Pereiti į pagrindinį turinį

Per vėlai atkutęs "Juventus" FIBA Europos taurės aštuntfinalį pradėjo nesėkme

2016-02-24 18:54
basketnews.lt
T.Lukšio/BFL nuotr.

Utenos „Juventus“ klubas pirmose FIBA Europos taurės aštuntfinalio rungtynėse pamėgino pričiupti didžiulį pranašumą iššvaisčiusius ir atsipalaidavusius Zagrebo „Cibona“ krepšininkus.

Visgi kovingumą pademonstravę „Juventus“ žaidėjai per vėlai prabudo iš didžiąją rungtynių dalį trukusio košmaro ir nepajėgę persverti mačo rezultato svečiams iš Kroatijos nusileido 78:83.

FIBA Europos taurės turnyro aštuntfinalio etape žaidžiama iki dviejų pergalių. Lietuvoje uteniškius pamokę Zagrebo krepšininkai serijoje išsiveržė į priekį – 1:0.

Šis pralaimėjimas „Juventus“ klubui reiškė ir tai, kad uteniškiai prarado namų pranašumą. Jį Antano Sireikos auklėtiniai įgijo į atkrintamąsias patekę T grupėje užėmę pirmąją vietą.

Nepaisant to, kad antroje rungtynių dalyje „Cibona“ buvo nutolusi dvidešimties taškų persvara, lemiamo ketvirčio pradžioje „Juventus“ pajuto savąjį žaidimo ritmą.

Spenceris Butterfieldas pelnė šešis taškus iš eilės, o iki mačo pabaigos likus 10 sek., Laurynas Samėnas tolimu metimu Kroatijos klubo persvarą ištirpdė iki keturių taškų (78:82).

Tačiau likusio laiko šeimininkams buvo per mažai, o kitoje aikštelės pusėje du baudos metimus sumetęs Nebojša Jokšimovičius įtvirtino savo komandos pergalę.

Rungtynių kontrolę „Juventus“ prarado dar pirmajame kėlinyje. Sužaidus pirmąsias penkias susitikimo minutes šeimininkai atsilikinėjo tik trijų taškų skirtumu (6:9), tačiau netrukus „Cibona“ krepšininkai įsisiautėjo, spurtavo 10:2 ir po Niko Slavicos dėjimo svečių pranašumas  išaugo iki dvylikos taškų (22:10).

Uteniškiai keletą kartų iki pertraukos dar mėgino atgaivinti rungtynių intrigą tačiau tiek Lauryno Samėno, tiek ir Edgaro Želionio pastangos anksti įpūsti savo komandai gyvybės buvo bevaisės.

„Juventus“ klubui nepadėjo net ir dažnesnės svečių komandos klaidos – kroatai kamuolį prarado 21 kartą, kuomet šeimininkai padarė 13 klaidų.

Kitas aštuntfinalio susitikimas kovo 2-ąją įvyks Zagrebe. Pralaimėjimas Antano Sireikos auklėtiniams reikštų pasitraukimą iš tolimesnių turnyro kovų.

„Juventus“: Edgaras Želionis 14, Spenceris Butterfieldas ir Laurynas Samėnas po 13, Arminas Urbutis ir Saulius Kulvietis po 10.

„Cibona“: Jamesas Florence'as 22, Niko Slavica 18, Ante Žižičius 10.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų