Pereiti į pagrindinį turinį

Su S. Štombergu apsižodžiavęs Š. Jasikevičius: mūsų žaidimas buvo katastrofa

2014-01-03 22:12
Tomo Raginos nuotr.

Triuškinantis pralaimėjimas namuose Miuncheno „Bayern“ klubui nuvylė Šarūną Jasikevičių.

„Turėjome prastų rungtynių ir reguliariame sezone, bet atsigaudavome. Šiandien atrodėme kažkokie išsibalansavę, be idėjos puolime. Nežaidėme savo krepšinio, nors šiame sezone mes jį ir taip labai retai žaidžiame – tą tikrai gerą, protingą krepšinį. O šiandien iš viso buvo prastai. 40 minučių buvo absliuti katastrofa“, – žodžių į vatą nevyniojo Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas.

Pakilęs nuo suolo antrajame kėlinyje jis firminiais rezultatyviais perdavimais iš pradžių leido „Žalgiriui“ sumažinti dviženklę „Bayern“ persvarą (12:22) iki metimo (22:24), tačiau gynyboje nesustabdė Heiko Schaffartziko, kuris įsibėgėjęs smeigė keturis tritaškius iš eilės ir užvedė grėsmingą „Bayern“ puolimo mašiną. Pasodintas ant suolo Š.Jasikevičius apsižodžiavo su vyriausiuoju treneriu Sauliumi Štombergu.

„Gali būti, čia ne man šitas klausimas“, – nukirto 36-erių veteranas, paklaustas ar žalgiriečiai nepiknaudžiavo tritaškiais.

„Problemos buvo didesnės. „Bayern“ įmeta labai daug lengvų taškų. Jie gerai bėga ant greito, atkovoja labai daug kamuolių puolime. Tai jiems davė ritmą, o mus – išmušė. Jei tu dėl visko kraujuoji (puolime), o jie ateina ir labai lengvai įmeta, paskui tau vėl kraujuoti yra labai sunku. Toks krepšinis yra labai žiaurus. Nebuvo nė vienos dalies, kurioje galėjome kažkuo pasilyginti su „Bayern“, – apgailestavo Š.Jasikevičius.

„Stipriai nepataikėme, kažkas nesigavo gynyboje. Nežinau iš tikrųjų... Reiktų paanalizuoti, pažiūrėti. Neatsakėme į jų agresyvumą gynyboje. Manau, viskas į tai ir susidėjo“, – pralaimėjimo priežasčių ieškojo Artūras Milaknis.

Jis paaiškino, kodėl „Žalgiris“ metė daugiau tritaškių (33) nei dvitaškių (31): „Ne, tai nebuvo akcentuota. Tiesiog jie atkirsdavo mūsų mažiukus nuo didelių. Trūko perdavimų po krepšiu, jie visada aktyviai dvigubino, neleido lengvai priimti kamuolio mūsų dideliems ir nutraukdavo mūsų derinius. Kai nutraukia derinius, tada gaunasi improvizacija, o tritaškiai yra vienas lengviausių kelių, bet jie mums šiandien nepakrito.“

„Varžovų tikrai nenuvertinome. Susipažinome su jų statistika Eurolygoje. Jie žaidžia komandinį krepšinį, bet yra stiprūs ir individualiai, turi gerą trenerį. Ėjome susikaupę žaisti, bet kažkas nepavyko“, – pridūrė A.Milaknis.

„Kaip ir sakiau prieš rungtynes, žaidėme su labai gera komanda, – spaudos konferencijoje antrino S.Štombergas. – Jų agresyvi gynyba neleido mums daryti to, ką norėjome. Spausdami per pusę aikštelės jie griovė mūsų derinius ir pabaigoje tikrai išmušė mus iš vėžių.“

„Jie turi tikrai ilgą sudėtį ir ja naudojosi. Aktyviai spaudė Justiną (Dentmoną). Jis vienas ištempti rungtynių negali. Kiti įžaidėjai irgi nepatempė komandos“, – nusiminęs kalbėjo „Žalgirio“ vyr. treneris.

„Dėl jų gynybos metėme neparuoštus metimus. Dėl to skubėjimo atsirado neužtikrintumas, neišpildymas. „Bayern“ pelnytai laimėjo. Jie puikiai ir gynėsi, ir puolė, o jų pataikymas, patys matėte, buvo tikrai įspūdingas. Žinojome, kaip jie žaidžia, bet mums nepavyko nieko jiems priešpastatyti“, – konstatavo S.Štombergas.

Jo ir „Žalgirio“ kitą savaitę Eurolygoje laukia ne lengvesnis išbandymas. Greičiausiai dar sunkesnis – išvyka į Rusiją ir kova su principine varžove Maskvos CSKA ekipa.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų