Pereiti į pagrindinį turinį

Turkijoje I. Zouros grūdins Kauno "Žalgirio" jaunimą

2013-09-25 10:38
V.Petriko nuotr.

Kauno "Žalgirio" krepšinininkai šiandien Turkijoje pradės kovas tarptautiniame turnyre "Rixos Cup", kuriame dalyvaus ir būsimieji Lietuvos čempionų varžovai Eurolygoje.

Vicečempionai liko Kaune

Žalgiriečiai B grupėje pirmiausia susitiks su Stambulo "Beşiktaş Integral Forex" ekipa, o rytoj – su Stambulo "Fenerbahçe Ülker" komanda, kuriai šį sezoną atstovaus Linas Kleiza.

A grupėje rungtyniaus Eurolygos čempionas Pirėjo "Olympiacos", būsimasis "Žalgirio" konkurentas Eurolygos B grupėje Stambulo "Anadolu Efes" ir Kijevo "Budivelnik" klubas.

Penktadienį grupių nugalėtojai varžysis dėl pirmos vietos, kitas pozicijas užėmusios ekipos – atitinkamai dėl trečios ir penktos pozicijų.

Stambule žais dvylika žalgiriečių: Vytenis Čižauskas, Vytenis Lipkevičius, Tadas Klimavičius, Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis, Mindaugas Kupšas, Justinas Dentmonas, Kasparas Vecvagaras, Tomas Dimša, Tauras Jogėla, Vaidas Kariniauskas ir Nerijus Barauskas.
Kaune liko per paskutinę treniruotę čiurną pasitempęs Siimas Sanderis Venė ir su Lietuvos rinktine iš Slovėnijos grįžę Europos vicečempionai Martynas Pocius, Robertas Javtokas ir "Žalgirio" marškinėlius vėl ketinantis užsivilkti Kšištofas Lavrinovičius.

Suteiks šansą jaunimui

"Per kontrolines varžybas turime suteikti žaidimo laiko mažiau patyrusiems krepšininkams, nes jų mūsų komandoje nemažai, – sakė "Žalgirio" vyriausiasis treneris Ilias Zouras. – Taip pat žaidimo praktikos reikia ir žalgiriečiams, kurie patyrė  traumas praėjusį sezoną. Todėl šiuo metu mums svarbiausia – ne rungtynių rezultatai, bet sklandus, nuoseklus ir efektyvus pasirengimo naujam sezonui procesas."

Interviu "Žalgirio" klubo svetainei zalgiris.lt, dalydamasis mintimis apie Europos čempionatą, I.Zouras džiaugėsi, kad Lietuvos rinktinei atstovavo net devyni krepšininkai, buvę ar šiuo metu esantys "Žalgirio" sudėtyje.

"Todėl vienas mūsų tikslų – daug dirbti su jaunais žaidėjais ir parengti juos "Žalgiriui" ir Lietuvos rinktinei", – teigė I.Zouras.

Tikisi sirgalių paramos

Grįžę iš Turkijos žalgiriečiai rengsis rugsėjo 30-ąją "Žalgirio" arenoje vyksiančioms sezono atidarymo rungtynėms su Kazanės "Uniks" komanda, kuri dalyvaus Europos taurės turnyre.

"Uniks" mūsų šalyje jau sužaidė dvi draugiškas rungtynes – 97:91 įveikė Kėdainių "Nevėžį" ir 79:64 – Klaipėdos "Neptūną".
Uostamiestyje prie "Uniks" jau prisijungė Graikijos rinktinei Europos čempionate vadovavęs vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri bei žaidėjai Nikas Zisis ir Kostas Kaimakoglou.

"Pirmą kartą šį sezoną žaisime "Žalgirio" arenoje, todėl tikimės, kad sirgaliai yra išsiilgę komandos ir užpildys tribūnas. Jauniems žaidėjams palaikymo labai reikia. Be abejo, aistruolių lauksime ne tik šiose rungtynėse, bet ir visą sezoną. "Žalgiris" ir  garsus tuo, kad yra stipri komanda, visada besikaunanti iki galo ir turinti fantastiškus sirgalius. Todėl mums jie visada reikalingi, ypač šį sudėtingą sezoną, kai viską pradedame iš naujo", – sakė I.Zouras.

Serbui – ypatingas iššūkis

"Fenerbahçe Ülker" strategas serbas Željko Obradovičius taip pat pareiškė, kad "Rixos Cup" turnyre suteiks galimybių pasireikšti jauniems žaidėjams, nes net aštuoni klubo krepšininkai atstovavo nacionalinėms rinktinėms Europos čempionate ir kai kuriems iš jų reikia šiek tiek poilsio.

Europos vicečempionu tapo L.Kleiza, 4-ąją vietą užėmusioje Kroatijos komandoje žaidė Luka Žoričius ir Bojanas Bogdanovičius, 5-ojoje pozicijoje likusioje Slovėnijos ekipoje – Gašperas Vidmaras. Serbijos rinktinės gretose buvo Nemanja Bjelica, Turkijos – Oğuzas Savaşas ir Emiras Preldžičius, Makedonijos – Bo McCalebbas.

Ž.Obradovičius pripažino, kad pirmą kartą per savo karjerą buvo neįprastoje padėtyje, nes pradėjo rengti komandą naujam sezonui be daugelio pagrindinių krepšininkų, iki šiol dirbo beveik vien su jaunimu.

Spalio 5-ąją "Fenerbahçe Ülker" savo arenoje išmėgins jėgas su varžovais iš NBA lygos – Oklahomos "Thunder" krepšininkais.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų