Š. Jasikevičius: jei neapsiginsime, pralaimėsime ir „Panathinaikos“

Antradienį Kauno „Žalgiris“ pratęs graikiškų akistatų seriją. Apmaudžiai 74:83 Pirėjuje praėjusį penktadienį vietos „Olympiakos“ pralaimėję žalgiriečiai savo aikštėje priims kiek aukščiau besirikiuojantį Atėnų „Panathinaikos“ klubą. O jau ketvirtadienį jų laukia akistata su Belgrado "Crvena Zvezda" (Serbija).

Graikijos čempionai po 8 turų laimėjo 4 mačus ir žengia 8-ti. Kauniečiai su 3 pergalėmis atsilieka trimis pozicijomis. Mačo išvakarėse šeimininkų vairininką Šarūną Jasikevičių labiausiai neramino Mariaus Grigonio sveikatos problemos.

„Šiai dienai turime tik tokią informaciją, kad jis nesitreniruoja, niekas nesikeičia. Po šios savaitės bus antra nuomonė ir tada žiūrėsime. Pagal mūsų informaciją, jam blogėti negali, gerėti, kaip suprantu, irgi negerėja. Sąnarys kažkoks vieno pėdos pirštų. Keista tokia vieta. Čia jau medikai daugiau paaiškintų“, – sakė Šaras.

– Sekmadienį turėjote rungtynes Pasvalyje su „Pieno žvaigždėmis“, šiandien - treniruotė, o jau netrukus laukia dvejos Eurolygos rungtynės. Kaip vyksta darbas per šį laikotarpį?

– Vakar rungtynės pavyko labai geros, planavome leisti pažaisti visiems žaidėjams. Kartais galima aukoti ir rezultatą, bet leisti visiems žaisti tiek, kiek jie būtų treniravęsi sekmadienio vakarą. Paprastai likus dviems dienoms būna sunkesnė treniruotė, išvakarėse prieš rungtynes – lengvesnė. Tad vakar viskas susidėliojo idealiai.

– Kokia šį sezoną yra „Panathinaikos“ komanda ir ką gali lemti jų trenerio atleidimas?

– Mes tik galime daug filosofuoti apie trenerio atleidimą ir ką jis gali lemti. Ką jis gali lemti? Sukrečia kartais, dažniausiai išeina į gera, ypač trumpalaikėje perspektyvoje, tikėsimės rytoj taip nebus. Komanda yra su didžiuliu talentu, pagal skaičius daug kur Eurolygoje pirmauja puolimo situacijose. Gynyba vėl yra raktas į tą sėkmės kelią. Turime suprasti, kur, ką ir kaip atakuojame. Su „Olympiakos“ tai darėme labai paprastai, o su Pasvaliu žaidėme įspūdingai, net nelabai kreipiu dėmesį į varžovą. Labai svarbu žaidėjų reakcija į kažkokius judesius, prisitaikymas. Turime tai atlikti geriau nei tai darėme Pirėjuje. Komanda yra super talentinga puolime, ir žalos galinčių pridaryti gynėjų yra aibė, „centrai“ galingi, „ketvirti numeriai“ skirtingi, Ioanniu Papapetrou ką tik grįžęs po karjeros pasirodymo, su įspūdingais skaičiais. Neapsiginsime –nelaimėsime, kaip ir visada būna „Žalgiriui“.

– Ar ta situacija yra gerokai sudėtingesnė, kai nežinote, kas gali pasikeisti atleidus trenerį?

– Iš vienos pusės sunku kažką reikšmingo įdiegti per dvi dienas. Treneris pasikeitė penktadienį, prieš pat mūsų rungtynes, šeštadienį jie žaidė, sekmadienį, pirmadienį jau ruošėsi Eurolygai. Bus gal koks vienas kitas derinukas, kažkurie žaidėjai gaus daugiau pasitikėjimo, o daug ko čia nepakeisi. Manau, kad reikia į save žiūrėti. Jie žiūri mūsų video, mes žiūrime jų. Jie matys, kur mus pagavo „Olmypiakos“ ir bandys kažką daryti panašiai, o mes tam ruošimės.

– „Panathinaikos“ vadinama Nicko Calatheso komanda. Kokie būtų akcentai žaidžiant prieš jį ir kas yra pagrindiniai jo pagalbininkai?

– Reikia rizikuoti, kažką reikia atiduoti tokiam žaidėjui. Bandysime, kad neįeitų į baudos aikštelę. Jamesas Fredette‘as yra įspūdingas metikas, DeShaunas Thomasas irgi žaidžia puikų sezoną, negalime jo palikti vienas prieš vieną, negalime leisti žaidėjų veržtis į stipriąją jų pusę. Per tas dvi dienas bus dvi video sesijos, šiandien bus vakarinė treniruotė, rytoj – rytinė. Turime laiko dar išsiaiškinti. O puolime žaisime „Žalgirio“ krepšinį.

– Esate ne kartą minėjęs apie kai kuriuos varžovus, kad jų ūgis yra pridaręs daug problemų. „Panathinaikos“ irgi turi tą privalumą, kai išeina su Georgios Papagiannis ir Ioanniu Papapetrou?

– Taip, bet jų ūgis daugiau įtakos daro kitose pozicijose: antroje, trečioje, ketvirtoje. Kai išeina G. Papagiannis ar Ianis Vougioukas, aišku, kad varžovai juos atakuoja naudodami „pikenrolus“, bando ištraukti toliau nuo krepšio. Mes tai irgi darysime, tai nėra jokia paslaptis, nors jų dydi tikrai yra įspūdingas. Bet ne dėl dydžio pralaimime kai kuriose situacijose. Mes dar daug kur svyruojame, neatliekame visko, ką bandysime atlikti ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
laužykit savo schemas, jie kažkaip išsilaisvina, žvilgsniais susikalba, gražiausi momentai būna tada. Edgaras ypač mėgsta improvizuoti ir būtinai randa partnerių. Visi ten savaip geri, Gebena paleiskit, surasti sau rolę.

pypenas

pypenas portretas
Tai kam reikalingas toks treneris,kuris nemoka komandos pastatyti reikiama kryptimi,kad apsigintų ir laimėtų rungtynes.....................???????????????????????????????????

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tai reikia ne tik gintis bet ir pulti, kažkaip susidarė vaizdelis, kad buvo pralaimėta sąmoningai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių