Treneriai pripažino: rezultatą Maskvoje nulėmė gynyba

„Mūsų gynyba buvo tame lygyje, kokio ir tikėjomės, nors susidūrėme su labai atletiška, daug talento puolime turinčia komanda“, - teigė CSKA treneris Dimitris Itoudis. Graiko auklėtiniai 83:73 supančiojo „Žalgirio“ puolimą ir įsirašė 15-ąją pergalę Eurolygoje.

Maskviečių vairininkas atkreipė dėmesį į savo auklėtinių progresą lyginant su praėjusią savaitę Ispanijoje vykusiomis Eurolygos rungtynėmis su Vitorijos „Baskonia“, kurias svečiai pralaimėjo 93:95. D.Itoudžio žodžiais, tada vien per du kėlinius (pirmąjį ir trečiąjį) CSKA ekipa praleido net 64 taškus, tad jai buvo sunku tikėtis pergalės. Šįsyk per visą mačą žalgiriečiai įmetė tik 73 taškus.

„Gynyba uždavė viso mačo toną. Visi įdėjo savo indėlį – tiek pagrindiniai žaidėjai, tiek atsarginis penketas“, - aiškino jis.

Pasak D.Itoudžio, ypač komandą patempė jos lyderis Mike’as Jamesas. Rungtyniaujant be dviejų kūrėjų – traumuoto puolėjo Willo Clyburno ir gynėjo Danielio Hacketto, M.Jamesas turėjo atlikti ir dalį jų darbo organizuojant atakas.

Treneriui pritarė ir CSKA aukštaūgis iš Sakartvelo Tornikė Šengelija.

„Niekas nesakė, kad bus lengva. Žinojome, kad „Žalgiris“ – rimta komanda, baudžianti už jos neįvertinimą. Mes tos klaidos nepadarėme“, - sakė aukštaūgis, pelnęs 18 taškų ir atkovojęs 7 kamuolius.

Tuo tarpu Martinas Schilleris atvirkščiai, išsakė kritikos savo gynybai.

„Pirmojoje rungtynių dalyje turėjome problemų gindamiesi, ypač po savo krepšiu leisdami jiems rinktis kamuolius. CSKA yra geriausia komanda pagal atkovotus kamuolius Eurolygoje. Jie tą pademonstravo, nes yra stiprūs, dideli ir atletiški. Taip jie susikūrė antrus šansus, - dėstė „Žalgirio“ treneris. - Antroje dalyje išėjome labiau susikoncentravę. Mažiau klydome, ypač gynyboje stabdydami jų prasiveržimus ir išvengdami klaidų. Neveltui priartėjome iki 5 taškų, bet paskui pralaimėjome atkarpą 0:11 ir mačo likimas buvo nulemtas“.

Pasak M.Schillerio, dabar žalgiriečiams svarbiausia pailsėti, nes jau už 48 valandų laukia dar viena sunki akistata išvykoje su Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių