Pereiti į pagrindinį turinį

Sveiki atvykę į Jesenicę: Lietuvos rinktinei vietinių palaikymas nežadamas, arenos atnaujinimas nustebino visus

Sėklos vadovaujamam lietuvių sirgalių būriui teks konkuruoti su triukšmingais Balkanų žiūrovais
Sėklos vadovaujamam lietuvių sirgalių būriui teks konkuruoti su triukšmingais Balkanų žiūrovais / Roko Medonio nuotr.

Sekmadienį vakare Lietuvos rinktinė žaidžia paskutines draugiškas rungtynes prieš Europos čempionatą, o Jesenicėje, kur grupės susitikimuose kovos mūsiškiai, verda paskutinieji pasirengimo darbai.

Įprastai ledo ritulio rungtynėms naudojamoje arenoje atlikti dideli darbai – pakeistas apšvietimas, įrengtos sėdimos vietos žiūrovams, papildomos drabužinės, suremontuotas stogas. Ir tai tik dalis darbų.

Savanoris Sebastianas, gyvenantis visai šalia Jesenicės esančiame nedideliame miestelyje Blede, portalui Krepsinis.net pasakojo, jog pirmą kartą į areną įžengę oficialūs asmenys negalėjo atsistebėti tuo, kaip ten viskas pasikeitė.

„Prieš kelias savaites čia vyko atidarymo rungtynės, kuriose žaidė Slovėnijos rinktinė. Tiek Slovėnijos krepšinio federacijos atstovai, tiek „FIBA Europe“ delagacijos nariai buvo maloniai nustebinti tuo, ką išvydo – Podmežaklos arena atrodė neatpažįstamai. Čia buvo atliktas didelis darbas“, – sakė Sebastianas.

Sekmadienį Podmežaklos arenoje galima buvo sutikti ir lietuvę Radvilę Krušinskienę. „FIBA Europe“ pakviesta atstovė inspektavo areną ir tikrino, ar ši pasirengusi priimti B grupės komandas. Pasak lietuvės, viskas paruošta, o Podmežalkos arena yra geriausia iš visų, kuriose komandos žais pirmajame etape.

Mažai reklamos

Keliaujant pro Slovėniją tik degalinėse gali sužinoti, jog šioje šalyje vyks Europos čempionatas – čia pardavinėjama atributika. Tiesa, ne visose degalinėse, kur nurodytos atributikos pardavimo vietos, jos ten ir yra.

Europos čempionato atributika papuošti marškinėliai kainuoja 15 eurų, kepuraitė – 9, o pakabukas – 3 eurus.

Krepsinis.net kalbinta degalinės darbuotoja teigė, kad didelio atributikos pirkimo bumo nėra, kadangi šalyje mažai kalbama apie Europos čempionatą ir renginys menkai reklamuojamas. Tai galima pastebėti ir keliaujant per Slovėniją, kur skelbimai, kaip ir policijos automobiliai, yra retas reiškinys.

Įvažiavę į pačią Jesenicę apie Europos čempionatą suprasite tik iš vėliavėlių ant stulpų, kurios rodo kryptį, kur yra arena.

Palaikymo nesulauks

Jesenicėje savanoriu dirbsiantis Sebastianas teigė, kad lietuviams nereikėtų laukti palaikymo iš vietos žiūrovų, kadangi jie sirgs už Balkanų šalių atstovus.

„Manau, kad arenoje bus daug žiūrovų, kadangi šiuo metu mėgstamiausia vietinių sporto šaka ledo ritulys išgyvena ne pačius geriausius laikus, tad jiems tai bus papildoma pramoga“, – teigė pašnekovas.

„Vietiniai palaikys Balkanų šalių komandas, kadangi jos yra artimos slovėnų širdžiai, nes šiame mieste gyvena daug išeivių iš Serbijos, Bosnijos ir kitų šalių“, – pridūrė jis.

Pasak Sebastiano, Jesenicei tai bus didžiausias sporto renginys per visą miestelio istoriją. Dar niekada 20 tūkstančių gyventojų turinčiame miestelyje nevyko tokios reikšmės sporto renginys.

„Europos čempionatas – didžiausias renginys miesto istorijoje. Visi vien apie tai ir kalba bei laukia, kuomet viskas prasidės“, – sakė Sebastianas.

Lietuvos rinktinė Jesenicėje neturėtų jaustis prastai, kadangi čia mūsiškių palaikyti atvyksta būrys lietuvių. Manoma, jog aistruolių bus apie 300–400.

Lietuvos rinktinė į Jesenicę atvyks pirmadienį vėlai vakare. Portalas Krepsinis.net pasitiks krepšininkus ir jums pateiks nuotraukas bei vaizdo medžiagą iš nacionalinės komandos atvykimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų