R. Vyšniauskas: „Žalgirio“ laukia rimčiausias šio sezono išbandymas

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ startą Eurolygoje galima vertinti dviprasmiškai – nors stipriausia Lietuvos ekipa iškovojo pergales tiek Pirėjuje, tiek Maskvoje, tačiau kol kas komandos žaidimas užtikrintai neatrodo.

Anot komentatoriaus Ryčio Vyšniausko, dviguba savaitė bus rimčiausias Martino Schillerio treniruojamo klubo išbandymas šį sezoną – jos metu kauniečių lauks dar vienos rungtynės išvykoje su Belgrado „Crvena Zvezda“ bei pirmasis susitikimas namuose su Stambulo „Anadolu Efes“.

Trečioje lentelės vietoje įsitaisęs „Žalgiris“ (2-0) kol kas žengia be pralaimėjimų. Pirmosiose ir daug nervų pareikalavusiose rungtynėse vieno taško skirtumu buvo palaužta Pirėjo „Olympiacos“ (1-1) ekipa, o antrosiose – rezultatu 84:70 krito su aštuoniais žaidėjusiais pasipriešinti bandžiusi Maskvos srities „Chimki“ (0-2).

Pirmasis šią savaitę laukiantis „Žalgirio“ iššūkis – jau šiandien namuose kauniečius priimsianti „Crvena Zvezda“. Ją į priekį ves praėjusios savaitės stebuklą pakartoti sieksiantis Jordanas Loydas, kuris į Vitorijos „Baskonia“ (1-1) krepšį sumetė net 30 taškų. Ir nors serbai pagal Eurolygos komandų biudžetą rikiuojasi pačiame dugne, anot R. Vyšniausko, jų nuvertinti nereikėtų.

„Belgrado ekipa turi aiškų lyderį – Jordaną Loydą, kuris antrajame ture buvo tiesiog nesustabdomas, o jam puikiai talkina kiti du amerikiečiai – Langstonas Hallas ir Torrianas Waldenas. Apskritai, likusi „Crvena Zvezda“ sudėtis yra sudaryta iš neypatingai talentingų, bet kaip visada kovingų ir motyvuotų serbų, galinčių primesti ganėtinai fizišką žaidimą.

Nors tai ir kukli komanda, tačiau „Žalgiris“ turėtų nepervertinti savo galimybių ir gerbti savo varžovus, juolab kad net ir be sirgalių armijos už nugaros, serbai namuose tikrai jausis labiau užtikrinti“, – sako komentatorius.

Nors „Žalgiriui“ šiose rungtynėse padėti jau galės praėjusiame mače dėl teigiamo koronaviruso testo rezultato nežaidęs Joffrey Lauvergne'as, kauniečių galimybės ir toliau skinti pergales vertinamos blogiau – to tikimybė siekia beveik 32 procentus.

Pasak R. Vyšniausko, abi komandos, su kuriomis susitiks „Žalgiris“ turi aiškiai išreikštus lyderius, o tai lietuviams gali ir pakišti koją: „Man vis dar kyla abejonių, ar kauniečiai gynyboje spės paskui Jordaną Loydą ir „Anadolu Efes“ į priekį vedantį Krunoslavą Simoną bei kitus individualiai stiprius krepšininkus.

Ši savaitė bus įdomi ne tik tuo, kiek žiūrovų susirinks į pirmąsias „Žalgirio“ rungtynes Kaune, bet ir leis susidaryti geresnį įspūdį, kiek Martinas Schilleris yra spėjęs į vietas sustatyti savo viziją ir kiek kauniečiai yra pajėgūs taktiškai. Pirmos dvi pergalės išvadų daryti man neleidžia.“

Ketvirtadienį kauniečiai stos į kovą su praėjusio sezono formos vis dar neatrandančia „Anadolu Efes“ (0-2). Viena iš to priežasčių – pernai į priekį komandą tempęs Shane‘as Larkinas vis dar nespėjo atsigauti po traumos. Vis dėlto R. Vyšniauskas sako, kad šiose rungtynėse „Žalgiriui“ lengva nebus.

„Turkams kol kas sunkiai sekasi atkurti pernai demonstruotą pergalingą krepšinį. Ir nors sezoną jie pradėjo be ryškiausios savo žvaigždės, ši ekipa neturėtų ieškoti pasiteisinimų, nes kiekvienoje pozicijoje turi po du ar tris itin aukšto lygio žaidėjus.

Tiek buvęs žalgirietis Vasilje Micičius, tiek stipri „Anadolu Efes“ priekinė linija kol kas neišpildo savo lūkesčių, tačiau tokią sudėtį surinkusi komanda kažkada turi persilaužti“, – teigia krepšinio žinovas.

„Betsafe“ krepšinio ekspertai teigia, kad lėtai sezoną pradėjusiam turkų klubui „Žalgiris“ nebus pajėgus pasipriešinti, o „Anadolu Efes“ pergalės tikimybė vertinama 71 procentu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių