Pereiti į pagrindinį turinį

Š. Jasikevičius apie teisėjų darbą: momentais buvo liūdna

2017-01-30 23:43

Panevėžio „Lietkabelio“ klubo krepšininkai pirmadienį „Tete-a-Tete Casino-LKL“ pirmenybėse nutraukė devyniolikos iš eilės laimėtų Kauno „Žalgirio“ pergalių seriją. Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo akcentavo prastą teisėjų darbą.

Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / K.Kavolėlio/BFL nuotr.

„Momentais buvo liūdna. Teisėjai irgi žmonės, jie turi teisę klysti. Tačiau faktas yra neginčijamas, kai žaidžia pirma ir antra Lietuvos komanda, negali teisėjauti teisėjai už reitingo penketuko. Tam ir yra rungtynės tarp pirmos ir antros komandos, pilna žiūrovų arena. Mes dedamės, kad krepšinis yra religija, tačiau nerodyti šio mačo per televizija taip pat yra gėda“, – negailėjo kritikos „Žalgirio“ vairininkas.

„Žalgirio“ strategas nesureikšmino pralaimėjimo ir akcentavo ilgai užsitęsusią pergalių seriją.

„Reikia pasveikinti vyrus su puikia serija, 19 rungtynių laimėti iš eilės yra puikus rezultatas. Tikrai įspūdinga serija, kuris tęsėsi daugelį mėnesių ir tai yra svarbiausias dalykas. Šiandien nepadarėme kai ko, kas šią seriją padarė tokią ilgą. Rungtynės galėjo eiti į vieną ir į kitą pusę. Ir Panevėžys, ir mes nusipelnėme laimėti“, – sakė Jasikevičius.

Jasikevičius pabrėžė dažnai daromas klaidas, kai tos pačios pozicijai žaidėjai nesusikalba gynyboje keisdamiesi dengiamaisiais.

„Mes daug kartų esame kentėję dėl tos pačios pozicijos žaidėjų nesusikalbėjimo. Apie tai kalbėjau Madride. Nesiruošiu patyrusių žaidėjų mokyti, kaip reikia keistis. Jiems reikėjo susikeisti, bet taip jau yra. Niekada nepralaimi rungtynių paskutinę sekundę. Viskas buvo nuo rungtynių pradžios, mes neatsakėme į varžovų fizinį kontaktą“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

„Žalgirio“ vairininkas teigė, kad kauniečiams trūko prancūzo Leo Westermanno, tačiau ekipa Panevėžyje privalėjo laimėti ir be jo.

„Westermanno trūko. Jis yra protingas žaidėjas, kuris gali dengti kelias pozicijas. Visgi mes esame pajėgūs pergalę iškovoti Panevėžyje ir be Leo“, – sakė Jasikevičius.

Jasikevičiaus teigimu šis pralaimėjimas papildomos motyvacijos prieš ketvirtadienio Eurolygos rungtynes neduos. Patyrę kauniečių krepšininkai ir laimėję būtų nusiteikę mačui.

„Komandai ruošiantis Eurolygos rungtynėms su „Barcelona“ papildomai užvedinėti nereikės. Jie yra profesionalai ir būtų tą padarę laimėję šį mačą“, – pasakojo strategas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų