„Ryto“ trenerių štabą papildė jaunas lietuvis ir graikas

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Ryto“ vyr. treneris Donaldas Kairys išsirinko savo trenerių štabo narius. Strategas pasikvietė du, su juo kartu užsienyje dirbusius specialistus – lietuvį Giedrių Žibėną bei graiką Georgiosą Dedasą.

36-erių G.Žibėnas talkino D.Kairiui Slupsko „Energa Czarni“, Talino „Kalev/Cramo“ ir Lietuvos jaunimo (U20) rinktinėje.

Jaunasis strategas per savo trenerio karjerą dirbo Lenkijoje, Estijoje, Danijoje, Italijoje, Irane bei Indonezijoje. Praėjusį sezoną Žibėno vadovaujama Džakartos „Stapac“ ekipa tapo pastarosios šalies čempione.

„Abu šie treneriai yra labai darbštūs ir patikimi žmonės, tad tai ir buvo pagrindinis kriterijus renkantis savo asistentus, – kalbėjo D.Kairys. – Su Giedriumi man yra tekę dirbti Slupsko bei Talino ekipose. Anksti pradėjęs dirbti vaikų krepšinyje jis sukaupę nemažą patirtį ir turi didelį žinių bagažą. Taip pat jis jau yra sėkmingai vadovavęs ir vyr. trenerio pozicijoje.“

Taip pat prie „Ryto“ trenerių štabo prisijungia ir Pirėjo „Olympiakos“ ir Saratovo „Avtador“ klubuose su D. Kairiu dirbęs 40-metis G.Dedas.

„Su Džordžu susipažinome „Olympiakos“ klube, kuriame jis iš karto mane sužavėjo savo draugiškumu ir krepšinio išmanymu. Labai džiaugiuosi, kad atsiradus galimybei pratęsėme bendradarbiavimą „Avtodor“, o dabar ir „Ryto“ komandoje“, – sakė „Ryto“ vyr. treneris.

Vilniaus „Rytas“ pasirengimą naujam sezonui ketina pradėti rugpjūčio 10 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių