Š. Jasikevičius: kai pataikome, krepšinis yra visai kitoks

Kauno „Žalgiris“ nutraukė dešimt metų trukusį prakeiksmą žaidžiant su Maskvos srities „Chimki“.

 

Šį vakarą Šarūno Jasikevičiaus kariauna triumfavo 96:85 ir dar labiau priartėjo prie išsvajoto aštuntuko.

„Norėtųsi padėkoti fanams, atmosfera buvo fantastinė arenoje. Manau, kad žmonės aprimsta su eskaluojamomis problemomis. Pergalė yra superinė, kažkiek norėjosi ją iškovoti iš gynybinės pusės, bet tikrai smagu, kad ji yra ir užtenka su kaupu tiek. Šiai dienai žaidėjams sunku kažką išmokyti, įdiegti ir tik bandai, kad nedarytų tų pačių klaidų, nes kažkodėl „Žalgirį“ (už) kiekvieną klaidą tokia komanda kaip „Chimki“ mus baudžia ir šiandien mus baudė kiekvieną sykį, kai nebuvo vykdomi susitarimai.

Tikrai reikia nulenkti galvą prieš žaidėjus, nes kova buvo didžiulė, stengėsi, jie kabinasi tikrai į situaciją ir krepšinis yra visai kitoks, kai pataikome. Juos buvo sunku sustabdyti, bet pamačius mūsų rezultatą, tai ir jiems buvo sunku mus sustabdyti“, – po pergalės teigė Jasikevičius.

Šį vakarą kauniečius tempė vienas geriausių sezono rungtynių sužaidęs Zachas LeDay, kuris pelnė 23 taškus (7/10 dvit., 2/3 trit., 3/5 baudos), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas bei surinko 26 naudingumo balus.

Tiesa, amerikiečiui mačo pradžia nebuvo tokia sėkminga. Įleistas į aikštelę, LeDay greitai buvo sugrąžintas ir turėjo išklausyti Jasikevičiaus pastabų. Vis tik kokios tai pastabos buvo, „Žalgirio“ strategas nekonkretizavo.

„Nemanau, kad turėtų būti toks klausimas po tokių gerų rungtynių. Nepadarė 2-3 dalykų, teko išimti, paaiškinti situaciją ir įleisti vėl į aikštelę. Paskui iš karto padarė 10 taškų bei sužaidė brandų krepšinį.

Tą ir stengiamės daryti su jaunais žaidėjais. Aiškinti, jie nėra keičiami už vieną klaidą, bet jei tai yra dvi, trys, keturios aš daugiau nelauksiu penktos (klaidos)“, – atsakė Jasikevičius.

Žalgiriečiai šiame susitikime taip pat atliko 29 rezultatyvius perdavimus ir pakartojo sezono rekordą. Kaip teigė Jasikevičius, didžiausias klausimas buvo, ar komandai pavyks realizuoti sukurtas progas.

„Rekordas, nes visą laiką stengiamės gerbti varžovą, bet jūs rašote tą patį, ką netgi sako Rimas (Kurtinaitis), kad su gynyba jie daug nelaimės. Mes žinojome, kad susikursime prieš juos – klausimas ar pataikysime. Aišku, jie tikrai ginasi, stengiasi, bet daugiausiai jie varžovus apžaidžia puolimu. Susikūrėme ir čia, ir Mytiščiuose. Čia pataikėme. Aišku, rezultatyvūs perdavimai priklauso nuo tų metimų.

Organizacija buvo nebloga, buvo išaiškinta žaidėjams, kur (bausti). Gynyboje kažkiek nepadarėme ir kiekvieną sykį buvome nubausti. Momentais atrodo, kad labai nesuprantama, kaip gintis prieš juos.

Netgi iš trenerio pusės buvo daugiausiai diskutuojama, su kokia gynyba mažiau gauname rizikos ir su kokia gynyba galime mažiau sudegti, tad jų puolimo talentas yra toks geras“, – užbaigė strategas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
taip , net treneris nereikalingas , o žaidimo vistiek šūds

Opa !

Opa ! portretas
Rungtynės tikras performansas, kosmosas ir klasika. Sveikinimai !

futbolinin kas

futbolinin kas portretas
tai ir eikit ta linkme,Pataikymo ...... .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių