A. Sabonis: nekantriai laukiame burtų traukimo ceremonijos

  • Teksto dydis:

Šeštadienį krepšinio aistruoliai sužinos, su kokiomis komandomis lietuviams teks susirungti pasaulio vyrų krepšinio čempionate – kovo 16 d. Kinijoje įvyks pasaulio krepšinio čempionato burtų traukimo ceremonija. Tiesioginė jos transliacija – šeštadienį 13.00 val. per TV6.

„Nekantriai laukiame burtų traukimo ceremonijos, nes kaip ir visiems krepšinio sirgaliams, taip ir mums, smalsu bei svarbu žinoti, kokie varžovai laukia pirmajame etape. Galėsime ramiai planuoti pasiruošimo darbus, derinti kontrolines rungtynes ir ruoštis pirmenybėms“, – specialiai TV3 prieš burtų traukimo ceremoniją sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

„Jau žinome komandas su kuriomis tikrai nesusitiksime grupių etape, tačiau dar yra begalė stiprių varžovų, tad lengva tikrai nebus nei vienai rinktinei. Kokie bebūtų varžovai, komandos tikslai seniai aiškūs. Reikia laimėti rungtynes po rungtynių ir užimti kuo aukštesnę vietą. Svarbiausia, kad visi žaidėjai butu sveiki ir galėtų“, – pridūrė A. Sabonis.

Lietuviai pateko tarp aštuonių, pirmojo krepšelio komandų, kurių gretose taip pat bus Kinijos, Serbijos, Prancūzijos, JAV, Ispanijos, Argentinos ir Graikijos ekipos. Šių komandų lietuviai pirmajame etape tikrai išvengs. Kiti burtų krepšeliai paaiškės kovo 16 d., o traukiant burtus bus atsižvelgiama į rinktinių reitingą ir geografinį principą.

Pagrindinis turnyras vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 15 dienomis.

FIBA paskelbtame stipriausių pasaulio komandų reitinge lietuviai išliko toje pačioje, šeštoje vietoje. Šalies krepšininkai šiuo metu turi surinkę 623 reitingo taškus. Ir toliau pirmauja JAV rinktinė, savo sąskaitoje turinti 793 taškus, antri žengia Ispanijos krepšininkai – 703 taškai, treti prancūzai – 650. Lietuvius taip pat lenkia Serbija (645) ir Argentina (626). Į dešimtuką sugrįžo Rusijos rinktinė, kuri šiuo metu turi 525 taškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių