Užnugarį jaučiantis D. Maskoliūnas: atsakomybė manęs negąsdina

„Tiek sveikinimų, kiek gavau šiandien, negaudavau net per gimtadienį“, – šypsojosi Darius Maskoliūnas. 48-erių metų kaunietis, antradienį oficialiai tapęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiuoju treneriu, iškart spėjo pajusti ažiotažą, jį lydėsiantį naujajame poste.

LKF būstinėje Kaune surengtoje spaudos konferencijoje naujasis strategas atsakė į žurnalistų klausimus.

Paklaustas, ar ilgai svarstė federacijos pasiūlymą perimti rinktinės vairą, D.Maskoliūnas teigė, jog apsisprendė po pokalbio su LKF prezidentu Arvydu Saboniu.

„Praėjo kelios dienos ir, grįžęs iš „Žalgirio“ rungtynių Stambule su „Fenerbahce“, aš sutikau“, - dėstė jis. - Kaip sakė treneris Antanas Sireika, nutariau eiti ant dar neužkurto laužo. Jaudulio, aišku, yra".

"Net nežinau kuriam laikotarpiui sutarėm. Kalbėjome, kad reikia padėti rinktinei patekti į 2020 metų olimpines žaidynes, o toliau žiūrėsime", - sakė D.Maskoliūnas.

– Ar prieš sutikdamas perimti rinktinės vairą tarėtės su artimaisiais ar kolegomis?

– Tariausi su artimaisiais ir su žmonėmis, kurie darė ir daro didžiausia įtaką man kaip treneriui. Vienas jų – Jonas Kazlauskas. Su buvusiu rinktinės treneriu Dainiumi Adomaičiu kalbėtis dar neteko. Iš visų gavau postūmį eiti į priekį ir tuo labai džiaugiuosi. Tai suteikė stiprų užnugarį.

– O ar šnekėjotės su rinktinės senbuviais, kapitonu?

– Susirašinėti teko su didžiąja rinktinės dalimi. Aišku, su rinktinei atstovaujančiais žalgiriečiais kalbėjomės išsamiau. Ir treneris žaidėjams mane jau pristatė kaip rinktinės vedlį. Tad buvo visokių pokštų (šypsosi).

– Kaip derinsite darbus „Žalgirio“ klube ir rinktinėje?

– Viskas yra aptarta, treneris (Šarūnas Jasikevičius) išleis. Aš jo labai prašiau.

– Ar jau pasirinkote asistentus?

– Vieną tikrai jau turiu. Ir kitą, manau, turiu. Jis tai patvirtino atsiuntęs žinutę. Rinktinėje man padės Tomas Masiulis ir Benas Matkevičius.

– Jūsų CV netrūksta patirties dirbant vyriausiuoju treneriu, tačiau pastaruosius ketverius metus dirbote trenerio asistentu. Ar nemanote, kad gali pasijausti vyriausiojo trenerio darbo praktikos trūkumas?

– Be abejo, žmonėms gali kilti tokių klausimų, bet aš pasiruošęs priimti iššūkius. Neslėpsiu, pastaruosius ketverius metus sėdžiu labai komfortiškai, dirbdamas „superiniame“ klube su vienu geriausių Europos trenerių. Man atėjimas į rinktinę bus savęs išbandymas ir pasitikrinimas, kiek paaugau ir patobulėjau.

– Ar dabartinės rinktinės virtuvė jums pažįstama?

– Manes nebaugina rinktinės situacija, nes ten visada nuostabi atmosfera ir labai geros sąlygos. Ir dabar žinau, kad turėsime viską, kas geriausia. Tik vienintelis klausimas – laiko pasirengimui neturėjimas, nes jau netrukus laukia svarbūs atrankos varžybų iššūkiai.

– Ar galima tikėtis Donato Motiejūno sugrįžimo į rinktinę?

– Tikrai galime tikėtis jo pavardės kandidatų sąraše.

– O sutartį su NBA klubu turinčio Ignu Brazdeikio debiuto ar kitų kandidatų?

– Dar negalvojau apie tai. Kažkiek mintis prabėgo, bet tikrai nedėliojau kandidatų sąrašo, ypač artimiausiam atrankos rungtynių „langui“. Labai tikiuosi, kad čia man padės vienas mano asistentų (skautas B.Matkevičius).



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
tikrai ne treneris,bet LKF jis tinkas,trumpai: ka jis nuveike treniruodas koki nors kluba,kad treniruotu ka nors nepamenu .Greiciau pakeiskit ji ,kol dar laikas .

Dariau, sveikinam !!!

Dariau, sveikinam !!! portretas
Turi galimybę parodyti ko esi vertas ir ką gali. Linkime sėkmės ir tikimės rinktinės pergalių. ...............PS nekreipk dėmesio į Gedvilo šunyčių amsėjimą.

T

T portretas
As nesuprantu ko cia varyti reikia snt visu isrinko ir viskas reikia dzoagtis o nemalti meslo gyvenimad ne mielas kad to linkite kitam ar ka?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių