Per V. Chomičiaus jubiliejų – ir nešventinės aistros

Kauno "Žalgiriui" liko dar trejos rungtynės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate, tačiau kauniečiai po savaitgalio jau atsidūrė vos per žingsnį nuo reguliariojo sezono nugalėtojų titulo. Tokia pozicija jiems garantuotų savo aikštės pranašumą visų atkrintamųjų varžybų metu.

Pasigedo nusiteikimo

Nurimus tarptautiniams mūšiams žalgiriečiai bando pasivyti konkurentus LKL–"Betsafe" pirmenybėse. Tiesa, ne pergalių kraičiu, pagal kurį jie niekam neužleidžia lyderių pozicijos, o sužaistų rungtynių kiekiu.

"Reikia pripažinti, kad po Eurolygos nežaidžiame brandaus krepšinio, bet tiek su Utena, tiek su "Lietkabeliu" buvo geresnis kovojimas, daugiau užsivedimo", – kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

"Tikiuosi, kad tas nusiteikimas ateis. Jaučiama, kad žaidėjai laukia reguliariojo sezono pabaigos, kas man labai nepatinka, nes atkrintamosios šiemet bus trumpos. Reikia jas pasiekti labai geros formos ir kovoti dėl titulo", – pridūrė jis.

Taip "Žalgirio" vairininkas apibūdino savo įspūdžius po auklėtinių užvakar išvykoje 81:76 pasiekto laimėjimo prieš Panevėžio "Lietkabelį". Žalgiriečiai, nors ir nelengvai, pasiekė 29-ąją pergalę iš 33 galimų.

Abiejose ekipose pirmaisiais smuikais griežė "Žalgirio" mokyklos auklėtiniai. Kauniečiams neseniai tėvu tapęs Marius Grigonis pelnė 16 taškų. Amerikietis Brandonas Daviesas pridūrė 15 taškų, Edgaras Ulanovas 13. "Lietkabeliui" daugiausia taškų pelnė "Žalgiriui" priklausantis gynėjas Paulius Valinskas (17 taškų). Jamaras Wilsonas įmetė 15 taškų, buvęs "Žalgirio" dubleris Donatas Tarolis – 13, nigerietis Ikenna Iroegbu – 12.

Kauniečiams iki reguliariojo sezono pabaigos liko sužaisti tris mačus: rytoj namuose su Alytaus "Dzūkija", ketvirtadienį savo aikštėje su Klaipėdos "Neptūnu" ir gegužės 12 d. taip pat Kaune su Vilniaus "Rytu". Atkrintamosios varžybos startuos gegužės 14-ąją.

Sveikino garsenybės

Kitoje šeštadienio akistatoje taip pat skambėjo "Žalgirio" vardas. Per Alytuje vykusias LKL rungtynes tarp vietos "Dzūkijos" ir Utenos "Juventus" buvo iškilmingai paminėtas legendinio žalgiriečio Valdemaro Chomičiaus 60-metis.

"Dzūkijos" trenerių štabe dirbantį olimpinį ir pasaulio čempioną sveikino gausybė iškilių krepšinio asmenybių: Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, LKL prezidentas Remigijus Milašius, buvę bendražygiai ir varžovai Šarūnas Marčiulionis, Sergejus Tarakanovas bei kiti.

Nedaug trūko, kad ir "Dzūkijos" krepšininkai savo treneriui būtų įteikę gimtadienio dovaną. Alytiškiai tik po dramatiškos kovos 91:94 turėjo pripažinti svečių iš Utenos pranašumą. Nugalėtojų gretose ryškiai žibėjo "Žalgirio" klubui priklausantis Martinas Gebenas. Šis 24 metų 208 cm ūgio vidurio puolėjas ateinantį sezoną, tikėtina Kaune pakeis dabartinį lyderį Brandoną Daviesą. Per mačą Alytuje aukštaūgis ant parketo praleido 33 min., pataikė 10 iš 12 dvitaškių, pelnė 29 taškus, atkovojo 16 kamuolių ir iš viso surinko 44 naudingumo balus. Tai – LKL sezono rekordas bei geriausias lygos rezultatas nuo 2017-ųjų balandžio, kai tada dar "Šiauliams" atstovavęs Martynas Echodas mače su Klaipėdos "Neptūnu" sukaupė 53 naudingumo balus.

Rungtynių didvyriu galėjo tapti ir "Dzūkijos" amerikietis Elijah Brownas, surinkęs net 36 taškus bei 39 naudingumo balus. Vis dėlto kelios jo klaidos paskutinę minutę, palaidojo šeimininkų viltis.

Išvijo trenerį

Šventinėse rungtynėse netruko ir neigiamų emocijų. Ketvirtajame kėlinyje už antrąją techninę pražangą į rūbinę buvo išvarytas "Juventus" treneris Žydrūnas Urbonas. Jis savo apmaudą išliejo po mačo vykusioje spaudos konferencijoje.

"Prieš rungtynes rūbinėje buvo vienintelis klausimas – kaip šiandien bus teisėjaujama. Gerbiu jų darbą, tačiau kur tu čia gali kažką padaryti. Nepasakiau nei vieno keiksmažodžio ir nemanau, kad V. Chomičius būtų norėjęs tokios pergalės, su tokia pagalba. Aš pats tokios pergalės nebūčiau norėjęs, – aštrių žodžių arbitrams negailėjo Ž.Urbonas. – Nieko nepasakius gauti diskvalifikacinę pražangą – visiška anarchija".

"Tačiau noriu padėkoti vyrams, parodžiusiems charakterį. Kiek žinau, po mano išvarymo nebebuvo nei vieno blogo švilpuko. Antrą techninę gavau už tai, kad teisėjo tiesiog paklausiau, už ką buvo skirta pražanga. Visas rungtynes tvardžiausi, buvau ramus", - tikino jis.

Iškovoję 15 pergalę uteniškiai pirmieji baigė reguliarųjį sezoną. Likę 6-oje vietoje jie LKL ketvirtfinalyje galynėsis su Vilniaus "Ryto" klubu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių