Š. Jasikevičius: pergalę lėmė psichologinių klaidų nedarymas

  • Teksto dydis:

Po užtikrintos pergalės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse prieš Vilniaus „Rytą“, Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius akcentavo išspręstas psichologines problemas gynyboje ir dėkojo gausiai į sostinę atvykusiems sirgaliams.

„Žalgirio“ krepšininkai išvykoje iškovojo pergalę 85:59 (18:17, 24:14, 21:10, 22:18) ir sustiprino lyderių poziciją turnyro lentelėje.

„Noriu pasveikinti savo komandą su pergale. Nežinau, ką dar galima daugiau pasakyti fanams už tokį nuostabų palaikymą. Jie suteikė mums labai daug energijos. Puolime žaidėme gana solidžiai jau antras rungtynes iš eilės. O kai dar pataikome, tai mus nugalėti labai sunku“, - spaudos konferencijoje sakė Š. Jasikevičius

Treneris pridūrė, kad „Žalgiris“ padarė išvadas po pralaimėtų rungtynių „Rytui“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyre, taip pat LKL čempionate Klaipėdos „Neptūnui“.

„Skirtumas tas, kad pataikėme neblogai ir gerai žaidėme visas 40 min. Gera disciplina ir nedaug psichologinių klaidų yra pagrindiniai skirtumai su ankstesnėmis rungtynėmis. Gerą gynybą lėmė psichologinių klaidų nedarymas. Praėjusią savaitę dėl mūsų psichologinių klaidų „Neptūnas“ pelnė 53 taškus, o „Rytas“ dabar įmetė 20. Niekada nebūna idealaus krepšinio, bet skirtumas didžiulis“, - pabrėžė Š. Jasikevičius.

„Žalgiriui“ šiose rungtynėse negalėjo padėti Nate'as Woltersas, Antanas Kavaliauskas ir Paulius Jankūnas. N. Woltersas jau antradienį turėtų visa jėga sportuoti su komanda, o situacija dėl P. Jankūno ir A. Kavaliausko dar nėra aiški.

Š. Jasikevičius džiaugėsi sėkmingu Thomaso Walkupo pasirodymu. Jis Vilniuje pelnė 21 tašką.

„Tikiuosi, kad tai yra lūžio rungtynėse T. Walkupui. Jis nesitikėjo, kad varžovai jo nedengs iš arti. Anksčiau jis dažnai nepataikydavo, todėl tokios rungtynės turėtų suteikti daugiau pasitikėjimo ir jo žaidimas tik gerės. Dėl jo darbo ir atsidavimo tai niekada nebuvo problemų“, - sakė „Žalgirio“ treneris.

Po rungtynių „Žalgirio“ treneris trumpai šnektelėjo su sunkią trauma patyrusių „Ryto“ legionieriumi Chrisu Krameriu, kuris vedė Vilniaus klubą į pergalę Karaliaus Mindaugo taurės turnyre.

„Ką čia gali žmogui palinkėti, kai jis patiria skaudžiausią traumą mūsų profesijoje. Ir ta trauma atėjo, kai jis žaidė savo geriausią krepšinį. Nemanau, kad mūsų gynyba būtų kitokia, jei jis būtų žaidęs. Vis tiek kažkiek rizikuotume. Svarbiausia, kad jis yra tikrai gerai besiginantis žaidėjas, ypač ginantis per dvi pozicijas. Dabar svarbiausia, kad žmogus pasveiktų“, - sake Š. Jasikevičius.

Nepaisant užtikrintos pergalės, Š. Jasikevičius pridūrė, kad džiaugtis nėra kuo, nes tai tik vienas taškas, o dar daug svarbių mačų laukia ateityje.

„Nemanau, kad kažkas šiandien įvyko. Tai yra vienas taškas ir viskas“, - pridūrė treneris.

„Žalgiris“ (21 pergalė/3 pralaimėjimai) pirmauja LKL čempionate, o „Rytas“ (17/6) lieka trečias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Sarai reguliuok, kad LKL taure butu musu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių