekmadienį tikėsis įkąsti „Žalgiriui“.

Kad įkąsti favoritams yra įmanoma, praėjusiame ture sėkmingai įrodė Prienų „CBet“ klubas, išvykoje čempionams metęs rimtą iššūkį ir pralaimėjęs tik po dramatiškos kovos ir pratęsimo rezultatu 100:103.

Svarbią rolę šiose rungtynėse turėtų gauti „Neptūno“ gynėjas Tadas Pažėra. Šis, iš rikiuotės iškritus pagrindiniam įžaidėjui Žygimantui Janavičiui, gauna vis daugiau šansų pasireikšti ir juos išnaudoja itin solidžiai.

Krepšininkas renka po 12,3 taško, atlieka po 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir su 13,1 naudingumo balų yra vienas efektyviausių ekipos krepšininkų.

Ne ką mažiau atsakomybės krenta ir ant ekipos kapitono Mažeikos pečių. Klaipėdos krepšinio mohikanas šiame sezone iš esmės išgyvena antrąją jaunystę ir dažnai imasi lyderio vaidmens, o veteraniškos jo pamokos tobulėti padeda ir klaipėdiečių jaunimui.

„Niekada nespjaunu į galimybę kažką pasakyti, patarti ir nukreipti jaunimą teisinga linkme. Bandau duoti gerą kovą treniruočių metu. Nėra taip, kad komandoje mane tobulina tiek, kiek juos, bet nereiškia, kad aš pats nesimokau – irgi sunkiai dirbu ir tuo pačiu padedu jaunimui tobulėti, manau, kad prie to prisidedu“, – kalbėjo M. Mažeika.

35-erių krepšininkas šiemet renka po 13,5 taško ir 11,8 naudingumo balo per mačą, o jo lyderystės neabejotinai prireiks ir rungtynėse su „Žalgiriu“.

Tiesa, bendrai puolime „Neptūnas“ kol kas neblizga – komanda per mačą renka vidutiniškai po 78,1 taško ir pagal šį rodiklį lygoje užima viso labo devintąją vietą. „Žalgirio“ vidurkis tuo tarpu siekia 86,6 taško per rungtynes.

Visgi klaipėdiečiai statistinėse grafose turi pranašumą kitoje vietoje – Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai per rungtynes vidutiniškai nusiima 35,5 kamuolio ir pagal šį rodiklį kauniečius (34,25) minimaliai lenkia.

Dar vienerios rungtynės sekmadienį vyks ir Šiauliuose, kur į treniruotes po priverstinės pertraukos grįžę šeimininkai priims Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkus.

Turą pradės vienintelė šeštadienio akistata, kurioje Prienuose susikaus turnyro lentelės kaimynės – vietos „CBet“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių