Skaudus dūris: po dviejų pratęsimų Lietuvos rinktinė pralaimėjo vokiečiams

  • Teksto dydis:

Trečiąjį pralaimėjimą paeiliui 50 minučių dramoje Europos čempionate patyrė Lietuvos rinktinė (0-3).

Kazio Maksvyčio auklėtiniai Kiolne B grupės mače per du pratęsimus 107:109 (19:19, 22:27, 24:20, 24:23, 7:7, 11:13) nusileido šeimininkei Vokietijai (3-0).

Tai yra prasčiausias Lietuvių startas šalies istorijoje. Iki šiol trimis pralaimėjimais mūsiškiai čempionato nepradėjo niekad. Du pralaimėjimai paeiliui buvo patirti 2006 m. pasaulio čempionate ir 2009 m. Europos čempionate.

Nuo pralaimėjimo mūsiškių neišgelbėjo rekordinis Jonas Valančiūnas, surinkęs 34 taškus. Tai buvo rezultatyviausios J. Valančiūno rungtynės per karjerą rinktinėje. Jonas liko vos per tašką nuo absoliutaus taškų rekordo pakartojimo – 35, kuris priklauso Artūrui Karnišovui.

J. Valančiūnas taip pat atkovojo 14 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko net 45 naudingumo balus. Tai taip pat yra asmeninis Jono rekordas.

Jonas Valančiūnas/FIBA nuotr.

Likus 2 minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos lietuviai turėjo 7 taškų deficitą (82:89), tačiau netrukus Marius Grigonis pelnė dvitaškį, J. Valančiūnas pataikė pirmąją baudą, antrąją prametė, tačiau Igno Brazdeikio metimą pataisęs tas pats J. Valančiūnas sumažino skirtumą iki 2 taškų (87:89).

Kitoje atakoje vokiečiai prametė, o vėl netaiklų I. Brazdeikio metimą pataisęs J. Valančiūnas išplėšė pratęsimą (89:89).

Pridėtą laiką geriau pradėjo lietuviai (93:89), tačiau Johannesas Thiemannas įdėjo iš viršaus, o Dennisas Schroderis dvitaškiu su pražanga likus pusei minutės išlygino rezultatą (96:96).

Lietuviai turėjo šansą išplėšti pergalę, tačiau M. Grigonis prasižengė puolime, Franzas Wagneris taip pat nepataikė su sirena ir komandos kėlėsi į antrąjį pratęsimą.

Antrąją pridėjo laiko atkarpą geriau pradėjo vokiečiai, tačiau lietuvius išlaikė Arno Butkevičiaus pataisytas dvitaškis ir Echodo metimas su pražanga (107:109).

Per likusią minutę lietuviai galėjo triskart persverti rezultatą, tačiau M. Grigonis prametė tritaškį, paskutinėje atakoje I. Brazdeikis netiksliai atakavo iš dviejų taškų zonos bei Butkevičiaus tritaškis su sirena taip pat tikslo nepasiekė.

Lietuvius žudė F. Wagneris, kuris per 40 minučių surinko 32 taškus (8/13 dvit., 4/7 trit., 4/4 baud.), 8 atkovotus kamuolius ir 36 naudingumo balus.

D. Schroderis pridėjo 25 taškus (8/17 dvit., 2/10 trit., 3/4 baud.), 5 atkovotus kamuolius, 8 rezultatyvius perdavimus ir 19 naudingumo balų.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 34 (14 atk. kam., 5 rez. perd.), Marius Grigonis 17 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), Domantas Sabonis 13 (7 atk. kam.), Ignas Brazdeikis 12 (6 atk. kam.), Mindaugas Kuzminskas 11, Rokas Jokubaitis 7.

Vokietija: Franzas Wagneris 32 (4/7 trit., 8 atk. kam.), Dennisas Schroderis 25 (5 atk. kam., 8 rez. perd., 2/10 trit.), Maodo Lo 21 (4/8 trit.), Danielis Theisas 11 (5 atk. kam.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

liūdna,

liūdna, portretas
kadaise krepšinį žaidė už Lietuvą, dabar žaidžia už pinigus.

senelis......

senelis...... portretas
reikia, visų pirma , žaisti, po to dėl teisėjavimo kelti bangas. Kai žaidėjas gauna kamuolį ir nežino ką su juo daryti, ieško kam perduoti, kam įbrukti, apart to kad mestų į krepšį...akivaizdus baimės jausmas užvaldęs žaidėjus, kuomet žaidžiama tik per centrą, gero nelauk. Keisk strategiją treneri.

Labai noretusi,kad sekme lydetu musu krepsininkus !

Labai noretusi,kad sekme lydetu musu krepsininkus ! portretas
Ta saika vadinamu trenerio asistentu turbut bus patarusi atsisakyti Birucio ir T.Dimsos,o paliko Zemaiti ir E. Zukauska,kurie tinka sedeti ir bezdeti.As nepasakyciau,kad D. Sabonis nenorejo Lietuvai pergales,bet paziurekime kaip jis zaidzia Amerikoje,kodel jis dabar taip nezaidzia ir nesuprasti.Abu "bokstai" Amerikoj zaidzia energingai,pasiaukojanciai,bet Lietuvoj... na,kastrukdo...?
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių