RKL vicečempionai nori kilti aukščiau

Regionų krepšinio lygoje (RKL) madas diktuoja Gargždų ir Akmenės komandos, tačiau joms iššūkį metė Kauno rajono „Omega“ ekipa ir Kretingos krepšininkai.

Rolando Urkio treniruojami Kauno rajono krepšininkai pernai tik per plauką liko nuo aukso medalių. Finale jie po dramatiškos kovos 2:3 pralaimėjo seriją ne tik dėl titulų, bet ir dėl galimybės gauti kelialapį į aukštesnę – Nacionalinę krepšinio lygą (NKL).

Pastarajame ture „Omega“ išvykoje 94:83 nukovė Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ dublerius. Prie kauniečių pergalės labiausiai prisidėjo klubo naujokas Darius Gvezdauskas. 29 metų 191 cm ūgio gynėjas dar pernai žaidė pajėgiausiame šalies krepšinio divizione – Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), vilkėdamas „Šiaulių“ ir Prienų-Birštono „Vytauto“ marškinėliais. Tad profesionalaus žaidėjo prisidėjimas iškart pasijuto ir „Omega“ ekipos žaidime, ir rezultatuose.

D.Gvezdauskas į marijampoliečių krepšį įmetė 28 taškus, surinkdamas 35 naudingumo balus. Jo pastangų dėka svečiai jau po pirmojo kėlinio susikrovė dviženklį pranašumą 26:12 o vėliau jį nuolat didino. Nors paskutinį ketvirtį sėkmingiau sužaidė šeimininkai, laimėję 26:16, intrigos jie nesugrąžino. Nugalėtojams Edurdas Rogačiovas ir Vaidas Bendikas pelnė po 12 taškų, Paulius Naraškevičius – 11, Vitalijus Lukša – 10. Pralaimėjusiems Domantas Senda įmetė 23 taškus, Vytautas Jakubaitis 16, Lukas Vabalevičius 15.

15-oji pergalė per 22 turus Kauno rajono ekipa kilsterėjo į 3-ąją pozciją. Tiek pat laimėjimų turi Kretingos komanda. Šiuos kolektyvus vos viena sėkme lenkia Akmenės SC krepšininkai, o lygoje užtikrintai pirmauja Gargždų sporto centro ekipa su 21 laimėjimu ir vos viena nesėkme. Beje, žemaičiai vienintelį kartą suklupo akistatoje su „Omega“. Tiesa, Kauno rajono krepšininkai praėjusį savaitgalį išvykoje nusileido vos minimaliai 67:68. Gargždiškius į principinę pergalę vedė žaidžiantysis treneris Simonas Serapinas. Šis buvęs Kauno „Žalgirio“ krepšininkas pelnė 17 taškų ir atkovojo 14 kamuolių. Tašku daugiau įmetė kitas buvęs žalgirietis Vaidotas Pečiukas. Savo ruožtu, kauniečių gretose žaidę buvę LKL krepšininkai D.Gvezdauskas ir Evaldas Dainys buvo kur kas mažiau pastebimi – atitinkamai 0 ir 4 taškai.

Pasak ekipos trenerio Rolando Urkio, kauniečiai sieks šiemet nukeliauti iki pat RKL titulų, tačiau tai padaryti bus itin sudėtinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių