Pereiti į pagrindinį turinį

Š. Jasikevičius apie teisėjavimą Eurolygoje: "Žalgiris" nebegali tylėti

2016-11-11 00:11

Kauno „Žalgiris“ dantimis ir nagais kovėsi svečiuose su „Barcelonos“ krepšininkais, tačiau patyrė dar vieną nesėkmę šio sezono Eurolygoje.

Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Evaldo Šemioto nuotr.

Lietuvos čempionų treneris Šarūnas Jasikevičius po mačo pratrūko kalbėdamas apie arbitrų darbą. Pasak stratego, „Žalgiris“ yra nusipelnęs daugiau pagarbos iš teisėjų.

„Mes padarėme klaidų. Žaidėjai visada padaro klaidų. Aš neturiu žaidėjams pastabų dėl pastangų – jie krenta ant parketo, kabinasi. Aš labai gerbiu Eurolygą, tačiau jie turi nuspręsti, kam čia yra „Žalgiris“. Ar „Žalgiris“ čia dėl todėl, kad jiems reikia 16 komandų ir 11 licencijų, ar todėl, kad „Žalgiris“ eitų ir kovotų. „Žalgiris“ šioje organizacijoje yra nuo įkūrimo, bet aš nematau jokios pagarbos. Mes dėl teisėjavimo galėjome būti kur kas aukštesnėje pozicijoje nei esame dabar.

Aš kalbu apie teisėjavimą, nesuprantu, kodėl mus taip baudžia. Aš suprantu, kad yra žvaigždė ir yra lietuvis, prancūzas ar nežinomas kanadietis. Kuomet esi „Fenerbahce“ ar CSKA vienas kitas švilpukas nieko nelemia, nes gali atžaisti, tačiau mums kiekvienas švilpukas yra labai svarbus. Eurolyga turi nuspręsti, ar mes esame čia, kad kovotume, ar tik dėl skaičiaus. Nežinau, ką darome blogai, bet turėsime dirbti ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų“, – emocingai kalbėjo Jasikevičius.

Treneris pabrėžė, kad viskas pro pirštus nebus praleista, o klubas ketina rinkti video medžiagą su neteisingais arbitrų sprendimais bei ją siųsti Eurolygos atstovams.

„Žaidėme gerai, tačiau negalime atlošti tiek daug švilpukų. Vienu metu pražangos buvo 1:7 ispanų naudai. Labai svarbūs švilpukai ir prieš „Maccabi“, ir Daruššafaka“... Daugiau „Žalgiris“ negali tylėti. Kiekviena abejotina pražanga yra traktuojama prieš „Žalgirį“. Mes rinksime video ir siųsime Eurolygai. Noriu pasakyti fanams, kad tikėtų komanda, kad žinotų, jog komanda dirba ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų“, – pasakojo Jasikevičius.

Komandos vairininkas šįvakar negalėjo išskirti kažkurių žaidėjų, tačiau pasidžiaugė Motumo ir Limos pasirodymu.

„Brockas Motumas nėra žmogus per kurį žaidžiame daug, tačiau šiais metais jis pats susiranda progų taškams. Mes nepanaudojome pražangų protingai. Žaidėjai nežais idealiai. Tai yra žmogiška. Lima šiandien sužaidė gerai. Sunku išskirti kažkurį žaidėją. Žaidėjai deda dideles pastangas, tačiau mums reikia pergalių“, – mintimis dalijosi treneris.

Kauno komandoje Edgaras Ulanovas po 29 rungtynių pertraukos nepateko į startinį penketą. Jasikevičius pernelyg to nesureikšmino, bet pripažino, kad jo žaidimas nėra pastovus.

„Reikia stengtis žiūrėti kas mums tinka ir kas netinka. Mes Edgaru tikime, bet reikia pripažinti, kad sezono pradžia jam yra permaininga. Likus 7 mėnesiams aš nematau labai didelio dalyko ir jis bus vienas svarbiausių mūsų žaidėjų“, – teigė strategas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų