Sugrįžęs J. Vesely buvo išvarytas, o CSKA žengė į finalo ketvertą

  • Teksto dydis:

Willas Clyburnas sužaidė rezultatyviausias karjeros Eurolygoje rungtynes, o Janas Vesely buvo išvarytas iš aikštės ir tai atspindėjo jų komandų pasirodymą trečiosiose Eurolygos ketvirtfinalio rungtynėse bei apskritai serijoje.

Maskvos CSKA komanda Stambule 85:68 (17:24, 27:15, 27:11, 14:18) sutriuškino vietos „Fenerbahče“ bei, sausai laimėjusi seriją iki trijų pergalių, tapo pirmąja finalo ketverto dalyve.

Trisdešimtmetis Clyburnas per 31 su puse minutes pelnė 34 taškus (4/5 dvit., 5/9 trit., 11/14 baudos), atkovojo 7 kamuolius ir surinko 38 naudingumo balus.

Jo ankstesni karjeros rekordai buvo 27 taškai ir 34 naudingumo balai.

CSKA finalo ketverte žais devintą kartą iš eilės ir septynioliktą per paskutinius 18 sezonų, neskaitant praėjusio, kuris buvo nutrauktas anksčiau laiko.

„Esu labai laimingas dėl savo žaidėjų ir klubo. Visi nusipelnė sveikinimų, – sakė CSKA treneris Dimitris Itoudis. – Tai buvo įspūdinga serija. Šį sezoną turėjome daug sunkumų, bet vis tiek išgyvenome negandas. Sveikinu ir „Fenerbahče“ komandą, jie šiandien puikiai pradėjo rungtynes, pirmavo 12:0. Trečiajame kėlinyje buvome ryžtingi, atlikome gerus metimus ir gerai įvertinome pranašumų situacijas. Susikūrėme gerų metimų ir gerai gynėmės, tad sveikinimai mano vyrukams, kai kurie iš jų finalo ketverte žais pirmą kartą. Turėsime jiems paaiškinti, ką tai reiškia.“

„Fenerbahče“ pirmą kartą serijoje turėjo čiurnos traumą išsigydžiusį Vesely ir galingai startavo, pelnydama pirmus 12 rungtynių taškų. Visgi jau po pirmojo kėlinio CSKA atsiliko tik 17:24, o antrajame kėlinyje spurtavo 21:4 ir išsiveržė į priekį 44:37.

Trečiajame kėlinyje sužaidus 77 sekundes Vesely užsidirbo pražangą puolime, už ginčus su teisėjais gavo techninę pražangą ir tai buvo jo penktoji nuobauda, dėl kurios buvo priverstas visam laikui sėstis ant suolo.

Atsisėdęs, čekas nenurimo ir toliau replikavo teisėjams, už ką Saša Puklas galiausiai jį nusprendė išvaryti iš aikštelės apskritai.

CSKA tuomet sudavė mirtiną smūgį – spurtavo 19:3 ir nutolo 65:42 bei persvarą išsaugojo iki finalinės sirenos.

Finalo ketverto pusfinalyje CSKA susitiks su Stambulo „Anadolu Efes“ – Madrido „Real“ poros nugalėtojais. Čia 2-1 pirmauja turkai.

„Fenerbahče“: Nando De Colo 22 (6/10 dvit., 3/5 trit.), Marko Guduričius 10, Janas Vesely 8.

CSKA: Willas Clyburnas 34 (7 atk. kam., 38 naud. balai), Iffe Lundbergas 22 (7 atk. kam., 5 rez. perd., 4 per. kam., 32 naud. balai), Johannesas Voigtmannas 11 (6 atk. kam.).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių