Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos spauda: lietuviai pamišę dėl krepšinio

2011-07-12 19:29
Rusijos spauda: lietuviai pamišę dėl krepšinio
Rusijos spauda: lietuviai pamišę dėl krepšinio / Gedimino Bartuškos nuotr.

"Jonas Valančiūnas atvedė Lietuvos rinktinę į pergalę", "Rygos krepšinio arena lūžo nuo sirgalių iš Lietuvos" - taip apie Lietuvos jaunimo iki 19 metų rinktinės pergalę Latvijoje vykusiame jaunimo čempionate rašo Rusijos naujienų tarnybos.

Rusijos naujienų portalas "Ria Novosti" skelbia, kad Serbijos krepšininkams, nesugebėjusiems sumažinti Lietuvos jaunimo rinktinės atotrūkio iki trečiojo kėlinio antosios pusės, teko pripažinti lietuvių pranašumą. "Serbijos krepšinikai skundėsi nuovargiu, tačiau atsitiesti ir pakelti galvas dar sunkiau, kai priešininkus palaiko beveik 9000 sirgalių", - skelbia naujienų portalas.

Rusijos sporto žurnalistai cituoja ir vieną Rusijos rinktinės krepšininką, kuris pažadėjo išvykti žaisti į Afriką, "kad tik lietuviai neatvažiuotų", tačiau žurnalistai juokauja, kad "nors Afrika, žinoma, ne Latvija, tačiau atrodo, kad ir iki "juodojo žemyno" šie pamišę dėl krepšinio žmonės tikrai atvažiuos".

Krepšinio ekspertai taip pat ėmėsi prognozuoti ir J.Valančiūno ateitį. Anot jų, būtų nei kiek nenuostabu jei jau artimiausioje Eurolygoje išvystume Valančiūną aikštėje praleidžiantį nemažai laiko. Pasak jų, šis čempionatas jaunajam Lietuvos aukštaūgiui buvo itin svarbus: "Jonas iš berniuko tapo vyru ir tikriausiai jo nebeišvysime žaidžiančio jaunimo rinktinėje".

Štai kaip savo įspūdžius Rygoje aprašo "RIA Novosti" korespondentas Vladimiras Spivakas: "Spaudos konferencija baigėsi po pusiaunakčio. Arena ilsėjosi nuo tik neseniai po jos skliautais skambėjusių lietuvių skanduočių, automobilių stovėjimo aikštelėje ir gretimuose kiemuose nebeliko automobilių iš kaimyninės šalies. Tik vienišoje gatvės aikštelėje du vaikinai, pasidabinę žaliais marškinėliais, žaidė krepšinį vienas prieš vieną, klausydamiesi 2011 Europos krepšinio čempionato himno.."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų