Pereiti į pagrindinį turinį

Rinktinės skautas B.Matkevičius: sustabdysime Juodkalnijos lyderį T.Rice‘ą

Artūro Morozovo nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinės skautas Benas Matkevičius yra įsitikinęs – prie komandos vairo stovintis Jonas Kazlauskas tikrai ras būdų kaip sustabdyti Juodkalnijos rinktinės atakas, o lietuviai rytoj Europos čempionate turėtų švęsti trečiąją pergalę.

– Kuo Juodkalnijos rinktinė yra pavojingesnė nei kitos lietuvių varžovės Europos čempionate? – paklausėme skauto po šiandien ryte Jesenicių „Pomežakla“ vykusios treniruotės

– Juodkalnija geriausiai čempionate kovoja dėl kamuolių puolime. Po varžovų krepšiu jie atkovoja beveik po 15 kamuolių ir mums didžiausias iššūkis bus susitvarkyti po savo krepšiu. Gynyboje kol kas mūsų didžiausia problema yra ta, kad nesugraibome kamuolių. Lankai šioje arenoje kieti, kamuolys toli atšoka, todėl varžovus reikės atsitverti ne tik aukštaūgiams, bet ir gynėjams. Tai pirmas dalykas, su kuriuo reikės susitvarkyti.

– Antrasis –  Tyrese'as Rice'as?

– Be abejo. Tai jų lyderis renkant taškus ir atliekantis rezultatyvius perdavimus. Jis labai agresyviai žaidžia du prieš du, mėgsta atakuoti pats. Lemiamais momentais jis itin daug žaidžia derinį du prieš du, tad labai svarbu neduoti jam laisvės.

– Ar gali būti variantų, kad T.Rice'ą dengs ne įžaidėjas, o, tarkime, atakuojantis gynėjas?

– Žiūrėsime, kokie bus variantai. Juodkalnija turi gerų metikų, bet mes savo geriausiai besiginančio žaidėjo nestatysime prieš metiką. Kalbėsime su treneriais ir nuspręsime kaip mums būtų geriausia. Renaldas Seibutis T.Rice‘ą gerai pažįsta dar iš tų laikų, kai jis žaidė Vilniaus „Lietuvos ryte“. Žiūrėsime kaip čia gausis.

– Ar galima sakyti, kad Juodkalnija dar turi rezervų, tarkim Nikolą Vučevičių, kuris kol kas atrodo blankokai?

– Taip. Aišku, iš jo visi daug tikėjosi, po to, kai jis labai gerai šį sezoną sužaidė NBA. Ten Nikola rinkdavo dvigubus dublius, bet turėdavo daugiau erdvės po krepšiu. Kaip ir Jonas Valančiūnas, kuris NBA gaudavo daugiau erdvės. Čia po krepšiais visi labiau susispaudžia ir gaunasi sunkiau žaisti vienas prieš vieną. Šis žaidėjas turi labai ilgas rankas, tad kovos dėl kamuolių. Rungtynių eigoje žiūrėsime, kaip geriau prieš jį gintis. Daugiausiai taškų Nikola susirenka po atakų du prieš du.

– Būtų įdomu išgirsti jūsų komentarą apie vakar dienos makedonų pergalę prieš serbus. Kas nutiko serbams?

– Mačiau tik antrą rungtynių pusę, kai skirtumas jau buvo 25 taškai. Makedonams tai buvo lemiamos rungtynės, sprendėsi gyvybės ar mirties klausimas. Žaisti be Georgijaus Čekovskio jiems buvo sunkiau, bet tai komanda, žaidžianti laisvai, be kompleksų, turi metikų. Tai didžiausia jų stiprybė. Jie varžovus „pagavo“ ant emocijų. Serbai prieš mus sužaidė labai gerai, bet sunku tikėtis, kad taip žais visas rungtynes.

– Susidaro įspūdis, kad visi mūsų grupėje žaidžia lengvai – vieni „va bank“, kiti tritaškiais, o mūsiškiams kiekvienos rungtynės sunkios ir „darbinės“. Ar taip ir yra?

– Kartais taip ir atrodo. Nors mūsų gynyba viena iš geriausių Europos čempionate, puolime – atvirkščiai, gerokai stringame. Galvojame apie antrą, trečią pasirinkimą, nors ir pirmas būna neblogas. Visgi pradedame įsivažiuoti, vyrai vienas kitą vis labiau supranta. Esmė persilaužti ir pasitikėti vienas kitu ir laisviau žaisti. J.Kazlausko komandų stiprybė visada buvo komandinis žaidimas ir mes turime taip žaisti.

– Ar Juodkalnijos krepšininkai puolime improvizuoja daugiau nei lietuviai?

- T.Rice'as improvizuoja. Jis turi greitus pirmą ir antrą žingsnius. Iki šiol jis ties tritaškio linija išdarinėjo ką norėjo, bet pasistengsime jį sulaikyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų