„Rytas“ ir „Šiauliai-7bet“ sužinojo varžovus Čempionų lygoje

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Rytas“ FIBA Čempionų lygos grupės etape mes iššūkį čempionams, o „Šiauliai-7bet“ atrankoje gali susidurti su tituluotu Ispanijos klubu.

Burtai „Rytui“ lėmė susidūrimą grupės etape su Herclijos „Bnei Herzliya“ (4 krepšelis), Atėnų „Peristeri“ (3 krepšelis) ir Tenerifės „Lenovo“ (1 krepšelis).

„Lenovo“ praėjusį sezoną tapo Čempionų lygos nugalėtoja bei eliminavo „Rytą“ „Top 16“ etape.

„Bnei Herzliya“ praėjusį sezoną nukeliavo iki Izraelio čempionato finalo, kai pusfinalyje eliminavo šalies gigantą Tel Avivo „Maccabi“.

Akistata su „Peristeri“ taip pat turės savą akcentą – vyriausiojo trenerio pareigose nuo kito sezono debiutuos Eurolygos legenda Vassilis Spanoulis.

„Rytas“ buvo antrajame krepšelyje ir taip išvengė susidūrimo grupės etape su Liudvigsburgo „MHP Riesen“, Izmiro „Pinar Karšiyaka“, Sasario „Dinamo“, Sombathėjaus „Falco, Ostendės „Filou“, Aleksandrovaco „Igokea“ ir Rygos VEF.

Šiauliečiai pateko į ketvirtąjį atrankos krepšelį, kuris poravosi su penktuoju. Antano Sireikos auklėtiniai antrojo atrankos turnyro ketvirtfinalyje varžysis su Hertogenboso „Heroes“ (Nyderlandai).

Jei Saulės miesto ekipa perlips pirmąjį barjerą, tada lauks pusfinalis prieš Malagos „Unicaja“ (Ispanija).

Pergalės atveju, dėl bilieto į grupės etapą tektų kautis arba su Levicės „Patrioti“ (Slovakija), arba Kormendo „Egis“ (Vengrija), arba Kauhajokio „Karhu“ (Suomija).

Nukeliavus iki grupės etapo, šiauliečių varžovais taptų Dižono JDA (Prancūzija), Sasario „Dinamo“ (Italija) ir Salonikų PAOK (Graikija).

FIBA Čempionų lygos formatas liko nepakitęs nuo pernai. Atrankoje dalyvauja 24 klubai, iš kurių 4 atkeliaus į grupės etapą. Pastarajame 32 komandos yra suskirstomos į 8 pogrupius.

Grupių nugalėtojai keliaus tiesiai į „Top 16“, o 2-3 vietas užėmusios ekipos žais įkrintamąsias. „Top 16“ etape iš keturių pogrupių į ketvirtfinalį keliauja po dvi geriausias komandas.

Ketvirtfinalyje kovojama iki dviejų pergalių, o finalo ketverte pusfinalio ir finalo nugalėtojus lems vienos rungtynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių