Rinktinės treneris nuopelnais dalinosi su žaidėjais

„Vienodai esu dėkingas visiems. Tiems, kurie dalyvavo visuose languose, ir tiems, kurie žaidė vieną kartą. Kiekvienas įdėjo savo indėlį. Ir NBA žaidėjai, kurie priėmė kvietimą“, - po paskutinių pasaulio čempionato atrankos rungtynių švytėjo Dainius Adomaitis.

Eurolygos čempiono vedama nacionalinės Lietuvos komanda pirmadienį įveikė italus ir pergalingai baigė kvalifikacinį etapą.

Pasak trenerio, lietuvių pasiektas rezultatas – pirmoji vieta - yra toks, ką jie ir turėjo padaryti

„Savo darbą padarėme. Pralaimėjome tik vieną kartą ir gerai komandai. Tikrai buvo svarbių rungtynių išvykoje – ir Lenkija, ir Vengrija.  Kai atvažiuodavo nauji žaidėjai, būdavo nelengva juos įvesti į sistemą. Gal daug kam atrodo, kad tai paprasta, bet taip nėra“, - dėstė D.Adomaitis.

Treneris nesikuklino pasididžiuoti savo auklėtinių rezultatais, juolab, kad pasaulio čempionato atrankos barjerų neįveikė tokios galingos konkurentės kaip Europos čempionė Slovėnija, talentų kupinos Latvija ir Juodkalnija.

„Mes turime didelę persvarą prieš kitas rinktines, nes krepšins Lietuvoje yra populiariausias sportas, tad turime tų žaidėjų. Gal kartais man truputį gaila, kad nuvertiname patys save ar žaidėjus, kurie žaidžia LKL. Bet mūsų čempionatas - gera lyga, aukšto lygio žaidėjai. Tai ir parodo žaidimas rinktinėje, kad jie yra geresni už kitas rinktines“, - aiškino vairininkas.

Treneris priminė kalbas prieš pirmąjį atrankos etapą, kad Lietuva pateko į silpną grupę, kur žaidžia tokie silpni oponentai kaip Lenkija. O dabar ši ekipa po pusės amžiaus pertraukos prasibrovė į planetos pirmenybes.

„Tarkime, kroatai be savo pagrindinių žaidėjų, kurie žaidžia NBA, yra vieni geriausių Europos žaidėjų, bet jų rezervas nėra toks gilus, koks yra pas mus. Tame yra mūsų krepšinio sistemos pranašumas ir nauja atrankos sistema mums nepakenkė. Ir slovėnai, ir latviai tikrai turi aukšto lygio žaidėjų, kurie rungtyniauja elitiniuose klubuose, bet pasaulio čempionate nežais“, - akcentavo D.Adomaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viki

Viki portretas
Dainius Adomaitis yra tikras profis. Surenka talentingus ir sugeba juos sutelkti bet kokiu atveju kovoms.

tempor

tempor portretas
D. Adomaitis - šaunuolis...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių