Svečias iš FIBA A. Zagklis pagyrė lietuvių idėją

"Tai – puikus projektas. Jis įprasmins lietuvių tautos meilę krepšiniui ir išsaugos istoriją, sukurtą per beveik 100 metų", – sakė Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) generalinis sekretorius Andreasas Zagklis, apžiūrėjęs Kaune statomus Krepšinio namus.

Turnyras – perspektyvus

Vienas FIBA vadovų nešykštėjo komplimentų ir Palangoje surengtam trijulių krepšinio turnyrui "Hoptrans 3x3".

"Trijulių krepšinis pasaulyje populiarėja, pritraukia ne vien naujų žaidėjų, bet ir sirgalių. Džiugu, kad ir Lietuvoje šis modernus žaidimas sulaukia vis didesnio palaikymo, – kalbėjo A.Zagklis. – Turnyras prie jūros – labai gera idėja, tikiuosi, kad jis taps platforma naujiems projektams, ateityje daugiau šalies miestų išreikš norą organizuoti tokias varžybas."

40-metis graikas pabrėžė, kad krepšinio laukia ypatinga perspektyva – Tokijo olimpiadoje varžysis ne vien tradicinės sudėties komandos, bet ir trijulių rinktinės.

Trijulių krepšinis pasaulyje populiarėja. Džiugu, kad ir Lietuvoje šis modernus žaidimas sulaukia vis didesnio palaikymo.

"Tai bus istorinės krepšinio šlovės dienos", – tvirtino A.Zagklis.

Žengia vizijos link

FIBA generalinis sekretorius, be kita ko, pasidalijo mintimis apie Čempionų lygą, kurioje ateinantį sezoną debiutuos Vilniaus "Rytas", o atrankos varžybose dalyvaus Klaipėdos "Neptūnas".

Čempionų lygos turnyrą FIBA sukūrė konkuruodama su Eurolyga. Abi krepšinio organizacijos tebėra skirtingose barikadose, šaltasis karas tęsiasi jau daugiau nei penkmetį.

"Komandų, dalyvaujančių turnyre, sudėtys kasmet vis aukštesnio lygio. Manau, Čempionų lyga tobulėja, žengia tos FIBA vizijos link, kurios siekiame", – teigė A.Zagklis.

Šiemet kai kurių šalių krepšinio klubai pareiškė norą po karantino pirmiausia užbaigti Eurolygos varžybas, o ne nacionalinius čempionatus. Tąkart A.Zagklis viename interviu pareiškė, kad turėtų būti atvirkščiai.

"Reikia gerbti savo šalies krepšinio struktūras – federacijas, lygas, jų rengiamas varžybas", – sakė FIBA generalinis sekretorius.

Lavonas nepraplauks

Vienas Čempionų lygos kozirių – premijos, kurių gali tikėtis šias varžybas pasirinkusios komandos.

Pavyzdžiui, vien už dalyvavimą šiame turnyre klubui skiriama 50 tūkst. eurų, o Eurolygos globojamame Europos taurės turnyre – 20 tūkst. Čempionų lygos finalą laimėjusiai ekipai – 1 mln. eurų, o iškovojusiai Europos taurę – 450 tūkst.

Tarp FIBA ir Eurolygos blaškęsis Atėnų "Panathinaikos" klubo šeimininkas Dimitris Giannakopoulas šiemet birželį sakė: "Eurolyga pasiekė nulinį tašką. Šią organizaciją pribaigs rimtas konkurentas – Čempionų lyga."

D.Giannakopoulą pasitraukti iš Eurolygos atbaidė galima 20 mln. eurų bauda.

2019-ųjų Eurolygos čempiono Maskvos CSKA klubo prezidentas Andrejus Vatutinas yra kitos nuomonės nei "Panathinaikos" savininkas.

"Čempionų lyga – ne konkurentė Eurolygai. Atrodo, kad FIBA augintinio startas – daug žadantis, yra tam tikras finansinis pagrindas patraukliai pateikti šį prekės ženklą. Tačiau FIBA, lyg kinų išminčius, sėdi prie krepšinio upės ir laukia, kol pro šalį praplauks Eurolygos lavonas. Nepraplauks. Eurolygai – jau 20 metų, ji turi savo vystymosi strategiją ir jos laikosi, o Čempionų lyga krepšinio rinkoje žengia tik pirmus žingsnius", – svarstė A.Vatutinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių