Pereiti į pagrindinį turinį

U-20 čempionatas: Lietuva - Ukraina 63:73 (M.Linarto komentaras)

2011-07-15 20:55
U-20 čempionatas: Lietuva - Ukraina 63:73 (M.Linarto komentaras)
U-20 čempionatas: Lietuva - Ukraina 63:73 (M.Linarto komentaras) / Scanpix nuotr.

Lietuvos vaikinų iki 20 metų vaikinų rinktinė 63:73 nusileido Ukrainos bendraamžiams. Taigi rytoj lietuvių laukia rungtynės su vokiečiais.

Rungtynes abi rinktinės pradėjo apylygiai. Tačiau pirmojo kėlinio pabaigoje Ukrainos vaikinai sužaidė sėkmingiau. Rezultatas po pirmojo kėlinio buvo palankus ukrainiečiams - 22:18.

Antro kėlinio pabaigoje lietuvaičiai įgijo dviejų taškų pranašumą - 40:38. Tuo metu trečiasis kėlinys lietuvaičiams buvo itin nesėkmingas ir Lietuvos vaikinai nuo varžovų atsiliko keturiais taškais.

Ketvirtajame kėlinyje ukrainiečiai stengėsi iš visų jėgų neleisti priartėti lietuviams. Mūsų komandai padarius kelias apmaudžias klaidas rezultatas pasibaigus rungtynių laikų švieslentėje buvo nepalankus lietuviams. Pralaimėta dešimties taškų skirtumu ( 63:73).

Po varžybų rinktinės treneris Marius Linartas sakė, kad rungtynėse žaidėjai prarado šaltakraujiškumą. "Šiandieniniai du kėliniai buvo tokie, kad kitose rungtynėse būtume galėję pabėgti, tačiau to padaryti nepavyko. Paskui įsivėlėmė į tokį žaidimą, kai reikėjo įmesti iš vidutinio nuotolio, bet mums nelabai pavyko. Žaidėjai prarado šaltakraujiškumą. Na, o ukrainiečiai tuo pasinaudojo", - teigė rinktinės strategas.

"Mums pirmiausia reikia susitvarkyti su savo mintimis ir emocijomis. Esame nereikalingoje euforijoje dar po šalies rinktinės pergalės U-19 čempionate. Jie laimėjo ir manome, kad jau visa Lietuva gerai žaidžia krepšinį puikiai taip nėra. Skiriasi čempionatai, skiriasi ir komandos dalyvaujančios jame. Mes turime suprasti, kad su kiekviena komanda reikia kovoti. Niekas mums pergalės neatiduos",- po rungtynių sakė M.Linartas.

"Galbūt žaidėjai pernelyg atsipalaidavo po vakarykščių rungtynių. Kad ir Saulius, kuris vakar buvo pats rezultatyviausias. Žaidėjai tikėjosi šiandien lengvų rungtynių, o iš to didelio pasitikėjimo ir nieko nesigavo. Jie yra profesionalai ir tokių dalykų krepšinyje negali būti. Manau "šaltą dušą" vaikinai tikrai gavo. Tikėsime, kad tai išeis į naudą ir tikimės rytoj laimėti prieš vokiečius. To ir atvažiavome."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų