R. Kurtinaitis: turime gerus šansus įveikti „Baskonia“ krepšininkus

  • Teksto dydis:

Maskvos srities „Chimki“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis prieš šio vakaro rungtynes Vitorijoje su vietos „Baskonia“ mano, kad jo auklėtiniai turi geras galimybes pasiekti pirmąją pergalę Eurolygoje.

Lietuvio vadovaujama ekipa per pirmąsias trejas rungtynes pergalių neužfiksavo. Ji nusileido Atėnų „Panathinaikos“, Kauno „Žalgiriui“ ir Madrido „Real“ klubams.

„Chimki“ nuo sezono pradžios rungtyniauja itin siaura rotacija. Koronavirusu serga Janis Timma, Jordanas Mickey, Gregas Monroe, Maksimas Baraškovas ir Jevgenijus Voronovas, o traumas yra patyrę Aleksejus Švedas, Dairis Bertans, Stefanas Jovičius. Tuo metu Errickas McCollumas tebėra karantine.

„Manau, kad žaidžiame gerai, bet tam, kad laimėtume, mums neužtenka energijos, – prieš rungtynes sakė Kurtinaitis. – Laukiame pirmosios pergalės ir manau, kad rungtynėse su „Baskonia“ turime gerus šansus. Jeigu viskas klostysis taip, kaip mes tikimės, tuomet mūsų šansai padidės. Be abejonių, mes kausimės. Mums neužtenka tik žaisti ir pralaimėti, mums reikia žaisti gerai ir laimėti. Šis laikas atėjo – mes į rungtynes su „Baskonia“ žiūrime kaip į tas, kurias norime laimėti. „Baskonia“ pasikeitė, dabar tai nauja, bet taip pat greitai bėganti komanda, žaidžianti tradicinį Ispanijos krepšinį. Jeigu sugebėsime kontroliuoti rungtynių greitį, kaip tai padarėme mače su „Real“, tuomet mūsų šansai bus geresni net ir gerai nepataikant.

Mums patinka greitas krepšinis, mes tuo garsėjame, bet šiuo metu tai mums netinka. Taip pat turime parodyti drausmę ir sustabdyti jų greitas atakas. „Baskonia“ žaidžia gerą atkarpą – įveikė „Real“, taip pat kelias rungtynes Ispanijos lygoje. Duško Ivanovičius yra labai geras specialistas. Laukiame sunkių rungtynių.“

„Baskonia“ šią savaitę žais pirmąsias rungtynes, nes mačas su Sankt Peterburgo „Zenit“ neįvyko.

Rungtynių Vitorijoje pradžia – šiandien 22 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šansai

Šansai portretas
Su 7 legionieriais įveikti svetur lengviausia... Tiesa, komandoje žaidžia vienas 19 metų talentas iš chemikų miestelio. Tad pergalė kišenėje...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių