Š. Jasikevičius – apie pasikeitusią tvarką prieš rungtynes ir L. Scolos faktorių

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį pakels sparnus į Milaną, kur pasitiks pirmąją Eurolygos išvyką 2019-2020 metų sezone mače su vietos „AX Armani Exchange“.

Žalgiriečiai prieš šio sezono Eurolygos išvykos rungtynes pakeitė treniruočių tvarką ir pagal naują tvarką dabar prieš skrydį surengia treniruotę Kaune ir tik po jos vyksta, kaip šiuo atveju, į Milaną.

Prieš skrydį į Europos madų sostinę „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius paaiškino, ko yra siekiama tokiu pasikeitimu.

„Norime daugiau koncentruotis į žaidėjų atsigavimą, o ne į treniruotes, – prieš išvyką sakė Š. Jasikevičius. – Šiemet prisidėjo keturios rungtynes Eurolygoje, kaip supratau, LKL atkrintamosios taip pat ilgėja. Tai yra didžiulis rungtynių skaičius, todėl prioritetą teikiame atsigavimui, o ne treniruotėms.“

Vis dėlto dar nėra aišku, kaip visas procesas atrodys dvigubų Eurolygos savaičių metu.

„Dar neaišku, – paklaustas, apie dvigubas Eurolygos savaites, atsakė žalgiriečių strategas. – Bus įvairių situacijų. Tai priklausys nuo to, kur žaisime. Bus variantų, kada žaisime abejas rungtynes namuose ir kada išvykoje, todėl tai nutarsime prieš jas.“

Eurolygą „Žalgiris“ pradėjo pralaimėjimu Vitorijos „Baskonia“ klubui, tačiau savaitgalį reabilitavosi prieš Panevėžio „Lietkabelį“, o šie mūšiai atskleidė dabartinį komandos veidą.

„Praėjusi savaitė parodė, kad esame komanda, kuri dar tik pradeda viską. Daug ko mums trūksta, kai kurie dalykai pavyksta ir nuteikia pozityviai, bet tai yra ilgas procesas. Į tai reikia kantriai reaguoti“, – teigė Š. Jasikevičius.

Būsimas kauniečių varžovas „AX Armani Exchange“ vasarą išgyveno daug permainų, tačiau Eurolygos sezoną taip pat pradėjo nesėkme, kai išvykoje nusileido Miuncheno „Bayern“.

Nepaisant sudėtingo sezono starto, kauniečių vairininkui Milano ekipa palieka didžiulį įspūdį.

„Jie („AX Armani Exchange“) atrodo solidžiai. Tai komanda, kuri bando žaisti teisingą žaidimą, pradeda nuo gynybos, kreipia dėmesį į detales. Žinoma, atėjo naujas treneris su visai naujomis idėjomis, nauja sistema, todėl ir jiems reikia laiko. Žiūrint į priekį, jų potencialas yra tikrai didžiulis“, – gražių žodžių varžovams negailėjo Š. Jasikevičius.

Vis dėlto sezono pradžioje Milano ekipą kamuoja traumos – dėl negalavimų Eurolygos starte Ettore Messina negalėjo verstis Nemanja Nedovičiumi, Vladimiru Micovu, Artūru Gudaičiu, o praėjusią savaitę traumą patyrė ir Shelvinas Mackas.

Yra aišku, jog dvikovoje tikrai nepasirodys Nedovičius, tačiau dėl kitų žaidėjų dalyvavimo rungtynėse žinių nėra.

Nesant būriui krepšininkų Milano klubo rikiuotėje, sezono pradžioje komandos vienu iš lyderių tapo tik prieš Eurolygos startą įsigytas veteranas Luisas Scola.

„Jis (Scola) yra superprofesionalas savo srityje, kuris gali pridaryti daug problemų tiek prie krepšio, tiek toliau nuo jo. Jis žaidžia solidžiai, gerai reaguoja į situacijas, o treneris juo pasitiki“, – 39-erių krepšininkui komplimentų negailėjo Š. Jasikevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių