Š. Jasikevičius pirštu beda į prastą auklėtinių gynybą: tai yra neatleistina

Du kėlinius su varžovais vargęs Kauno „Žalgiris“ iškovojo užtikrintą pergalę prieš Klaipėdos „Neptūną“ ir išliko vienintele nepralaimėjusia pirmenybių komanda, tačiau Šarūnas Jasikevičius pirštu bedė į auklėtinių gynybą.

Stratego teigimu, žalgiriečių klaidų šiandien buvo pernelyg daug ir tai yra neatleistina.

„Puolime šiandien žaidėme geriau, kažkiek protingiau. Labai padeda pataikymas. Gynyboje mums visiškai nesisekė. Paskaičiavome, kad 52 taškus „Neptūnui“ leidome įmesti pagal savo klaidas. Jų visada bus, toks jau krepšinis, kita komanda irgi yra aukšto lygio, bet 52 iš 82 taškų yra nerealūs skaičiai. Tai yra neatleistina, esame labai toli nuo to, kur norime būti. Pergalė vis dėlto tikrai nebloga ir prieš komandą, kuri demonstruoja labai gerą krepšinį pastaruoju metu“, – susitikimą komentavo „Žalgirio“ treneris.

„Neptūnas“ šiandien padarė 12 klaidų, kai „Žalgiris“ – 8. Paklaustas, kokios klaidos tiksliai gynyboje buvo daromos, Jasikevičius įvardijo pagalbos vėlavimą.

„Pirminė pagalba, antrinė pagalba vėluodavo, pagal mūsų sistemą tai yra gana pigūs taškai. Niekada gyvenime nebus viskas idealiai, bet 52 iš 82 yra nerealūs skaičiai. Panašius skaičius gynyboje daliname ir Eurolygoje. Aišku, nesiseka kai kuriuose momentuose pataikyti ir nubausti varžovus. Potencialas yra, dirbame toliau. Tikėsimės, kad pradėsime žaisti aukštesnio lygio krepšinį“, – teigė Jasikevičius.

„Žalgirio“ organizacijai priklausantis Gytis Masiulis buvo rezultatyviausias „Neptūno“ krepšininkas, per 23 minutes pelnęs 15 taškų ir atlikęs 23 naudingumo balus. Visgi kauniečių strategas dar negalėjo įvardyti, ar Masiulis būtų tinkamas dabartiniam „Žalgiriui“.

„Sunku pasakyti, ar jis tiktų. Komanda yra kažkokia dėlionė, kažkoks mišinys. Šiuo metu jis yra idealiausioje vietoje tobulėti – žaidžia Čempionų lygoje, žaidžia du kartus per savaitę, gauna labai daug laiko pasireikšti. Tikėsimės, kad ir toliau jis taip tobulės ir jo laikas ateis“, – kalbėjo Jasikevičius.

K.C. Riversas susitikime per 27 minutes pataikė 6 tritaškius iš 7 ir surinko 18 taškų, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 17 naudingumo balų. Visgi Riversas visą laiką sukosi tritaškio zonoje ir visus taškus surinko vien tolimais metimais.

„Kiekvienas žaidėjas turi būti agresyvus. Kiekvieną savo fazę, pikenrolą, kiekvieną išėjimą jis turi aštrinti žaidimą ir bandyti kažką atakuoti. Viena gynyba ginasi vienaip, kita – kitaip. Svarbiausia būti agresyviam. Vieną dieną gal išmes daugiau tritaškių, kitą daugiau dvitaškių. Varžovas irgi ne kvailas – žino, kokio lygio metikas yra Riversas ir stengiasi jam to neduoti“, – teigė Jasikevičius.

Tuo metu „Neptūno“ vyriausiasis treneris Tomas Rinkevičius gyrė auklėtinių žaidimą pirmojoje rungtynių pusėje, tačiau pastebėjo, kad antroje mačo dalyje žaidimas jau nebuvo toks pat.

„Negaliu sakyti, kad buvo blogas žaidimas, nes ilgai buvome rungtynėse. Negaliu skųstis žaidėjų energija, atsidavimu. Aišku, norint kovoti iki pabaigos su tokia komanda kaip „Žalgiris“, privalome būti protingesni. Pirmoje pusėje padarėme keturias klaidas ir lygiai kovojome dėl kamuolių, todėl buvome rungtynėse. Antroje dalyje klaidų buvo dvigubai daugiau, „Žalgiris“ jas lengvai vertė taškais. Jei norime lygiai žaisti su „Žalgiriu“, turime sužaisti labai geras rungtynes. Šiandien to nebuvo“, – kalbėjo Rinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Bet, kas ją privalo gerinti??? Sirgaliai...?

Žinovas

Žinovas portretas
Baik tu su ta gynyba! Atsibodai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių