Smūgį sugėręs G. Žibėnas kėlė klausimus dėl N. Čanako elgesio

Giedrius Žibėnas sugėrė Nenado Čanako smūgį pečiu, tačiau jo vadovaujamas Vilniaus „Rytas“ davė atsaką dar sykį triuškinamai smūgiuodamas Panevėžio „Lietkabeliui“.

Vilniečiai serijoje iki keturių pergalių atitrūko 2-1 ir įpusėjo kelionę LKL čempionų titulo link.

„Ryto“ strategas spaudos konferencijoje tikino dar niekada nepatyręs situacijos, kai treneris praeidamas kliudo priešininkų trenerį.

„Jeigu treneris taip su pečiu praeitų pro teisėją? Nuo kada treneris gali šitaip praeidinėti pro trenerį?“ – klausimu į klausimą atsakė Žibėnas.

„Ryto“ specialistas vaizdingai pademonstravo Čanako smūgį, prarado pusiausvyrą ir krito į saviškių rankas. Atsisukęs serbas dar paplojo varžovui, kurio reakciją lygino vaidybai.

„Pas mane nėra tų dalykų, – pabrėžė Žibėnas. – Nežinau, kas kitur yra. Mes laimime antras rungtynes iš eilės. Keistai reaguoja varžovai, bet tikrai nenoriu pakomentuoti apie varžovus. Noriu pakomentuoti apie savo žaidėjus.“

Žibėnas nenorėjo koncentruotis į neeilinį įvykį, kuris vos nevirto ir masiniu apsistumdymu, bet bedė pirštu į situaciją, nuo kurios konfliktas brendo.

„Kiek gali tęstis Kaspars Berzinš ir jo alkūnės? Viskas prasidėjo nuo to, – kalbėjo Žibėnas. – Mes jau netekome vieno žaidėjo ir tos alkūnės tęsiasi toliau. Teisėjų klausiau, ar jie žino, kodėl Tanneris Leissneris dėvi veido apsaugą. Lyg žino. Visi lyg viską žino, bet tai paprasčiausiai tęsiasi. Neturiu, ką komentuoti apie visą kitą.

Norime laimėti garbingai. Pralaimėjome pirmąsias rungtynes ir nedarėme jokių dramų. Tiesiog mes norime laimėti, o ne kalbėti, ir pasiruošti kitoms rungtynėms.“

Dar sykį versdamasis be Ivano Buvos, „Rytas“ trečiąsias finalo serijos rungtynes laimėjo 85:63 ir būtent tai akcentavo vilniečių strategas.

„Fantastiška atmosfera, – susirinkusių 2614 sirgalių indėlį minėjo Žibėnas. – Girdėjome kiekvieną, kuris buvo arenoje. Energiją, kurią jie davė, tikrai panaudojome aikštelėje. Jautėmės tikrai kaip namie. Gal per daug emocijų rungtynėse, bet tai yra finalas, tai yra normalu. Kas yra pasakyta apie atkrintamąsias, tai – trumpa atmintis. Turime pamiršti tas rungtynes ir ruoštis ketvirtosioms.“

Ketvirtosios rungtynės šeštadienį vyks „Cido“ arenoje.

– Likus maždaug 16 sekundžių „Lietkabelis“ paprašė minutės pertraukėlės, kai užtikrintai pirmavote. Kiek šitos serijos kova persikėlė į emocinę pusę?

– Nežinau, ką varžovai norėjo padaryti tuo. Pasikartosiu, mes žaidžiame garbingai ir mes tęsime tai iki pat finalo serijos pabaigos. Jeigu jie turi tas emocijas… Mes pralaimėjome pirmas rungtynes ir pripažinome varžovų pranašumą.

– Po pergalės „Cido“ arenoje minėjote, jog trečiosios rungtynės bus tarsi lemiamos. Ar turėjote omeny, kad laimėjusi komanda serijoje perims iniciatyvą?

– Manau, kad lemiamos rungtynės bus Panevėžyje, o po Panevėžio bus lemiamos rungtynės Vilniuje. Mes tiesiog taip žiūrime į kiekvienas rungtynes, nes toks tas finalas – kiekvienas žingsnis yra sunkus. Žinau, kad nebus lengva Panevėžyje.

– Kokia yra situacija dėl Ivano Buvos, kuris dėl sveikatos problemų praleido antrąsias rungtynes paeiliui?

– Mūsų medikas kontroliuoja Ivano situaciją. Jis dar nedavė žalios šviesos, todėl vadovaujamės jo rekomendacijomis.

– Ar gali būti, kad jis žais šeštadienį Panevėžyje?

– Visko gali būti. Ivanas vakar sportavo individualiai, bet vėl kažkas užėjo ir gydytojas neleidžia jam pasirodyti.

– Nenadas Čanakas spaudos konferencijoje minėjo, jog „nėra aktorius“, tarsi sakydamas, jog galbūt toks esate jūs. Kaip jūs reaguojate į oponento pasisakymus?

– Čia yra trenerio nuomonė. Gerbiu kiekvieną nuomonę ir viskas. Tikrai nesivelsiu į žodžių karą. Tai nėra mano darbas kalbėti apie varžovų trenerius. Turiu kalbėti apie savo komandą, žaidėjus ir savo fanus.

– Ar prieš kitas rungtynes paspausite ranką?

– Aš būtinai.

– Ar iki tol esate matęs įsiaudrinusį Čanaką?

– Paprastai vienas ramiausių trenerių, bet finalas yra finalas. Atsiprašau, bet per daug klausimų apie trenerius. Finale yra žaidėjų kova.

– Ar nekilo minčių penktąsias serijos rungtynes žaisti „Jeep“ arenoje (numatyta „Avia Solutions Group“ arenoje)?

– Taip, mes norime žaisti. Tai – bendras komandos noras. Suprantame ir vilniečius, kurie visi nori pamatyti mus gyvai, ir kad ne visi norintys telpa „Jeep“ arenoje. Bet čia yra mūsų namai, mes čia sportuojame. Mes šiemet čia pralaimėjome tik vienas rungtynes spalio pradžioje. Ne man spręsti tokius dalykus, bet žinau poziciją komandos vardu, kad namų rungtynes norime žaisti „Jeep“ arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kokia čia tarme?

kokia čia tarme? portretas
"smūgį sugėręs"

noxci

noxci portretas
Vilniaus portugalai jus esate bjaurus isgamos.... laimejote tik su korumpuotu teiseju pagalba.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių