Pereiti į pagrindinį turinį

Universiadoje krepšinio rinktinė įveikė grupės lyderę

2017-08-24 20:28
BNS inf.

Lietuvos studentų krepšinio rinktinė Taipėjuje vykstančiose pasaulio studentų vasaros žaidynėse (universiadoje) susitiko su turnyro lydere ir nė vieno pralaimėjimo iki tol neturėjusia Ukrainos rinktine, kurią nugalėjo 76:71 (18:18, 16:16, 22:20, 20:17).

LSSA nuotr.

Pirmoje rungtynių pusėje aikštėje vyko lygi kova. Iki antrojo kėlinio likus žaisti dvi minutes ukrainiečiai surengė spurtą, bet išlaikyti persvaros nesugebėjo, nes ukrainiečių treneris užsidirbo techninę pražangą. Tuo pasinaudoję lietuviai persvėrė rezultatą savo naudai – 31:30. Po akimirkos ukrainiečiai persvarą susigrąžino, tačiau E.Šaulys su antro kėlinio sirena smeigė tritaškį ir rezultatas tapo lygus – 34:34.

Antroje susitikimo pusėje Lietuvos studentai visą laiką pirmavo nedidele taškų persvarą. Nors ukrainiečiai bandė lietuvius vytis, užtikrinčiau sužaidę rungtynių pabaigą lietuviai iškovojo pergalę ir su trimis pergalėmis bei vienu pralaimėjimu tapo D grupės lydere.

„Pergalę lėmė mūsų nusiteikimas. Treneris akcentavo, kad tai labai svarbios rungtynės, kad jas pralaimėję galime nepatekti į stipriausių aštuntuką. Rungtynėse rizikavome su jų mažais žaidėjais, leidome jiems daugiau atakuoti. Žinojome, kad varžovai žais agresyviai, bus daug kontakto, todėl davėme to kontakto atgal“, – po rungtynių kalbėjo Ignas Vaitkus.

„Prieš rungtynes žinojome, kad jie žaidžia agresyvų, kietą krepšinį. Buvo užduotis laimėti lentą, kurią laimėjome 48:29. Jų didelis žmogus kiek netikėtai pataikė daug tolimų metimų. Labai džiaugiuosi vyrų nusiteikimu, kad Martynas Sajus grįžo po traumos, manau, sužaidėme geras rungtynes.

Rungtynių pabaigoje padarėme keletą klaidelių, kas neleido ramiai pabaigti rungtynių. Bet labai gerai suvadovavo Dovis Bičkauskis. Paskutinis varžovas, kad ir neturi daug pergalių, yra pavojingas, turi daug metikų, bus sunkios rungtynės, mes kovosime iki galo, nes pergalė leis užsitikrinti pirmą vietą grupėje“, – sakė studentų rinktinės treneris Tomas Masiulis.

D grupėje dabar Ukraina, Lietuva ir Izraelis turi po 3 pergales ir vieną nesėkmę.

Lietuva: Regimantas Miniotas (8 atk. kam.) ir Ignas Vaitkus (8 atk. kam.) po 13, Evaldas Šaulys ir Dovis Bičkauskis (6 rez. perd.) po 12.

Ukraina: Viačeslavas Petrovas 16, Volodymyras Ševčenka 15, Ihoris Bojarkinas 10.

Lietuviai grupių kovas pabaigs penktadienį rungtynėmis su Rusijos rinktine. Rungtynių pradžia 12:30 val. Lietuvos laiku.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų