V. Garastas: į autsaiderius reikia žiūrėti labai rimtai

Lygiai prieš tris savaites žalgiriečiai grįžo iš Vitorijos, mintyse jau turbūt atsisveikinę su Eurolygos ketvirtfinaliu. Tačiau įspūdingai atsitiesusi Kauno komanda šiandien žengs ant savo arenos parketo, kad pratęstų galingą spurtą.

Eurolygos reguliariojo sezono komandų rikiuotėje – tokia raizgalynė, kad joje pasiklystų net drąsiausi orakulai. Nors iš aštuonių kelialapių į atkrintamąsias varžybas penki j

Po Tel Avive išplėštos pergalės (85:83) žalgiriečių šansai – toli gražu ne patys prasčiausi.

Šiandienos akistata namuose su Eurolygos autsaidere Stambulo "Darussafaka" galėjo tapti bereikšmė, tačiau Šarūno Jasikevičiaus vyrai Izraelyje padarė, regis, neįmanomą dalyką. Ypač sėkmingas atkarpas kauniečiai sužaidė, kai Š.Jasikevičius rizikuodavo – aikštėje vienu metu būdavo net keturi "Žalgirio" gynėjai ir vidurio puolėjas Brandonas Daviesas.

"Pergalė Tel Avivo arenoje verta labai daug. Vis dėlto iš ten nedažnai grįžtame pakelta galva", – kalbėjo Vladas Garastas. Buvęs legendinis "Žalgirio" treneris mano, kad sėkmė Izraelyje itin svarbi ir psichologiškai.

– Kas, jūsų nuomone, padėjo žalgiriečiams išsivežti pergalę? – paklausėme V.Garasto.

– Psichologinis tvirtumas. Treniruodamas komandą per svarbias rungtynes prašydavau vieno: vyrai, nesulūžkime, atlaikykime spaudimą. Tel Avive vyrai atlaikė ir varžovų, ir sirgalių spaudimą. O juk buvo labai sunkių momentų – ir trečią, ir ketvirtą kėlinį, kai "Žalgiris" atsiliko didoku skirtumu. Šį sezoną buvo ne vienos rungtynės, kai žalgiriečiai prastai sužaisdavo mačų pabaigą ir išleisdavo pergalę, o šį kartą – atvirkščiai, jie atrodė tvirčiau nei varžovai.

– Prie pergalės labai prisidėjo Leo Westermannas, sužaidęs naudingiausias savo rungtynes Eurolygoje šį sezoną. Kokį įspūdį susidarėte apie jo žaidimą?

– Prancūzas labai laiku pataikė tritaškius, pasirinko protingus sprendimus. Jis – patyręs kovotojas, laikantis komandos žaidimo vadžias. Gaila, kad šį sezoną jam trukdė traumos. L.Westermanno indėlis būtų labai pravertęs ir anksčiau.

– Šį vakarą "Žalgirio" laukia turbūt lengvesnis egzaminas?

– Į "Darussafaka" reikia žiūrėti labai rimtai. Na ir kas, kad ši komanda – Eurolygos autsaiderė? Viena vertus, daug ką pasako jos pergalė prieš Maskvos srities "Chimki". Kitas dalykas, kad "Žalgiriui" visuomet sunkiau sužaisti antras savaitės rungtynes. Po sunkios kovos ir tolimos išvykos į Izraelį reikės labai greitai atsigauti. Jėgų rezervas nėra begalinis. Jeigu paklaustume Kauno krepšinio sirgalių, turbūt 95 proc. jų pasakytų, kad žalgiriečiai įveiks "Darussafaka". Ir aš būsiu tarp tų optimistų, bet mūsų krepšininkų laukia sunkus išbandymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių