Pereiti į pagrindinį turinį

R.Javtokas: jei klausysim trenerio, viskas bus gerai

2011-08-31 13:58
R.Javtokas: jei klausysim trenerio, viskas bus gerai
R.Javtokas: jei klausysim trenerio, viskas bus gerai / Gedimino Bartuškos nuotr.

Lietuvos rinktinė baigia dėlioti taškus prieš trečiadienį startuosiantį Europos vyrų krepšinio čempionatą. Komandos vidurio puolėjo Roberto Javtoko teigimu, lietuviai pirmenybėms pasirengė gerai, o didžiulis žiūrovų palaikymas komandai suteks tik teigiamų aspektų.

„Trečiadienį pamatysime, kaip pasiruošėme. Manau, viską darėme gerai. Išanalizavome varžovus, nusprendėme, kas ką darysime. Jei vykdysime trenerio nurodymus, viskas turėtų būti gerai“, - apie pasirengimą už mažiau, nei paros startuosiančioms pirmosioms Europos čempionato rungtynėms kalbėjo rinktinės kapitonas.

- Pirmosiose rungtynėse, ko gero, daugiausiai darbo bus rinktinės aukštaūgiams?

- Šiaip pas juos stiprioji pusė yra aukštaūgiai ir lengvasis krašto puolėjas, bet jei uždengsi vienus, gal kiti pradės gerai žaisti. Todėl reiks visiems stengtis, tik mums, aukštaūgiams, gal teks truputį didesnė dalis. Krepšinis yra komandinis žaidimas, todėl visi stengsimės gintis išvien.

- Jūs, būdamas komandos kapitonu, pastebite, jog ekipos draugai jaudinasi prieš pirmąsias rungtynes?

- Ne, kol kas tikrai nėra jokio nerimo. Visi susikaupę, susikoncentravę. Net keista, iš tikrųjų. Čempionatas Lietuvoje, spaudimas didžiulis, bet kol kas nesimato jokio nervingumo. Visi savose rogėse. Visi pasiruošę.

- Nesijaučia papildomo spaudimo iš sirgalių? Visgi žaisite namuose.

- Manau, kad čia tik pliusas. Žaisti prie savų žiūrovų, tokių fanų, kaip lietuviai... Mes kiekvieną kartą žaidžiame kaip namuose, todėl mums didelio skirtumo nebus.

- Kaip pats esi pasirengęs?

- Visada gali būti geriau, tačiau esu pasiruošęs ir eisiu žaisti. Atliekamos įvairios procedūros, skausmo nėra taip daug. Kiek įmanoma, viską darysiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų