Pereiti į pagrindinį turinį

Savaitgalį jaunimui paskirs krepšinio profesionalai

2016-04-21 07:58
DMN inf.

Balandžio 22 dieną Kaune prasideda savaitgalio krepšinio stovykla „Profesionalaus krepšininko ritmu 2016“, kurioje dvidešimt vaikinų iš visos Lietuvos treniruos patyrę Lietuvos krepšinio profesionalai.

Kauno kolegijoje vyksiančioje sporto stovykloje žiniomis su 17-25 metų krepšinio mėgėjais dalinsis patyrusių krepšinio profesionalų komanda, kurios dėmesio objektas – nauji krepšinio pasaulio talentai. Stovyklos dalyvius treniruos Lietuvos jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila, Lietuvos U-20 rinktinės treneris Dalius Lubys, Lietuvos U-18 rinktinės treneris dr. Andrius Brusokas, LKL oro karaliumi tituluojamas Darius Sirtautas (Sabonio krepšinio centras), Rolandas Rakutis (KK krepšinio rinktinės treneris).

Stovykloje dėmesys bus skiriamas ne tik grupinėms treniruotėms, tačiau ir kitiems svarbiems dalykams – individualiam krepšinio įgūdžių formavimui ir kitų reikalingų žinių įgijimui. Turimą potencialą stovyklos krepšininkams padės atskleisti individualių krepšinio įgūdžių rengimo treneris Andrius Vaicekauskas (Sabonio krepšinio centras), apie sportininkų mitybos ypatumus pasakos mitybos specialistė Edita Poškaitė. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kineziterapeutas Petras Mikučionis jaunimui pasakos aktualius dalykus apie traumų prevenciją ir patars, kaip nuo jų apsisaugoti.

„Norime jaunus sportuojančius žmones padrąsinti, parodyti naujų galimybių, susijusių su krepšiniu. Tos galimybės slypi ir aikštelėje, ir už jos ribų,“ – teigia vienas pagrindinių stovyklos organizatorių Kauno kolegijos Sporto vadybos katedros vedėjas dr. A. Brusokas, pabrėždamas, kad galimybių yra ir Lietuvoje, ne tik užsienyje. Pasak A. Brusoko, jauniems žmonėms, siekiantiems profesionalo kelio, tokio pobūdžio stovyklos padeda išgryninti savo pasirinkimą, stiprina emociškai, o vienas svarbiausių aspektų – užmezgami nauji ryšiai.

Stovykla „Profesionalaus krepšininko ritmu 2016“ baigsis balandžio 24 dieną. Praėjusiais metais su jaunimu patirtimi dalinosi tokie treneriai kaip Gediminas Petrauskas, Kazys Maksvytis, Tomas Masiulis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų