Utenos „Juventus“ nesutiko rimtesnio pasipriešinimo Pasvalyje

  • Teksto dydis:

Sekmadienio vakarą „Betsafe-LKL“ čempionate užtikrintą pergalę iškovojo Utenos „Juventus“ (17-7) komanda, išvykos rungtynėse be didesnės intrigos susitvarkiusi su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (9-14) iššūkiu.

Rungtynės Pasvalyje baigėsi „Juventus“ pergale 95:80 (21:23, 27:15, 29:19, 18:23).

Intriga šioje dvikovoje buvo gyva tik vieną kėlinį. Rungtynes geriau pradėję šeimininkai išsiveržė į priekį 19:12, pirmąjį kėlinį laimėjo 23:21 ir atrodė, kad derbyje laukia atkakli kova. Vis dėlto, reikalai visai netrukus apsivertė aukštyn kojomis.

„Juventus“ vos prasidėjus antrajam kėliniui įjungė aukštesnę pavarą ir iki ilgosios pertraukos susikrovė jau dviženklę persvarą (48:38). Trečiajame kėlinyje svečiai iš Utenos ėmė tik dar labiau mėgautis krepšiniu ir nutolo jau 20 taškų pranašumu (77:57).

Nors per lemiamą kėlinį Gedimino Petrausko auklėtiniai turėjo kuo skubiau mažinti atsilikimą, reikalai klostėsi priešinga kryptimi – įpusėjus ketvirtajam kėliniui po Igno Vaitkaus dvitaškio komandas skyrė jau 25 taškai (87:62).

Tiesa, visai netrukus „Pieno žvaigždžių“ komanda tarsi pabudo iš miego ir spurtavo 13:0, taip sumažindama atsilikimą iki 11 taškų. Vis dėlto, laiko išsigelbėti šiose rungtynėse buvo per mažai – šeimininkai dar spėjo užsidirbti dvi technines pražangas iš eilės, o nuaidėjus finalinei sirenai „Juventus“ iškovojo septynioliktąją sezono pergalę.

„Juventus“ šioje dvikovoje pademonstravo itin kokybišką komandinį krepšinį – keturi komandos žaidėjai pelnė daugiau nei 10 taškų. Rezultatyviausiai Utenos ekipoje rungtyniavo Bryantas Crawfordas, pelnęs 17 taškų. M.Kupšas pridėjo 15 taškų ir septynis atkovotus kamuolius, taip surinkdamas 23 naudingumo balus.

Ignas Vaitkus taip pat pelnė 15, Vytautas Šulskis pridėjo 11 taškų.

Pasvalio komandoje rezultatyvumu išsiskyrė 18 taškų pelnęs Danielis Amigo, 15 pridėjo Tomas Lekūnas.

Po šios pergalės „Juventus“ sutvirtino savo pozicijas turnyro lentelėje – uteniškiai rikiuojasi trečioje vietoje. „Pieno žvaigždės“ ir toliau užima penktąją vietą.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“: Danielis Amigo 18 (7 atk. kam.), Tomas Lekūnas 15 (9 atk. kam.), Paulius Petrilevičius 13, Branko Mirkovičius 10 (8 rez. perd.).

Utenos „Juventus“: Bryantas Crawfordas 17 (21 naud. bal.), Ignas Vaitkus ir Mindaugas Kupšas (7 atk. kam., 22 naud. bal.) po 15, Vytautas Šulskis 11.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių