Š. Jasikevičius – apie laimę būti „Žalgiryje“, titulo svarbą ir pagarbą „Rytui“

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ susigrąžino Karaliaus Mindaugo taurės trofėjų. Finale kauniečiai 80:60 sutriuškino Vilniaus „Rytą“.

Po rungtynių vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius spinduliavo gera nuotaika ir teigė, kad tokia pergalė komandai yra labai svarbi.

„Tikrai malonus vakaras mums. Sveikinu visus „Žalgirio“ fanus su pirmuoju sezono trofėjumi. Fantastinis jausmas yra dirbti organizacijoje, kuri kiekvienais metais turi realius šansus iškovoti trofėjus. Jaučiame didžiulį užnugarį. Tai tiek smagiausių dalykų dirbant „Žalgiryje“.

Rungtynės buvo tokios, kaip tikėjomės. Buvo fantastinė žaidėjų reakcija po ilgosios pertraukos. Trečiajame kėlinyje žaidėme gerai, „Rytas“ kai kuriose situacijose nenubaudė ir kontroliavome situaciją.“

– Po rungtynių Hayesas išmaudė jus. Nors jam tai pirmasis titulas, bet panašu, kad jis moka švęsti?

– Nieko jis nemoka. Su vandeniu pastoviai stovi.

– Kiek smagu už legionerius, kuriems tai pirmasis titulas?

– Smagu. Pakeičiant 6-7 žaidėjus nėra lengva įsilieti į kolektyvą, kad jie pajaustų „Žalgirio“ aurą. Nesinorėtų, kad tų naujokų būtų tiek daug, bet yra kaip yra. Nėra lengva gyvenime iškovoti titulą, tikiuosi jie tai vertins

– Galbūt MVP apdovanojimą reikėtų pavadinti Ulanovo vardu?

– Čia labai dideli žodžiai. Jis antrajame kėlinyje buvo vienas iš tų, kurie nesuprato, ko norime. Bet trečiajame kėlinyje jis su Luku buvo vienas iš tų, kurie perlaužė rungtynės. Žaidė labai gerą, solidų krepšinį, ėjo link baudų metimų linijos. Sustatėme gynybą, kuri buvo nereali trečiajame kėlinyje.

Aš manau, kad „Rytas“ ir visa krepšinio pusė negauna tokios pagarbos, kokios nusipelno.

– Kaip vertinate LeDay dėjimą?

– Gražu. Labai malonu, kad tokį dėjimą atliko mano žaidėjas. Turime aibę jaunų žaidėjų ir kaip pabrėžiu, po to dėjimo jam rungtynės baigėsi, nes pametė galvą.

– Kas nesisekė pirmoje dalyje?

– Turime gerbti „Rytą“. Jie yra labai gerai treniruojami, vieno geriausių Europos trenerių ir apžaisti juos taktiškai – labai sunku. Bando reaguoti į visus pasikeitimus ir jie žaidė savo ginklais. Pirmoje dalyje tikrai gerai judino kamuolį, keitė gynybos sistemą. Kažkur nesupratome, kaip reikia gintis kai kuriose situacijose. Aš manau, kad „Rytas“ ir visa krepšinio pusė negauna tokios pagarbos, kokios nusipelno nuo tada, kai ten yra Dainius.

– Kiek P. Jankūnui buvo sėkmingas turnyras?

– Sėkmingas. Paulius pradėjo labai gerai rungtynes fiziškumu, aišku, kai jis išplečia aikštelę ir šiandien pataikė tritaškius. Tai – labai svarbu. Mes turime surasti kažkokių žmonių lietuvių, kurie perims tą estafetę artimiausiais metais.

– Kuo esate buvęs apipiltas?

– Buvo visokių. Norime švęsti su vyrais, norėtųsi, kad išlaikytume daugiau vyrų ir galėtume džiaugtis šia atmosfera. Mums ši turnyras buvo labai svarbus, kaip naujai komandai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Germanas girtas,arba apie krepsini nieko neismano,kazkokios asilo svajones.

germanas is Germanijos

germanas is Germanijos portretas
tai zinoma ,kad laime buti zalgiryje uz limona atlyginimo,nesvarbu ar gauna komanda ar retkarciais laimi,jo niekas nevaro lauk,ir nevarys.tuo tarpu kituose klubuose jau seniai butu pakeistas.Kemzuros pavyzdys,yra ir daugiau pavyzdziu.saras mano,kad nepakeiciamas.Galvojat,kad jei butu Sireika treneriu,tai zalgiris butu praloses? Ne nebutu praloses.Tad neaukstinkit to saro,jei zaidejai nezais -tai saras irgi nepades laimet savo rekavimais ir teiseju izeidinejimais.Ivesciau toki prieda prie taisykliu-tris technines ir menesiui net i sale trenerio neileist,tegu zaidzia vadovaujant asistentui.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių