V. Šeškus apie „Ryto“ patekimą į „Top 8“: nauja pergalė būtų tvirtas žingsnis link to

  • Teksto dydis:

Dvi pergales iš eilės nuskynusio ir įpusėjus Europos taurės „Top 16“ etapui antroje G grupės vietoje įsitaisiusio Vilniaus „Ryto“ trečiadienį vakare laukia dar vienas iššūkis – svečiuose teks susidurti su galinga „Monaco“ ekipa.

Nors pirmoji akistata baigėsi Dainiaus Adomaičio komandos naudai (80:75), krepšinio specialisto Virginijaus Šeškaus nuomone, svetimoje teritorijoje reikėtų pagalvoti ir apie kitokius scenarijus.

„Aikštės šeimininkams svarbiausias yra skirtumas, kuriuo buvo pralaimėta Vilniuje. Jei „Rytui“ ir nepavyktų iškovoti pergalės, būtų gerai, kad bent jis pralaimėtų mažesniu nei 5 taškų skirtumu. Mat visoms komandoms surinkus vienodai taškų tarpusavio rezultatai gali labai daug lemti“, – kalba pašnekovas.

Lažybų bendrovių krepšinio statymų ekspertai apie galimą vilniečių pergalę taip pat kalba labai atsargiai – šeimininkai turi 69 proc. tikimybę nugalėti, kai „Ryto“ galimybės vertinamos vos 25 procentais. To priežastimi galima įvardinti ir galingai atrodančias varžovų lyderių statistikos grafas – Vilniuje siautėjęs Jaleelas O`Brienas  šio sezono „Top 16“ etape renka vid. po 15,3 tšk., o Norrisas Cole`as – vid. po 17,7 taško ir atlieka po 4,3 rez. perdavimo.

Pastarasis turi sukaupęs nemažai patirties stipriausioje pasaulyje krepšinio lygoje NBA ir patempia komandą, kai to labiausiai reikia.

„Jis išties daug lemia savo individualiais veiksmais, tad jį sustabdžius būtų kur kas lengviau. Tačiau negalima sakyti, kad be jo daugiau nėra kam žaisti – „Monaco“ yra išties fiziškai gerai paruošta komanda, kuriai padės namų sienos“, – apie pavojingą varžovą pasakoja V. Šeškus.

Tiesa, jis nenuvertina ir vilniečių. Juk „Rytas“ yra šešta komanda turnyre pagal pelnomus taškus, kai jų varžovas – 11-as. Šiame turnyro etape komandos lyderiu tapo Eimantas Bendžius, kuris pelno vid. po 14,3 taško ir atkovoja 3,7 kamuolio. Tačiau neaišku, ar komandai padės traumą besigydantis Martynas Echodas, kuris renka po 8,5 taško ir atkovoja vid. 11 kamuolių, taip pat klausimų kelia Pako Cruzo situacija.

„Ir be dviejų pagrindinių krepšininkų komanda sekmadienį su „Žalgiriu“ sužaidė neblogai. „Rytas“ nėra ta ekipa, kuri neranda savo žaidimo, bet yra geriau paruošta, komandiškesnė, nei „Monaco“ ar kitos komandos, kurių žaidimas paremtas labiau individualiais veiksmais. Mūsiškiams svarbiausia rungtynėse rasti 1–2 lyderius, paskui kuriuos eitų visa komanda“, – kalba krepšinio ekspertas.

Tokiu dvikovoje su „Žalgiriu“ tapo jaunasis Marekas Blaževičius, kuris pelnė 18 taškų. Dar 17 pridėjo neblogai ir europiniame turnyre atrodantis Mindaugas Girdžiūnas.

„18-metis M. Blaževičius išties gerai sužaidė rungtynėse su kauniečiais, o Adomaičiui, panašu, atsiranda didesnės galimybės rotuoti žaidėjus. Tačiau reikia ne tik patiems gerai pasirodyti, bet ir neduoti įsižaisti „Monaco“. Jei trečiadienį pavyktų laimėti, tai būtų tvirtas žingsnis kito etapo link“, – tvirtina V. Šeškus.

Dar kita dvikova vilniečių laukia svečiuose su „Uniks“, kuriai ekspertai žada pirmą vietą grupėje – to tikimybė siekia net 55 procentus. Tuo metu „Ryto“ šansai – prasčiausi ir yra vos 14 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LKL

LKL portretas
Tai tas Šeškas dar treniruoja kokią nors komandą,ar tiktai krepšinio didelis''specialistas''? Kiek matau tai vien tiktai kitas komandas aptarinėja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių