„Žalgirio“ skolos tirpsta, bet rėmėjų dar trūksta

Kauno „Žalgirio“ klubui trečius metus iš eilės pavyksta baigti pelningai, tačiau iššūkių taip pat gausu. Lietuvos krepšinio lyderis vis dar ieško generalinio rėmėjo bei turi kratytis likusių skolų.

Reikia milijono

„Yra dalykų, kurie tikrai džiugina, bet susiduriame ir su problemomis“, – neslėpė „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Kauno ekipos vadovas antradienį tradicinėje spaudos konferencijoje žiniasklaidai bei sirgaliams pateikė išsamią klubo veiklos finansinę ataskaitą.

Apie pinigus P.Motiejūnas kalbėjo be užuolankų. Nors praėjęs sezonas žalgiriečiams buvo sėkmingas sportine prasme, rinkti naują biudžetą sekėsi nelengvai. Jis turėtų siekti 8,5 mln. eurų, tačiau kol kas surinkta 1 mln. eurų mažiau.

„To milijono mums trūksta, nes iš reikiamą 8,5 mln. kol kas turime tik 7,5 mln. eurų“, – skaičiavo pašnekovas.

Pajamos augo

2016-2017 metų biudžetas buvo kiek kuklesnis – 8,3 mln. eurų. Didžiausia jo dalis – 5,2 mln. eurų, skirta komandos narių atlyginimams. Šiemet suma išaugs iki 5,6 mln. eurų.

„Smagu, kad pirmą sykį tiek galime skirti žaidėjams bei treneriams. Prie to labai prisidėjo „Žalgirio“ arenoje gausiai besilankę žiūrovai. Vien iš bilietų pardavimo pernai surinkta net trečdaliu daugiau nei užpernai – 2,1 mln. eurų“, – džiaugėsi P.Motiejūnas.

Dar 2 mln. eurų skyrė Kauno miesto savivaldybė. Iš rėmėjų surinkta 2,6 mln eurų. Tuo tarpu šį sezoną planuojama gauti beveik perpus mažiau. Pasak „Žalgirio“ vadovo, darbas su privačiais rėmėjais – bene didžiausias iššūkis.

„Iš rėmėjų planavome gauti daugiau, bet lūkesčiai nepasiteisino. Šiemet surinkimas dar sumažės. Priežasčių yra ne viena. Akivaizdu, kad dabartinė šalies valdžia, mokestiniai įstatymai su rėmėjais dirbti mums nepadeda. Turiu omenyje ir alkoholio reklamos draudimą, ir užstrigusią kai kurių didelių valstybės įmonių paramą“, – pasakojo pašnekovas.

Šiemet surinkimas dar sumažės. Priežasčių yra ne viena. Akivaizdu, kad dabartinė šalies valdžia, mokestiniai įstatymai su rėmėjais dirbti mums nepadeda.

Dairosi į užsienį

Nepalankią situaciją atspindi ir faktas, kad 2017-2018-ųjų sezoną kauniečiai pradėjo neturėdami generalinio rėmėjo. Pernai šią poziciją užėmusi lažybų bendrovė „OlyBet“ nepanoro pratęsti sutarties arba ją pratęs kur kas kuklesnėmis sąlygomis. Vis dėlto P. Motiejūnas viliasi, kad iki spalio pabaigos pavyks rasti pamainą buvusiam rėmėjui.

„Turime keletą variantų. Didesnė tikimybė, kad tai bus užsienio bendrovė. Kodėl? Galbūt lietuviai nenori investuoti tiek daug. Jiems nėra patrauklus ir naujasis Eurolygos turnyro formatas“, – dėstė jis.

Mažėjantis rėmėjų indėlis kiek pristabdė buvusių savininkų sukauptų skolų grąžinimo procesą.  Klubas planavo, visus pradelstus įsipareigojimus įvykdyti jau kitąmet. Tačiau iš likusių 1,2 mln. eurų per šį sezoną bus padengta tik apie 15 proc.

Rezervų dar yra

Kalbėdamas apie sportinius iššūkius kaunietis pabrėžė, kad „Žalgiris“ šį sezoną sieks apginti LKL čempiono titulą, laimėti Karaliaus Mindaugo taurę bei kuo sėkmingiau pasirodyti Eurolygos turnyre. Konkretaus tarptautinių pergalių skaičiaus, kaip kad buvo pernai, klubas neįvardina, bet sieks neatsilikti nuo atkrintamųjų varžybų traukinio.

„Prielaidų tam yra. Pagrindinė – išsaugojome trenerių štabą su Šarūnu Jasikevičiumi priešakyje. Gaila, kad atsisveikinome su Luku Lekavičiumi. Tai – didžiausia netektis, nes jis – „Žalgirio“ sistemos auklėtinis. Kita vertus, daug tikimės iš Kevino Pangoso ir kitų senbuvių, o ir naujokai dar neatskleidė viso potencialo“, – aiškino P. Motiejūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebejimas

Pastebejimas portretas
Krepsinis pristatomas Antra Lietuvos religija, o remeju, ypac vietiniu, vakumas. Ju buvo, taciau jie isnyko. Gal tiesiai sviesiai ir reiketu tikintiesiems sia religija pasakyti kodel taip ivyko, kur suo pakastas, kad isskyrus, kelias pasiklydusias uzsienio kompanijas, krepsiniui remeju neskiriama reikiamu pinigu, kad nors vienas klubas galetu solidziai pakovoti ir susigrazinti prarastas pozicijas Eurolygoje. Paskutiniais metais procesai Lietuvos krepsinio pasaulyje primena muilo opera, o ne rimta krepsini.

baikit

baikit  portretas
su tais legionieriais vieną kartą tai dar ant alaus jums liks

Garastas

Garastas portretas
teturejo viena padeeja! Susimazinkite treneriu buri! Ka tas kramtoskes ciampotojas veikia,kokia nauda nesa ir dar du kostiumuoti , su piestukais ir popieriaus lapu rankose , ant atsarginiu suolo!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių