Po stebinančio starto „Rytas“ leidžiasi į dugną

Vilniaus "Ryto" krepšininkams nepavyko nutraukti nesėkmių Europos krepšinio taurės turnyre serijos. Vilniečiai A grupės akistatoje trečiadienį Turkijoje 81:91 (21:22, 26:29, 15:16, 19:24) turėjo pripažinti Bursos „Tofas“komandos pranašumą. Tai buvo jau trečioji Lietuvos vicečempionų nesėkmė paeiliui, nors pirmajame ture jie patiesė pajėgią Krasnodaro "Lokomotiv" ekipą.

Kovingai mačą Turkijoje pradėję svečiai ilgą laiką žengė koja kojon su varžovais. Vis dėlto pirmąjį ketvirtį sėkmingiau sužaidę šeimininkai išsiveržė į priekį 22:21. Minimalus "Tofaš" pranašumas po dviejų kėlinių kiek išaugo, tačiau nežymiai - 51:47. Niekas nepasikeitė ir trečiajame kėlinyje, tad mačo likimas turėjo spręstis per paskutines 10 min.

Vis dėlto galingo aukštaūgio Devino Williamso vedami Bursos krepšininkai padidino apsukas ir atsiplėšė jau solidžiau - 77:65. Nors žaisti dar buvo likę 7 min., vilniečiai argumentų taip ir nerado. 16 taškų pelnęs ir 10 kamuolių atkovojęs D.Williamsas atvedė savo ekipą į antrąją pergalę turnyre.

„Ryto“ neišgelbėjo sėkmingiausias sezono rungtynes sužaidęs Terrellas Holloway'us, pelnęs 20 taškų. Meksikietis Pako Cruzas pridėjo 17 taškų, australas Cameronas Bairstow - 11, Arnas Butkevičius - 9.

"Tofaš" 14 taškų pridūrė Muhsinas Yasaras, po 11 - Tarikas Phillipas (9 rez. perd.) ir Muhayminas Mustafa, Barisas Ermisas įmetė 10 taškų ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Penktajame ture vilniečiai savo aikštėje spalio 29 dieną priims Venecijos „Umana Reyer“ (Italija) krepšininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ten

ten portretas
kur jiems ir vieta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių